Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците

Руският политик нарече Плевнелиев негодник
Обновена: 14 окт 2014 14:07 | 14 окт 2014 13:17, Елка Василева
1320
Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нарече българския президент Росен Плевнелиев негодник и заяви, че според него българският народ трябва да пълзи в краката на руснаците.

Руският политик нападна Плевнелиев заради думите му в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, в което държавният ни глава определи Русия като националистическа и агресивна държава. Руското външно министерство определи изявлението на Плевнелиев като будещо безпокойство и потъпкващо традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни.

Още по темата

В характерния му емоционален стил в предаване на телевизия „Россия 1“ Жириновски  заяви, че Росен Плевнелиев изобщо не познава историята. „Президентът да беше отворил учебника по история на България. Руските войници, спасили България от турско господство, и те ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша още стои край Плевен. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са ги освободили, стои все още и паметникът на Александър Втори – Освободител“, заяви Жириновски.

Според него Плевнелиев трябва да бъде изгонен, това „не е президент на България, а обикновен човек на ЦРУ, който напада Русия-спасителката“.

Жириновски попита още: „За руснаците, разстреляни в Донбас, той /Плевнелиев – бел.ред/  не си ли спомня? Кой ги е убил?“

Това е негодник, а не президент на България, заяви руският политик.

Жириновски не се ограничи с квалификации само лично на Плевнелиев, а заяви още, че според него българите трябва да пълзят в краката на руснаците. „А българите в Първата световна война бяха против нас, във Втората, сега в НАТО. И клевети /Плевнелиев - бел.ред./“, каза Жириновски.

Размяна на остри реакции между България и Русия стана този месец. По повод намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. В отговор българското външно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия. Последва реакцията на МВнР на Русия по повод думите на Плевнелиев пред германския вестник.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
936
8
 
9
 
! Отговори
американски каубой преди 9 години
Интересно защо се нарича руско-турска война, като много повече българи са загинали в нея от руснаци.Трябва да се преименува на българо-турска война,както си е редно.
935
15
 
23
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Жириновски, *** погледни картата на "фашистка" България и сега след второто ни освобождение през 1944. От какво сте ни освободили - от излаз на три морета?
934
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бакал Петконека се спре газта за българия, само че ония орангутани ша си ядат чепиците, и затова нищо не спират. не важно кой продава а кой купува и вие булгаристански *** трябва да го разберете. живяло се е и ще се живее без руската газ...
933
13
 
9
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Веднага да се спре руския газ за България и ще видите как всички тия ще млъкнат, ама будали руснаци- не знаят как се бъхтат магарета на чужда кладня.
932
12
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
България и българите са най-Фяшизираната страна сега.Чудя се откъде се навлече у нас толкова отвратителна фашистка ***, за чиито дела и приказки ще плащаме всички,които им позволихме и им позволяваме така безотговорно да вилнеят.Но да се знае,че само в нашета история пише,че е раязстреляно цялото Народно събрание за делата му-мисля беше 25-то.
931
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди няколко месеца коментирах какво става с петрола след посещението на обонго в с. арабия. Троловете казаха че вожда знаел какво прави. Явно не знае !!!
930
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1107а ония с шистовия газ са доволни нали ...
929
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама *** си мерят т'дето го немат. Плевлю първо плямпа, после мисли. Жириновската ***, пък въобще и не може да мисли. Някаква селска свада се заформи. Ние сме суверенна държава и сами решаваме, ского, какво да търгуваме. Нашите политици са склонни да залитат, руските пък си мислят, че сме преди 89-а. Доброто съжителство е възможно, но с отстъпки и от двете страни!
928
9
 
11
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Интересно, към момента руснаците са най-доходоносните туристи по морето, и не търсят дънки, а са по апарт хотелите със собствени жилища. Най-добре да не ги мислим руснаците или американците, ами да погледнем как да подобрим нашето положение.
927
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ваното е, че пикаят газ, а на Плевнята не му пука. А Катар сваля цената на петрола с още $1 надолу.
926
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На който му е мило за русия да заминава натам, на мен не са ми нужни. Съсипаха държавата ни и в краката да сме им седяли. *** и подла ***.Чичо Сам обаче им намери цаката, скоро те ще са в краката на другите за хляб.
925
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четейки коментарите,сега разбирам защо България не може да намери документи за миналото си.Ами по предложенията ви,каквото не ни харесва,давайте да го унищожаваме.Сигурно и в миналото си сме действали така!!! А, и още нещо, Жириновски се изказал тъпо, щото ние сигурно сме се изказали много остро.Ама то така, там където почнат да пикаят много хора, неминуемо след време ще стане сигурно река.
924
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
паметник на съвецката армия, хахахаза какво е паметника, затова че грабиха и насилваха ?
923
7
 
10
 
! Отговори
Grom преди 9 години
Има ги - Альоша в Пловдив, Цар Освободител, Руски паметник... Наистина ги има - и България е признателна.Но има и Паметник на Съветската армия! Който незнайно защо вече 25 години не искаме да махнем, а е крайно унизителен!
922
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шахматиста *** явно ще настройва масите в *** срещу бг. трябва да се внимава много, дори кат поляците трябва да поискаме я дрено оръжие
921
2
 
1
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До ШопЪъъъ, ами то, май генералите не се развяват по бойното поле.Нещо като труп с ватенка и *** няма ли? Петолъчки, нагайка, "Шпагин"?Да не би отново censor.net.ua?Пак ли тревица, а?
920
5
 
16
 
! Отговори
Той е преди 9 години
За Плевнелиев, че е негодник, Жириновски е много прав! Но все пак, си е изтрещял ***, дето също не си мери приказките, относно българския народ!
919
15
 
11
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До ИСТОРИЯ БГ Ти си ***,вервай ми!За Съединението,не Русия насъсква Турция, а Австро-Унгария подтиква сърбите да започнат война! Затова, когато нашите войски разгромяват сръбската армия,идва ултиматум за намеса, но не от Русия, а пак от Австро-Унгария! Чети и се образовай, пък тогава пиши!
918
2
 
5
 
! Отговори
най преди 9 години
Най-тьрсената книга---Бьлгария-военния трофей на Сталин от Георги Боздуганов-
917
16
 
17
 
! Отговори
Фен на хан Крум преди 9 години
Защо Плевналиев не оправя България , а тръгнал да дава крйни оценки на една голяма страна, която ни избави от чуждо робство? Защо Гърция, Румъния и Сърбия отчитат, че без Русия нямаше да се освободят, а ние изопачаваме историческата истина и тръгваме за 3 път срещу Русия - две загубени войни, с репарации и загубени завинаги български земи - малко ли са? Докога ще говорят от името на българския народ исторически късогледи и безотговорни хора? Който е тръгнал срещу Русия хубаво не е видял.

Спонсорирани публикации