Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците

Руският политик нарече Плевнелиев негодник
Обновена: 14 окт 2014 14:07 | 14 окт 2014 13:17, Елка Василева
1320
Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нарече българския президент Росен Плевнелиев негодник и заяви, че според него българският народ трябва да пълзи в краката на руснаците.

Руският политик нападна Плевнелиев заради думите му в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, в което държавният ни глава определи Русия като националистическа и агресивна държава. Руското външно министерство определи изявлението на Плевнелиев като будещо безпокойство и потъпкващо традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни.

Още по темата

В характерния му емоционален стил в предаване на телевизия „Россия 1“ Жириновски  заяви, че Росен Плевнелиев изобщо не познава историята. „Президентът да беше отворил учебника по история на България. Руските войници, спасили България от турско господство, и те ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша още стои край Плевен. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са ги освободили, стои все още и паметникът на Александър Втори – Освободител“, заяви Жириновски.

Според него Плевнелиев трябва да бъде изгонен, това „не е президент на България, а обикновен човек на ЦРУ, който напада Русия-спасителката“.

Жириновски попита още: „За руснаците, разстреляни в Донбас, той /Плевнелиев – бел.ред/  не си ли спомня? Кой ги е убил?“

Това е негодник, а не президент на България, заяви руският политик.

Жириновски не се ограничи с квалификации само лично на Плевнелиев, а заяви още, че според него българите трябва да пълзят в краката на руснаците. „А българите в Първата световна война бяха против нас, във Втората, сега в НАТО. И клевети /Плевнелиев - бел.ред./“, каза Жириновски.

Размяна на остри реакции между България и Русия стана този месец. По повод намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. В отговор българското външно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия. Последва реакцията на МВнР на Русия по повод думите на Плевнелиев пред германския вестник.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
916
14
 
25
 
! Отговори
ИСТОРИЯ БГ преди 9 години
РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА НЕ ОСВОБОЖДАВА БЪЛГАРИЯ! ФАКТ!СТРАНАТА САМО Е РАЗДЕЛЕНА НА "АВТОНОМНАТА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ" И СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ /окупационна зона на Русия/!!!! ЯВНО Е ИСКАЛА ДА СИ ПОДЕЛИ БЪЛГАРИЯ С ТУРЦИЯ И ДА СЕ УСТАНОВИ ТУК ЗАВИНАГИ!!!!!КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ПРАВЯТ "СЪЕДИНЕНИЕТО" или истинското освобождение на България, РУСИЯ Е ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО И НАСЪСКВА ТУРЦИЯ ДА НИ НАПАДНЕ, В СЪЩОТО ВРЕМЕ НИЕ СМЕ НАТРУПАЛИ ВОЙСКИ ПО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ В ОЧАКВАНЕ НА ВОИСКИТЕ ИМ, НО ТУРЦИЯ СЕ ОТКАЗВА И ТОГАВА РУСИЯ НАСЪСКВА СЪРБИЯ ДА НИ НАПАДНЕ В ГРЪБ!!
915
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
rи двамата са за е.ане.
914
9
 
17
 
! Отговори
v преди 9 години
Това, че са ни освободили, не означава, че след това трябва да бъдем техни роби.То затова се нарича освобождение-Свобода. Не означава, че трябва да ги подкрепяме във всяко тяхно дело- добро или зло. Нима ни е било лесно през Комунизма и неговите последици сега?Нима трябва да сме благодарни за това, че ни го наложиха?
913
15
 
14
 
! Отговори
BG преди 9 години
това жалко недорузумение плевналиев няма ли веднъж за винаги да го изметем от този пост
912
6
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
В Тельманово в ночь с 8 на 9 октября, около 23.00 группа батальона Днепр-1 провела спецоперацию, в результате которой был ликвидирован террорист Андрей Борисов (кличка Чечен) и трое русских военных. Среди ликвидированных русский бандгенерал Сергей Андрейченко. Вместе с ним уничтожены профессиональные русские террористы Владимир Лысяков и Василий Протасов.-----------------Вот тебе, дядя Жирик, боевой привет из Украiнi.
911
14
 
5
 
! Отговори
BG преди 9 години
Prav e mnogo 4oveka
910
6
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
В Тельманово в ночь с 8 на 9 октября, около 23.00 группа батальона Днепр-1 провела спецоперацию, в результате которой был ликвидирован террорист Андрей Борисов (кличка Чечен) и трое русских военных. Среди ликвидированных русский бандгенерал Сергей Андрейченко. Вместе с ним уничтожены профессиональные русские террористы Владимир Лысяков и Василий Протасов.
909
17
 
20
 
! Отговори
правда преди 9 години
Мишок като Плевела да заплашва велика Русия....и то не в наша медия а пред целия свят?....Това е нещо извънземно. В същото време навсякъде в БГ са поставени американски знамена но не и български...на Народната Библиотека бяха наредени само САЩ знамена....точно до Кирил и Методи. Да се благодари че все пак Русия не иска да вреди на БГ защото ако беше друга държава.....не ми се мисли. Плевел... "ДА ИЗЧЕЗНЕШ ЗА 60 СЕКУНДИ"
908
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ot USAне от уса, а май от *** пишеш И не се разбира защо трябва да са агресори щом си пазят икономическия интерес.
907
5
 
4
 
! Отговори
ot USA преди 9 години
Rusazite mnogo gi e iad,zashtoto Bulgariia shte zakupuva ot 8 F-15 /vtora upotreba/ ot Gyrzia,vchera beshe informaziata v Ekathimerini,a ruskite migove shte gi prashtame v Ukraina-i tezi mrysnizi ne mogad da se poberat v kojata si ot iad,zatova tazi biasna anti-bylgarska retorika.Nai-posle im se vidiia istinskoto lize na zavoevateli I agresori
906
7
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Та ние не сме престанали да лазим в краката на руските и нашите комунисти завзели икономическата власт и командват парада задкулистно.
905
12
 
11
 
! Отговори
123 преди 9 години
Тоя е луд ! Кой го слуша ...
904
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, ако е прав защо не виждам тълпи признателни русофили, които се валят пред руското посолство?
903
4
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Изказването на Жириновски е показателно колко важно е за нас да сме възможно по-независими от Русия пък и от САЩ(макар те да са доста по-тактични).Нито руските нито американските интереси са български и всяко чуждопоклонничество е национално предателство!
902
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя па ***, да лази у краката на другите ***. Що не си гледат как да си оправят продънената държавица, ми се занимават с нас. Или вече нямат влияние никъде и издухаха супата с цените на петрола и ся ги е яд та се пръскат. ***.
901
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея два милиона гласуваха за ГЕРБ и са предателите на РУСИЯ !
900
3
 
10
 
! Отговори
СМЕТКАТА преди 9 години
А бе Жериновски ако четеш !Един българин е юнак ...Двама българи са чета ...Трима са чета с Предател ...Ай сметни сега Предателите на 7милиона делено на 3 илиДва милиона и триста хиляди и 33предателя има точно ТУК !
899
2
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
"Они в ногах должни валяться у нас" е точната реплика. "Они", а не "он"...
898
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Това е координирана акция за нагнетяване на антибългарска истерия и после ще ни приложат Донбаския сценарий или нещо специално скроено за нас и 90% от руските крепостници ще сочат с палеца надолу.
897
14
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Значи всяка наглост си има граници, но тази на сегашните руснаци изтрива всичките заслуги на техните прадеди. Направо да се демонтират всички руски паметници и Ал. Невски да се преименува и точка.

Спонсорирани публикации