Моторист с опасност за живота след катастрофа в Кула

Предприел изпреварване на завиващ автомобил
Обновена: 28 окт 2014 14:02 | 28 окт 2014 10:12, Красимир Ангелов
5
Моторист с опасност за живота след катастрофа в Кула
Снимка: Булфото, архив

38-годишен мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа в град Кула, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Пътният инцидент е станал в понеделник около 16.13 часа, когато в местната полиция е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул.”Възраждане” в района на кръстовището с ул.”Мусала”.

Пристигналите на мястото полицейски служители установили участниците в катастрофата – мотоциклет „Ямаха” с водач 38-годишен мъж от град Кула и специален автомобил „Мицубиши Фусо”, собственост на община Кула, с водач 52-годишен жител на града.

След извършеният оглед е установено, че в района на кръстовището мотоциклетистът, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, при непрекъсната осева линия е предприел изпреварване на извършващия ляв завой автомобил с подаден светлинен сигнал.

В следствие на това мотористът, който бил без предпазна каска, изгубил контрол над мотоциклета, паднал на асфалта и се ударил в задната лява гума на автомобила.

Пострадалият е настанен във видинската болница с опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван с дрегер, пробата е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кулакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До WingБях на мястото когато се случи и видях всичко той в действителност беше тръгнал да изпреварва но и той трябваше да кара в дясното платно а не в лявото това му беше грешката че караше в лявото .. а камиона тъкмо тръгваше за другата улица на нагоре беше влязъл съвсем малко в улицата и той видя че не е минал още и човека даде газ на мотора карал е с над 150 след като изгуби контрол и изхвърча през мотора и се влачеше до камиона и беше влязъл между двете гуми
4
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Бях на мястото когато се случи и видях всичко той в действителност беше тръгнал да изпреварва но и той трябваше да кара в дясното платно а не в лявото това му беше грешката че караше в лявото .. а камиона тъкмо тръгваше за другата улица на нагоре беше влязъл съвсем малко в улицата и той видя че не е минал още и човека даде газ на мотора карал е с над 150 след като изгуби контрол и изхвърча през мотора и се влачеше до камиона и беше влязъл между двете гуми
3
1
 
6
 
! Отговори
Wing преди 9 години
До BingТова че няма право не е релевантно в момента. Въпроса ми беше дали изобщо е имало изпреварване в тази ситуация. Иначе *** на пътя с лопата да ги ринеш, без значение на какво мпс са се качили. Факта е че в България всеки си кара както си иска без да се съобразява с останалите участници на пътя и без да си взима сметка за възможните последици от това.
2
0
 
13
 
! Отговори
Bing преди 9 години
До WingА я ми обясни съгласно ЗДП водач на мотоциклет има ли право да изпреварва от ДЯСНО , както и да преминава с цел изпреварване "непрекъсната осева линия" ??? Защото постоянно съм свидетел на подобни маневри от мотористи.
1
12
 
3
 
! Отговори
Wing преди 9 години
Това звучи супер абсурдно. Ако някой може да ми обясни как докато изпреварваш возило ще се удариш в задната му лява гума ?. По-скоро камиона не е пуснал мигач и е завил сечейки му пътя.

Спонсорирани публикации