Коледни размисли: защо Android, а не iPhone

Памет, бюджет, батерия, зареждане...
Обновена: 16 дек 2014 14:04 | 15 дек 2014 10:13,
144
Коледни размисли: защо Android, а не iPhone
Снимка: Reuters, архив

С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките. Един от най-предпочитаните и тази година ще бъде техниката - и по-конкретно смартфоните и таблетите.

Ето няколко причини да предпочетете устройство, работещо с Android, пред продукт на Apple:

1. Устройствата на Android се синхронизират много по-лесно с акаунтите в Gmail. Същото важи и за другите услуги на Google – Google Maps, Google Calendars и др. Разбира се, новостите в тези услуги достигат първо до потребителите с Android.

2. Повечето телефони и таблети, работещи с Android, имат сменяема батерия. Това означава, че няма да се нуждаете от сервиз и професионална помощ, когато животът на батерията се изчерпи. Всички батерии на устройствата на Apple са вградени.

3. Повечето устройства с Android имат слот за допълнителна памет. Това означава, че никога няма да сте зависими от вградената на устройството. Повечето флагмани днес могат да работят с карти до 128 гигабайта.

4. Операционната система Android предлага хиляди възможности за персонализация, като се започне с вида на иконките на приложенията и се завърши с шрифта на текстовете. Особено ценни за хората, ценящи детайлите, са така наречени уиджети, които дават възможност да изведете сумирана информация от любимите приложения, като например прогнозата за времето за близките няколко дни в няколко града.

5. Устройствата с Android се зареждат със стандартен micro или mini USB кабел, което го прави особено удобно. Така може да заредите с едно зарядно няколко устройства, независимо че са на различни марки.

6. Многообразието. Ако Apple предлага макар и няколко, но все пак iPhone-и, устройствата под Android са стотици. Може да се избере телефон с 3, 4, 5 и повече инчови дисплеи.

7. Бюджет. И ако телефоните на Apple са известни с високите си цени, то телефон с Android може да се намери във всякакъв ценови клас, и то не за сметка на характеристиките. Така например китайските Xiaomi, изместили наскоро по продажби Samsung в Китай, предлагат апарат с характеристики на флагман и цена от 350 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
27
 
! Отговори
потребител преди 9 години
Андроид има още, поне 7 предимства ,които ИЗОБЩО липсват в Apple телефона...Изобщо няма смисъл да се сравнява скопено магаре (айфон) с някой расов жребец (флагман с Андроид)...
30
9
 
7
 
! Отговори
за всички устройства преди 9 години
Много е възможно, след време, когато въведат новия универсален Windows 10 за всички устройства, включително и смартфони, повечето потребители да минат на Windows 10.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24, това , че ти не знаеш как да гледаш нещо на ТВ през Iphone, и не знаеш как да си свалиш или качиш снимки на компютъра от него, говори само колко си не грамотен, не образован. А и споменаваш (колегата) явно никога и не си държал в ръка!
28
11
 
15
 
! Отговори
до автора преди 9 години
Колко ти платиха за тази статия?
27
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-голямото предимство на Айфон 6 е, че ако го хванеш наобратно, става на айфон 9...
26
1
 
8
 
! Отговори
до 666 преди 9 години
За всичко съм съгласен с теб без последното - вземи Moto G - страхотен телефон за цената си - 320лв. е от миналата година модела, този от тази година е 390 или нещо подобно, но с него не съм си играл до сега. Работи гладко и добре, ОС-а е изчистен от всякакви глупави апове и скинове (за разлика от самсунг и htc). Препоръчвам го на всеки приятел, който си търси бюджетен телефон. Иначе всеки е свободен да ползва каквото иска и каквото му хареса, какво само се карате по форумите(android user съм)
25
22
 
14
 
! Отговори
** преди 9 години
Устройствата на Apple са класа над другите. Стига писахте глупости!
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айфон в момента е на врха на славата си. Още от другата година обаче ще започне да залязва.Ще стане като с Нокиа.Само с реклама и да се използва името на марката не става.
23
7
 
15
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Изключително глупава статия...
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Против китайците съм, ама Xiaomi до 5 г. ще види сметката на всички.Китайците започват през 2011 и първата година продават телефоните си на реална цена, без никаква печалба, от там пробиват на пазара и за миналата година са продали 40 млн. смартфона. За тази по прогнози ще достигнат 100 млн. Китайците произвеждат собствен хардуер, който вече в някои от най-важните компоненти е No. 1 в света. Като цена нямат аналог.Вече искам да видя техен фаблет с 3 гб рам, карта памет и осем ядра за 350 лв.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пламентова е пълна глупост. аЙфеновете сте най-злобните коментатори на андроид! Такова глуповато племе като вас няма!
20
24
 
14
 
! Отговори
666 преди 9 години
Г-жо,г-це Мария Нестерова, тази статия е уникално ***! Не знам как са Ви разрешили да я публикувате! Ако на мен ми платят да напиша статия с цел реклама, съм сигурен, че бих се справил в пъти по-добре! Да не говорим, че ми сравнявате Андроид(операционна система) и Iphone(смартфон). И не напоследно място, ако си купите смартфон за 400 лв., усещането да го използваш е непоносимо, а разликата в цената на различните флагмани е малка!
19
17
 
12
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Защо никой от ползващите iPhone не коментират андроид. И аз така говорих против BMW, но сега карам чисто ново и много ми харесва, а който не го харесва може и с китайски автомобил, така е и с iPhone.
18
0
 
21
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
"Това което си написал, показва само, че нямаш достатъчно доходи :) Иначе щеше да имаш хем за ваканция, хем за телефони за всички от семейството :)))"Да, така е, но не забравяй, живеем в България, а не в Швейцария. Тук не всеки взима 3-4000 евро заплата.А отделно да знаеш колко хора познавам, които се лишават от почивка и работят по празниците и извънредно, само за да могат да се разхождат с телефони за хилядарка.
17
5
 
20
 
! Отговори
тихaта_стъпка преди 9 години
до 12Зомби, що не влезеш в сайтовете на М-Тел, Виваком или Теленор и да направиш едно сравнение между айфоня и Note 4 да видиш, че разлика в цените няма. Съвсем сте банални с тази измишльотина, че айфоня бил много по-скъп и само "баровци" като вас могат да си го позволят. Явно сравнявате айфоня с някоя Нокиа с фенерче :)))
16
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зззПроблема е , че ние I- зомбитата сме пипали Dronovete и не искаме и да чуваме вече за тях, а ти не си пипал Iphone, защотот мама и тате , номогат да ти дадат още 700лв за да си го купиш. Това е истината.
15
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До FuНеде се излага, ползвал съм Самсунг, PC компютър...., от както минах на Apple, (компютри, телефони и таблет) , не искам да чуя за друго. Просто са по добри , това е!
14
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не харчете парите си за вещи, харчете ги за приключения. Какво значение има, че кецовете ви са на 2 години, ако с тях се разхождате в Париж ?!"Паулу Коелю
13
6
 
11
 
! Отговори
тихaта_стъпка преди 9 години
До Т. ГеоргиевТова което си написал, показва само, че нямаш достатъчно доходи :) Иначе щеше да имаш хем за ваканция, хем за телефони за всички от семейството :)))
12
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андроид, защото сме бедни с издънени джобове, това е истината. Не , че е по добър от Iphone.

Спонсорирани публикации