Украйна чака обезщетение от Русия за анексията на Крим

Според експерти от Киев обаче делото може да се проточи
Обновена: 3 юни 2015 14:17 | 3 юни 2015 09:25, Елка Василева
112
Украйна чака обезщетение от Русия за анексията на Крим
Снимка: архив, Reuters

Украйна очаква да получи от Русия обезщетение за анексирането на Крим и разрушенията в Донбас, цитира руският в. "Независимая газета" изявление на Наталия Севостянова, украински зам.-министър на правосъдието.

"Като инструмент е твърде ефективно налагането на запор върху имущество в чужбина", добавя в тази връзка украинската представителка.

Източници на вестника от властовите структури в Киев уверяват, че не става дума Москва да плати на Киев за евентуално признаване на руския статут на Крим и независимостта на сепаратистките "републики" в Луганска и Донецка област.

"Крим и Донбас ще бъдат под украинска юрисдикция. И тогава Русия ще трябва да си плати сметките", обяснява неофициално киевски служител.

Миналата година Украйна подаде три иска срещу Русия в Европейския съд по правата на човека. Те засягаха епизоди от кримските и донбаските събития, които са в сферата от правомощия на този съд, например незаконното според Киев изтегляне в Русия на децата от детските домове в Донецк, напомня изданието.

Въпреки всички усилия на украинската власт нито една държава и нито една международна организация не е признала Русия за агресор. Москва заявява на всички равнища, че няма никакво отношение към събитията в Донбас, посочва "Независимая газета".

"Експерти от Киев коментират темата без охота", изтъква руският всекидневник и ги цитира: "Западът се страхува и не иска да воюва с Русия - то си е очевидно. Затова там се правят, че тези неща не ги засягат, че те не схващат какво става в Донбас. Колкото до Крим, имат голямо желание да отложат за дълго време този въпрос. И 10 иска да подадем, Западът всякак ще бави разглеждането им. В международните съдилища това дело може да се проточи с години".

Във Върховната рада вече бе внесен законопроект за национализация на цялата държавна и частна собственост на руски субекти, пребиваващи в Украйна. Депутатите обаче не се осмелиха да го приемат. Сега въпросът отново може да бъде включен в дневния ред. Междувременно в кулоарите на парламента бяха подновени споровете дали Украйна има права върху част от собствеността на Съветския съюз в чужбина, допълва "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Галя преди 8 години
До 41У тебя сведения 20-25 летней давности
55
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 851. Таганрог е част от РССР от 1925 година до Хрушчов се мести административно между няколко области в РССР.2. Хрушчов окончателно като автономна област я дава административно на УССР. По принцип това е правилно защото ел енергия и вода идват най-лесно от Украйна.3. Радата прие закон че всико комунистическо е неправилно и трябва да се отхвърли - Оказва се че тогава от Украйна ще остане само Киевския окръг и още две области северно от него. Останалото УССР е придобила при ***
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дедо Поп ***, не спори с мене, защото си *** и ограничен. "взамен Крыма от Украины в Российскую Федерацию тогда же (протокол Президиума ЦК КПСС 49 от 25 января 1954 г.) передали Таганрог и приграничные к нему земли, по территории равные площади полуострова в Черном море. К этому нужно было бы добавить, что Киев получил взамен богатых черноземных районов засушливую солончаковатую степь, без воды, какого-либо намека на орошение, без электричества и энергоресурсов".
53
1
 
8
 
! Отговори
Az преди 8 години
А днес войната в Донбас пламна отново. Да видим какво ще дочака Украйна :)
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""""Крим и Донбас ще бъдат под украинска юрисдикция."""Фашагите определено прекаляват с дрогата...
51
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Поп преди 8 години
Кога бе шопе ? Виж годините. Къде е 1925, къде е Никита Хрушчов?
50
1
 
11
 
! Отговори
Дедо Поп преди 8 години
До 74Чадо божие, разумява се ,че руснаците ще платят за Крим, ще платят същата сума, колкото Украйна плати на Русия, когато Крим беше даден на Украйна от Хрухчов.
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ви дадат станишев да ви довърши и болен да ви закопае.
48
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До чичо Тенчо"Това е измислена държава, няма такъв отделен народ"Прочети си учебниците по история преди да говориш глупости. Жечпосполита, Полско-литовска държава, Ливонски орден, разлика между Киевска Рус и Московско княжество. Мен ако питаш, Русия е измислената държава.
47
3
 
21
 
! Отговори
чичо Тенчо преди 8 години
празни приказки и чесане на езици с тая Украйна. Булгаков го е написал - прочетете Бялата гвардия и ще ви се изясни всичко. Това е измислена държава, няма такъв отделен народ, западняците ги подскукоросват да се правят на нещо отделно, но накрая укрите ще ядат хурката. Русия няма да търпи ОТАН да се движи на север, не провокирайте нова световна война мръсни юдейски ***!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПо смешно нещо не бях чел от месеци :) :-D
45
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 73Ако РФ беше призната за АГРЕСОР щеше да се каже по договор еди койси, точка еди коя си, Парагра еди що си. Но това не е казано никъде. Всички казват, че не признават независимостта на Крим. И след това осъждат обединението. Проблемът е че съществува Косово - Декларация за независимост и признаване от Член на СС на ООН с право на ВЕТО(Признати от САЩ) има по-висок приоритет от местното законодателство. Да ама не им изнася за Крим и Осетия и Абхазия и прочие.
44
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който си мисли че на Русия ще и се размине жестоко се лъже, ще платят като минимум 150-160 млрд $, и пак ще върнат и Крим и частите от източна Украйна, и световното по футбол ще загубят, и пазарите на енергоресурси в ЕС ще загубят
43
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки всички усилия на украинската власт нито една държава и нито една международна организация не е признала Русия за агресор. Москва заявява на всички равнища, че няма никакво отношение към събитията в Донбас, посочва "Независимая газета".газетата може да посочва каквито си иска нагли лъжи , КОЙ НАЛОЖИ САНКЦИИ ТОГАВА щом нито една международна организация не е признала рашистан за агресор ? КОЙ НАТИРИ РАШИСТАН ОТ ПАСЕ ?
42
3
 
19
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тези украинци съвсем оглупяха от глад, сериозно бъркат желаното за реално. Ако се обобщи статията с едно клише - Гладна кокошка просо сънува. Даже и маймунката преди да глътне орехчето първо си го мери, дали ще излезе отзад и тогава го ***, ама тия са на нивото на маймуните само, когато скачат, за да докажат, че не са руснаци.
41
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До българин 69Умнико ако РФ беше подкрепила както трябва а не на самодейни на Стрелков и граждански начала до сега Украйна нямаше да я има1. щяха да дадат на ЛНР и ДНР истински щаб и да подготвят многоходови операции2. щяха да дадат модерно въоръжение което да унищожи ВСУ за 3-4 седмици.РПГ-29 - Заменя всички по-стари включително като е монтирана на тринога и СПГ-9ПТУРС Метис-М - антибункерен боеприпасПТУРС Корнет - няма танк във ВСУ който да не си отиде след един залп от 2 ракети макс
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля, моля, мандалото хлопна. Имаше петорно по-евтин газ и какво ли не докато не започнаха да се правят на много велики. Айде стига толкова. Сега да опитат доброто ЕС и МВФ.
39
15
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
"Въпреки всички усилия на украинската власт нито една държава и нито една международна организация не е признала Русия за агресор. Москва заявява на всички равнища, че няма никакво отношение към събитията в Донбас, посочва "Независимая газета".Ето, вижте, от това, по-нагла ЛЪЖА има ли? ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВИ В СВЕТА ПРИЗНАХА Русия за АГРЕСОР. Цял свят знае, че "събитията в Донбас" се командват от Русия. Това е. СЪВЕТСКИ ГьОНСУРАТЛЪК. Цял свят ги плюе, те викат: "роса божия ни капе".
38
1
 
12
 
! Отговори
рачо преди 8 години
ДНЕС.бг продължавате да пишите новини партенки.Новини от агенция ЕДНА БАБА КАЗАЛА НА ДРУГА БАБА ЧЕ ПЕНА БИЛА КУ..А не е редно да се препечатват във водещо оплайн издание.все пак от време на време ви четат и интелигентни читатели.За да се искат компенсации първо Украйна трябва да признае независимоста на Крим и факта че вече е в състава на Руската федерация.Повярвайте ми нито едно украинско или сръбско правителство не би признало Косово и Крим пък било то и Янукович да се върне на власт.
37
6
 
11
 
! Отговори
Господ вижда преди 8 години
Обещетение ? Един среден..! Русия трябва да иска обещетение- всичко в тая ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА е построено от руснаци...сега като са " независими" , на какво прилича- пълна разруха ! Това го измислят ционистите,които спретнаха тия разрушения и хиляди убити..искат да си направят друга хазарска държава,както действат и в България !

Спонсорирани публикации