Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!

Iron man от популярния комикс освобождава София от монумента
Обновена: 24 юли 2016 08:22 | 24 юли 2016 07:41,
433
Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!
Кадър: bTV

Паметникът на съветската армия в София е разрушен от... супергерои! Това не е предизборна игра, а част от сюжета на новите серии на популярния по света комикс с приключенията на Iron Man - Железния човек.

Iron Man идва в София благодарение на сценариста Брайън Майкъл Бендис и родения в България художник на комикси Алекс Малеев.

"Аз не знаех, че действието се развива в България въобще, докато не получих сценария", разказа Алекс пред bTV.
Той обаче не е изненадан.

"Не се учудвам, че сюжетът се развива в България, защото той го е написал за мен това нещо, и е като шега между нас двамата, която върви от години вече", разказва Алекс.

Сценаристът прочел в Интернет, че Националният дворец на културата е емблематична сграда в София. Затова решил една от ключовите сцени да се случи точно там.

На Алекс обаче, му хрумнала друга идея: "И му казах: "Слушай, ако ще разрушаваме нещо, да разрушим Паметника на съветската армия, защото от години вече хората искат да бъде премахнат".

Всъщност сред най-настоятелните за премахване на Паметника на Съветската армия са политиците. Депутати от РБ дори обмисляха идеята за софийски референдум за съдбата на монумента. Те регулярно призовават центъра на столицата да бъде освободен от паметника и той да бъде изпратен в музея на социалистическото изкуство.

Срещу искането им всеки път са политиците от социалистическата партия. В БСП смятат, че това е история, в която не бива да се намесваме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
5
 
! Отговори
хичкок! мадафакаа... преди 7 години
Да разбираме ли че това е част от някаква рекламна кампания която ще популяризира София и България ? Американецо доста ще има да върти тоя комикс за да загрее къде точно се случва действието . На западното крайбрежие ли е, зад Бронкс ли е , да не при тея франсета в Канада ,мааму стара ?! То това София френско звучи !
181
3
 
3
 
! Отговори
Германски агенти преди 7 години
До 1934 г. ВМРО е избило над 2 000 българи/основно по заповед на двореца/, докато сърби и гърци са избили около 200 македонски четници. По този повод е внесена петиция в народното събрание от двама детпутати, в последствие убити. Ванче Михайлов умира като милионер в Италия, докато Македония завинаги е откъсната от България. Как си представяте Ботев и Левски да честват 90-годишнината си във Влашко?
180
6
 
4
 
! Отговори
Риторичен отговор преди 7 години
До Риторичен въпросСъветски съюзници я бомбардираха София.
179
4
 
4
 
! Отговори
Германски агенти преди 7 години
московските мекерета убили Стамболов - са българи, македонски четници. По време на управлението си, Стамболов е дал заповед македонски четници, влизащи в България, да бъдат обезоръжавани и връщани в Турция. Стамболов е първия политик, разглеждащ деленето на Македония на части. Очевидно е защо е убит. Ванче Михайлов е бил в софийската си кантора и никога не е участвал в сражения, нито е пресичал границата. Агент на двореца, осигурявал имоти и гори за царя. До 1934 г. ВМРО е избило 2 000 българи.
178
2
 
12
 
! Отговори
американската епопея преди 7 години
Супергероите да отидат първо в Берлин . Да помогнат първо на американската армия , че те завалиите са там на позиции от 70 години и още се бият с фашистите. После като победят фашистите им даваме нашия антифашистки паметник да си го пребоядисат като супергеройски и да си го сложат в Берлин. В чест на победата над фашистите, както е тук.Ние ще си направим друг.
177
2
 
14
 
! Отговори
US свобода преди 7 години
Е що не започнат от техните си паметници като ще разчистват, в техния си град . Статуята на Свободата като начало. "Свободата", която разплаква всеки ден хора от Ирак до Украйна. Свободата да си насложиш 1000 военни бази по цял свят и да заробиш хората с дългове за поколения напред с валутния си фонд наречен "Международен". Сигурно защото целта е всички народи да са ти длъжници.
176
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може пълният корем и гонитбата на все по скъпи вещи да бъде смисъл на живота ти. Тези инстинкти ги има всяко добиче! А "господ" или каквото е било там ни е създал по свой образ и подобие и МИСЛЕЩИ. Човекът е създаден с търсещ и неспокоен дух, той не е просто фекална машина с маймунско честолюбие и сврачешко трупане на лъскави дрънкулки, колкото и "скъпи" да са те. Но пък точно в тази категория искат да ни набутат "западняците" с техните "ценности" в гоненето на световната власт и диктатура.
175
2
 
10
 
! Отговори
До Skatelite преди 7 години
През вековете робство, в България се е формирала отвратителна прослойка - обслужваща по време византийския, после турския, после германския елит. Чорбаджията - избрани от турците българи, раздаващи храната на другите българи в турската армияТипичен пример е Киряк Стефчов. Стамболов е ярък пример - 1894 г. той предлага на султан Абдул Хамид турската армия да окупира България и тя да стане бейлербейство. Това е било включено в Берлинския договор по настояване на великите сили, без Русия.
174
3
 
16
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 7 години
Съветските окупатори ли бомбардираха София през 1944, или американските супергерои ?
173
4
 
2
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
всеки народ си заслужава участта ... след като търпи. Нека, нека червените да си хлават Путин, нека да се вълхищават на руския бизнес ... нека да примират пред руската техника. Но те, докато си броят стотинките - техните ментори в живота си харчат из 5-то авеньо, из Медисън ... дават за бутилка вино по 3000 USD, бельо за по 5000 USD и т.н. Манхантън се пука по шевовете от богати деца от ОНД. Вече дори е задължително за персолана да знае руски ... въпреки, че самите винаги показват супер английск
172
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Събаряй!
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SkateliteИзвинете да не сте обратен ?
170
0
 
2
 
! Отговори
Бойни другари преди 7 години
Комиксът ще е сериен и ще включва мило гости на Чърчил, Сталин, Рузвелт, Труман в Москва, Техеран, Ялта, Потсдам.
169
3
 
4
 
! Отговори
Суека преди 7 години
И този *** на РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ да премахнат пернаментно и този който е в двора на КРАВАРИТЕ ТЕРОРИСТИ ЛЕТЦИ които са бомбардирали и убивали българи също пернаментно да се премахне не ме интересува ,че е на "американска територия" в България ! България и българите ако имат поне малко останало достойнство нека да бъдат патриоти а не ****** !!!
168
5
 
3
 
! Отговори
Skatelite преди 7 години
До Странности софийски, за България говорим, нали? Защото *** в България имат друга родина - Русия. Относно ***, добре е да се проверява значението на думите преди да се използват.
167
0
 
6
 
! Отговори
Бойни другари преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЗдрасти. А ти как мислиш, че Чехословакия, дето е по средата на Европа, попада в Източния блок?Дали САЩ не воюваха на страната на СССР, за да стигне Червената армия дотам и дали не я договориха на масата за преговори. За Великобритания да не говорим, те и на Хитлер я дават.
166
2
 
6
 
! Отговори
урааааа преди 7 години
Значи да очакваме с нетърпение новата детска книжка от САЩ , където американците са супергерои и са добри. Защо обаче им е да разрушават някакъв паметник срещу фашизма ? Какво ге боде. И къде .
165
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мхм, точно така си го представих и аз. По-добре да се поинтересуват защо германците си държат паметника на съветската армия в Берлин (Tiergarten). Защото е част от историята, а историята не се замита под килима, само защото на янките така им е кеф.
164
0
 
0
 
! Отговори
Розич преди 7 години
До Бойни другариИзгубени в превода. Казали са, че във комикса ще добавят на *** и американските герои, *** са си аверчета през ВСВ.
163
0
 
9
 
! Отговори
Странности софийски преди 7 години
Хубавите, умни, богати, интелигентни жълто-паважни лум.п.ени са големи патриоти, обичат Родината безрезервно и мразят люто народа си - парадакси в природата колкото щеш!