Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори

Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство
16 мар 2017 13:07,
179
Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова нацията и политиците да се консолидират заради напрегната обстановка в Европа. Той поиска опонентите му да смекчат тона, защото след изборите ще трябва да се водят важни разговори, касаещи всеки българин.

"Призовавам колегите малко да се намали агресията, защото 26-и ще мине, ще се наложи да говорим за парламент и за решения, касаещи всеки българин. И ако се продължи с тоя тон, просто няма да има разговори", каза Борисов на кръгла маса по правосъдието, посветена на програмата на ГЕРБ в сектора.

Още по темата

Бившият премиер отново обяви, че по-важни са не самите избори, а дните след тях: "26-и е една обикновена дата. 27-и и 28-и са ключовите за България дати, за да може да се сформира стабилно правителство".

Борисов пак припомни напрегнатата обстановка в Европа и на Балканите. Той наблегна на натиска на Турция върху едни от най-богатите държави и на заплахата да прекрати споразумението за мигрантите.

"Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единни", каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че на страната е необходима абсолютна консолидация и припомни, че в македонския парламент са влезли три албански партии и веднага са поставили въпроса за албанския език.

"На мен не ми е смешно, защото, когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор. А на мен България ми е мила и не искам да станем беззащитни. Едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции", каза още Борисов.

На кръглата маса той припомни приоритетите на ГЕРБ в правосъдието и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход и без наказателно производство.

"Ще се борим неотстъпно за антикорупционния орган", зарече се още Борисов.

Той напомни и цифрите за свитата контрабнда и обеща борба срещу фалшивите болнични и инвалидни пенсии.

Пред форума лидерът на ГЕРБ прочете писмо от канадския премиер към българите да не се страхуват от споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия СЕТА.

То е атакувано от социалистите с мотива, че с него в страната ни ще влязат некачествени продукти, а бизнесът ни ще бъде подложен на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нямам нищо против стабилното правителство БЕЗ ГЕРБ .герберастите служат само на чуждите интереси
133
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще гласувам за коалицията на доволните.
132
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ИСКА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО, БОРИСОВ ТРЯБВА ДА СИ НАЛЕГНЕ ПАРЦАЛИТЕ И ДА СЕ НАПРАВИ ЕДНО ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО, ПОДКРЕПЕНО ОТ ДВЕТЕ ГОЛЕМИ ПАРТИИ, КОЕТО ДА РАБОТИ СПОКОЙНО, А ПАРЛАМЕНТЪТ ДА МУ ОСИГУРЯВА НЕОБХОДИМАТА ЗАКОНОВА БАЗА.
131
4
 
11
 
! Отговори
Бесен преди 7 години
С.вине от на ГЕРБ когато лепите някъде рекламните си плакати ще си плащате, а няма да ми правите в района ***! пп. първо ще питате дали някой ви разрешава, след това колко е цената /ако ви разрешат и чак тогава ще си лепите плакатите! Изглежда на село са ви "възпитавали" да се.рете кой къде му падне и къде го завари нуждата на дебелото черво! Превърнахте държавата в клозет!
130
7
 
2
 
! Отговори
Филип преди 7 години
Време е за промяна 5 Коалиция на Недоволните!
129
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който няма речник, сменя тона.Който не му стиска да се опълчи на несправедливостите, не му работа да управлява българите.Нека ни управлява някой друг. Не мутра.
128
7
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 71239Борисов е нестабилен самият той, за да има стабилно правителство с него! пп. преди малко скъсах 4ри четири плаката на ГЕРБ!
127
10
 
7
 
! Отговори
71239 преди 7 години
Борисов подаде ръка на комунистите - очакваме "стабилно" правителство което ще краде още по-стабилно от сегашното.
126
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
стабилно правителство?
125
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Billy - the Lier, или по нашенски - Бойчо Лъжеца! Добре, че не му расте носът за всяка лъжа. Щеше да обиколи света!
124
5
 
18
 
! Отговори
наивен преди 7 години
"Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство"Това е нещо ново. Иска да се състави, а не иска да състави. Ако не е грешка на езика, май е узрял, че правителството ще е без него.
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бобиБоби, то и при Сталин и другия с мустачките също не е можело да се оплакваш от държавата!
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няколко дни поред се изпускаше, изпроси си съдебни дела - сега щял да става диалогичен! Хайде не на нас тия! Всеки път се пазари и измята като железо-берач, но не нам тези повече! Не е важно какво иска той, важното е, че ние не го искаме повече!
121
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквуня да се САМОАРЕСТУВА!!!Преди няколко години арестуваше министри защото били .........ДИАЛОГИЧНИ а сегасамият той ЩЯЛ...........?? да бъде такъв.
120
1
 
18
 
! Отговори
Тони преди 7 години
До боби 130Ако беше чужденец, щеше да живееш много по-добре от сега. Твоето семейство щеше да има светло бъдеще и да живее достоен живот в собствената си страна.Но ти си българин. Срам те е да се назовеш българин, защото управляващите превърнаха думата българин в нарицателно на корупция.Твоето семейство ще живее дълги години в нищета. Ще бъдеш ограбван и смазван от държавата.Никога няма да зърнеш справедливост в собствената ти страна.А несгодите ще те принудят да напуснеш родината.
119
3
 
21
 
! Отговори
Б. Б. преди 7 години
Вий сте прости, ама ако знаете аз колко съм проооост
118
15
 
6
 
! Отговори
боби преди 7 години
Затова, моля ви, стига сте се оплаквали, сядайте си на задниците, хващайте се за работа и се надявайте другите да си вършат тяхната толкова добре, колкото вие вашата! Това е единственото правилно отношение към държава, родина, народ и т.н. Другите народи го правят. Турските управляващи например далеч не са перфектни - банда корумпирани *** с диктаторски комплекси, но да сте чули турчин да се оплаква от държавата и управлението? Няма и
117
12
 
3
 
! Отговори
боби преди 7 години
<html><body><!--StartFragment-->Чета ви коментарите по-долу и ви се чудя: Оплаквате се, че никой ни няма за хора, а сами се обиждаме един друг - как някой отстрани да ни приеме за свестни? Оплаквате се от държавата си, от политиците си, от работодателите си и т.н. Аз ако бях един чужденец, щях да ви взема за банда мрънкачи и нямаше да ви обръщам никакво внимание, и да ви тъпча, както си искам.
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не е конфискувал до сега имуществото на Цветан ЦВЕТАНОВ и на Горанов
115
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на този нямам намерение въобще да му чета глупавите изказвания, пък за гласуване да не говорим - този за мен е мъртва душа