Триумф за "Жокера" във Венеция – Тод Филипс прибра "Златния лъв"

Въпреки обвиненията, Роман Полански прибра наградата на журито
7 сеп 2019 22:45, Нели Христова
3

Международният филмов фестивал във Венеция избра своите победители. Очаквано, мрачният шедьовър на Тод Филипс "Жокера" грабна "Златния лъв". Наградата на журито пък прибра ветеранът Роман Полански за лентата си "Офицер и шпионин". 

В мрачната драма "Жокера" на режисьора Тод Филипс за прочутия филмов злодей Хоакин Финикс, който пожъна възторжени похвали сред критиците по време на фестивала, играе вечния враг на Батман и проследява трансформацията му от уязвим самотник в самоуверен злодей.

Военната драма на Роман Полански "Офицер и шпионин" получи Голямата награда на журито. Тя е посветена на аферата "Драйфус" - френски офицер, обвинен в края на 19 век в шпионаж в полза на Германия, който по-късно е оправдан.

Италианският актьор Лука Маринели спечели наградата за най-добър актьор на кинофестивала във Венеция за ролята си във филма "Мартин Идън", предаде Ройтерс.

Творбата е адаптация на едноименния роман на Джек Лондон и разказва за беден, амбициозен писател. Сюжетът е пренесен в Неапол в началото на 20 век, допълва ТАСС.

За най-добра актриса журито определи французойката Ариане Аскариде за ролята й в "Световна слава". Във филма тя играе майка, отчаяна да помогне на финансово притиснатото си семейство. Действието на драмата се развива в Марсилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха ,а филма няма нищо общо с комикси .Просто ползват героя от комиска и пресъздават Кралят на Комедията и Шофьор на такси на Скорзезе .Артър Флек е шизофреник мечтаещ да е комик през 80те в Готъм който се грижи за майка си .След като идола на Артър, вечерен водещ на полулярно шоу игран от Робърт Де Ниро му се пресмива в ефир Флек приема псевдонима Жокер и започва да създава хаос в града с цел да стане известен. Брус Уейн е кандидат за кмет на Готъм!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайпват го на макс. Сгурно ще чукне пне 400 милиона, само на реклама, ака е добъур, може и да мине милиарда ...Некви комиксови герои, браааат ...

Спонсорирани публикации