Кои са най-добрите университети в света? Оксфорд отново на върха

Най-много добри университети в Европа има на Острова
12 сеп 2019 16:25, Нели Христова
82
Кои са най-добрите университети в света? Оксфорд отново на върха
Снимки: Reuters

За четвърта поредна година Оксфорд е най-добрият университет според класацията Times Higher Education World University Rankings, съобщават от BBC.

За поредна година американските университети доминират в първите позиции на листата. След Оксфорд се нарежда Калифорнийският технологичен институт, а сред първите 10 университета 7 се намират в САЩ.  Това са Масачузетския технологичен институт, Принстън, Харвард, Йейл и Чикаго. От всички 200 заведения на челни места, 60 са за американските учебни заведения.

Останалите три места в челната десетка са за университетите във Великобритания. Там се намират Кеймбридж, който е на второ място, Станфорд и Имперският колеж Лондон.

Но според създателите на класацията, британските университети трудно поддържат позициите си и съвсем скоро Германия ще има повече топ позиции в Европа. От 2016 година насам университетите в топ 200, които се намират на Острова, са намалели. От 34 бройката им е станала 28. Университетите в Германия пък са с три повече – от 20 до 23.

Въпреки това „златният кръг“ Оксфорд, Кеймбридж, Лондон, продължава да е изключително успешен.

Азиатските университети също напредват, като Китай и Япония се представят доста добре в класацията. Но най-голям напредък имат учебните заведения в Иран.

Пълният списък включва 1300 университета от 92 страни и взима под внимание качеството на преподаване, обема и репутацията на научните изследвания, приходите от индустрията и международните връзки.

Единственият университет от България включен в класация е Софйския, но той се намира след 1000-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Трайте, бре! преди 4 години
Чуждопоклонци недни, най-добър е университетът в Горно Нанадолнище, който е част от структурата на Североизточния филиал на ВУЗ-а в Трън.Там четат лекции ерудити от БАН, до един бивши партийни секретари,които по решение на Директорските съвети на техните институти и с подкрепата на Научните съвети към същите институти, са оставени да работят и след навършване на 70 г.Майтапът настрана, но хабилитирани бабалюги могат да остават на длъжностите си в БАН до 70 г., ако Ръководството е съгласно, а в
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учете за знания.Переспективни специалности - медицина, инженерство и компютърни науки.Всичко остнало е ала бала.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29В Англяи винаги е било така. 1% са имали 99% от богатствата, включително образованието и прочие. Допреди 1920-та година, в Анлия всички писатели, откриватели, учени и прочие, ако не са били благородници, то са били от лакеите им, който пак са били стотици пъти по-богати от всички останали.
27
3
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
не С, работиш ЗА, такива като мене, щото такива като мене с р0би, не работят, р0бите работят за тях! най-обичам, наивни, смирени, заблудени, овчици, дето стават жертва на вълците!! Муахаха, Системата Те Притежава!
26
1
 
2
 
! Отговори
ЗА 28 преди 4 години
До АнонименВ Англия няма информатика, нито в скандинавските страни
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А тебе като ти харесва да учиш 10 години за лекар и след това всеки ден да си сред болни и трупове - давай никой не те спира, а най-малко аз - повече р0бско мислещи индивиди, по-голям шанс за мене!!"Хора като този, когото описваш са причината, нещастници като тебе, да са живи. Ти си ***. Нищо повече. Всички били роби, затова мечтаеш, да станеш робовладетел...
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОСЛЕДЕН НАПЪН НА ОСТРОВА ДА ИЗПЛУВА
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой иска да учи информатик, силно го съветвам, да стяга куфарите за САЩ, Англия или нейде из скандинавските.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 19Оправданието на всеки престъпник от както има престъпления. Искал живота му да е лесен. Работя с такива като теб редовно. Ти си алчен, това ти е проблема. Алчен до безобази.
21
0
 
0
 
! Отговори
Зелена жендр0па преди 4 години
Юнкер е номер 1, уча само в университети на Шорош - Либерални Изкуства, това е образование!!
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анониме 22Ако гоня рейтинг, топ 300 и топ 350 ми звучи, като болна шега ...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Дай примери за 10 неща, които уиверситети откриха в последните 10 години и станаха тренд? Айнщайн пише теорията си за стимулираната емисия на радиация, почти 40 години, преди някой, да направи Laser (light amplification by stimulated emission of radiation) a днес да го ползваме с огромен успех навсякъде.
18
6
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
не живота ми е да съм Свободен, в текущата система, това е постижимо само чрез бързо и лесно забогатяване, иначе си просто поредният р0б на системата. А тебе като ти харесва да учиш 10 години за лекар и след това всеки ден да си сред болни и трупове - давай никой не те спира, а най-малко аз - повече р0бско мислещи индивиди, по-голям шанс за мене!!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Хахах .. Вица на деня :)
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 14Това ли ти е живота на тебе? Лесно забогатяване? Какво искаш? Ел Чапо и Пабло Ескобар да те учат на логистика и бизнес?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА СПОРЕД АНГЛИЙСКАТА КЛАСАЦИЯ ОБАЧЕ
14
2
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
изброените от тебе - р0бски професии с висока отговорност, т.е. р0бски от най-лош тип, може би само като адвокат може и да намериш как да врътнеш някоя далавера за бързо и лесно забогатяване.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения бг университет в топ1000 е СУ, но на дъното на класацията. Толкоз за престижа ни по света. ;)
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ари ГолдбергФабрика за дипломи ... ами стани лекар, архитект, адвокат и прочие, без диплома!!!
11
3
 
4
 
! Отговори
Баронеса Урсула преди 4 години
казах Ви, най-важна е половата неутралност!

Спонсорирани публикации