Кои са най-добрите университети в света? Оксфорд отново на върха

Най-много добри университети в Европа има на Острова
12 сеп 2019 16:25, Нели Христова
82
Кои са най-добрите университети в света? Оксфорд отново на върха
Снимки: Reuters

За четвърта поредна година Оксфорд е най-добрият университет според класацията Times Higher Education World University Rankings, съобщават от BBC.

За поредна година американските университети доминират в първите позиции на листата. След Оксфорд се нарежда Калифорнийският технологичен институт, а сред първите 10 университета 7 се намират в САЩ.  Това са Масачузетския технологичен институт, Принстън, Харвард, Йейл и Чикаго. От всички 200 заведения на челни места, 60 са за американските учебни заведения.

Останалите три места в челната десетка са за университетите във Великобритания. Там се намират Кеймбридж, който е на второ място, Станфорд и Имперският колеж Лондон.

Но според създателите на класацията, британските университети трудно поддържат позициите си и съвсем скоро Германия ще има повече топ позиции в Европа. От 2016 година насам университетите в топ 200, които се намират на Острова, са намалели. От 34 бройката им е станала 28. Университетите в Германия пък са с три повече – от 20 до 23.

Въпреки това „златният кръг“ Оксфорд, Кеймбридж, Лондон, продължава да е изключително успешен.

Азиатските университети също напредват, като Китай и Япония се представят доста добре в класацията. Но най-голям напредък имат учебните заведения в Иран.

Пълният списък включва 1300 университета от 92 страни и взима под внимание качеството на преподаване, обема и репутацията на научните изследвания, приходите от индустрията и международните връзки.

Единственият университет от България включен в класация е Софйския, но той се намира след 1000-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става дума кои са най-добрите университети в Англия.
49
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
разликата е, че на мен никой не ми казва какво да правя, а на тебе ако откажеш да правиш, каквото ти казват - адиос. иначе, аз нямам причина да ти заповядвам, ти вече си имаш р0бовладелец, а аз нямам интерес да ти бъда такъв - р0би бол!
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До програмистКой ще отиде от Гемрания или Англия, да работи в България? И като зачерканахме темата, 1/3 от колегите ми са масово прекъснали по средата, а други дори не са и захващали висше. Точна за тази професия, трябва да ти е ясно, че академична подготовка под формата на лекции е по-скоро загуба на време.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В АНГЛИЯ МОЖЕ ДА УЧИТЕ МНОГО НЕЩА, КОИТО НИКЪДЕ И НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИТЕ ПОСЛЕ.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За високи технологии Германия, за социология в Англия.
45
0
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 4 години
ей вие във VMWare България сте Велика, за това са Ви остави да се занимавате с най-тъпите и безперспективни продукси като vSрherе...
44
4
 
1
 
! Отговори
anon преди 4 години
"съобщават от ббс" - да, разбира се че е оксфорд. само дето като завърша харвард или мит и ще правя х2 парите дето ще правя от оксфорд. но като се има напредвид, че британците си живеят още в 18-19 век като манталитет- разбирам ги...
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 43За някой, чието мненеие не е важно, получавам много внимание от теб. Искам да знам, кое ми е робското? Ти нали си господар? Можеш ли да ми заповядаш? Не? Свободен ли си, да ми направиш нещо? Не! Какво имаш? Врътнал си някоя далавера и се оглеждаш катомишок през рамо, че да не дойде следващия "свободен" и да те освободи от парите, на които робуваш най-вече.
42
7
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
ако детето ми се разболее и не може да се пребори само, то просто е слабо и заслужава Естественият Позбор да го заличи. аз слаби деца, нямам абиция да отглеждам.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 28Не е до това, да завършиш престижен университет, ами да почнеш да работиш на втората година и да изкарваш годишната заплата на програмист в България, ама за 2 месеца.
40
0
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
величието ми не се състои в нищо, щото за величие, някой трябва да те счита за велик, а мен чуждото мнение и какво мислят за мене не ме интересува, това е част от дефиницията на свобода. най-жалките са тези р0би, дето се интересуват и от това какво другияг р0б и р0бовладетеля мислят за тях.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 29Като се разболее детето ти какво правиш? С инцекция или с пушката директно?
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 27И в какво се състои робовладетелото ти, о велики? Мисля, че мога да направя разлика между думите "С" и "ЗА", но ти явно знаеш повече.
37
2
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 4 години
муахаха, Франция и Германия и Високи Технологии - че тези 2 държави процесор Интел 8086 от 1979 година в 2019 са неспособни да разработят, още по-малко да произведат!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32,"The Matrix has you." Нали? Поредният си, който си мисли, че е разкрил конспирацията, като е изпил червеното хапче. И сега се чувства свободен. :)
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НБУ е позор .
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За учене на високи технологии - Германия, САЩ, Франция, Русия.
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... а в отделни случаи, след навършване на 70 г. се дава разрешение на някои да поработят още. Какво работят, само Господ знае, но за нас простосмъртнитене е ясно - като знае, защо ги търпи?Такива разрешения обикновено получават персони с професорска титла. Но не питай какви са реалните им постижения в науката.
32
1
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
Болното животно става най-много за храна на хищниците... ликарите са като лешояди - хранят се от болните!!
31
3
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
не са причината да съм жив, защото на лекар не съм бил през живота си, лекарите са за слабите, които в нормални условия, просто Естественият Подбор трябва да помете!

Спонсорирани публикации