Малката присъда за убийството на Венцислав Маргинов разгневи Англия

Убиецът Джеймс Гелинг получи 6 г. затвор, може да лежи половината
16 сеп 2019 06:45, Александър Попов
68
Малката присъда за убийството на Венцислав Маргинов разгневи Англия
Снимка: Liverpool Echo

"Не ми пука дали ще живее или ще умре в болницата, той е ранен за цял живот, зеленчук. Не ме интересува". Това са думите на убиеца Джеймс Гелинг след убийството на българина Венцислав Маргинов в началото на юни.

"Ти си един хулиган, който си търси белята. Хората правят обстановката в градовете като Саутпорт толкова враждебна в петък и събота вечер", заявява съдията, докато обявява, че бандитът ще прекара следващите шест години в затвора.

Още по темата
Тази малка присъда обаче предизвика вълна от възмущение на Острова. Регионалният вестник "Liverpool Echo" е залят от гневни писма.

"Той вероятно ще лежи само 4 г. и след това ще направи същото и ще съсипе някое друго семейство", пише Майкъл Макинърни, цитиран от "24 часа". Според Ким Уил 6-годишната присъда е смехотворна. Той даже иронично предлага властите да ремонтират къщата на Гелинг, за да има към какво да се стреми след почивката си в затвора. Шийла Адам пък смята, че той е трябвало да бъде осъден най-малко на 20 г. затвор. "6 г., а сигурно ще излезе след 3. Има престъпна история от 11-годишен и въобще не му пука дали неговата жертва ще живее, или ще умре", пише Пол Датън.

32-годишният Гелинг е известен бандит в Саутпорт. Той нападнал Маргинов заедно със синовете му Христо и Станимир. Българите се прибирали от клуб, в който гледали финала от Шампионската лига, когато пътищата им се пресекли с група от седем души, сред които Гелинг. Първоначално е ударен един от синовете. След това Гелинг нанася фаталния удар по главата на Маргинов, от който той пада на земята и чупи своя череп.

Убиецът и неговата група бягат от мястото на престъплението, а по-късно е заснет да пие в местен бар.

От камери обаче е разпознат и арестуван. По време на процеса изразява съжаление за случилото се с Маргинов и признава, че същата вечер е бил употребил кокаин.

Гелинг вече е осъждан над 40 пъти за 73 престъпления, сред които кражби, обири и нападения. Получава първата си присъда на 11 г. След това заедно с двамата си по-малки братя прави банда.

Британските магистрати често са обвинявани, че дават леки наказания, но по принцип правораздавателната практика във Великобритания е такава, че се цели престъпниците да не остават дълго зад решетките и да деградират. Ако се докаже, че са си взели поука, ги пускат под полицейски контрол. Затова средната продължителност за лишаване от свобода за убийство на Острова е 16 г.

Британският "Телеграф" обаче разкрива, че премиерът Борис Джонсън планира да сложи край на тази практика. Правителството му готви по-строги наказания за най-тежките престъпления. Идеята е сериозните престъпници да остават завинаги зад решетките и доживотните присъди да не се позволява да бъдат намалявани, особено когато става въпрос за убийство на деца в предучилищна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това правосъдие, за убийство някакви смешни присъди. За убийство трябва да бъде екзекутиран. Който е отнел нечий живот, трябва да се лиши от своя, само тогава ще се укротят тези ***.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия, не вярвала на ползата от "дълги"присъди. Затворниците се криминализирали! А не се поправяли. Този бунак, е съден 73 пъти. Явно " поправката" е след 100 присъда.
58
0
 
2
 
! Отговори
Английски глезльо преди 4 години
Да го докарат б Бг затвор! Сигурен съм, че и шест години ще му се видят, като 20 в родината му.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИНГИЛИЗИТЕ ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ НАШАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА,ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ Ц*8АНИНА ДЕТО УБИ МОМЧЕТО В ГРАД БЯЛА И ТОВА УБИЙСТВО ПРЕДИЗВИКА МАСОВИ ПРОТЕСТИ СЛЕД КАТО НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ БЕШЕ ОСЪДЕН НА 20 Г ЗАТВОР ПРИ ОБЖАЛВАНЕТО СЪДА МУ ОТМЕНИ 20 ГОДИШНАТА ПРИСЪДА И М*8АЛА БЕШЕ ОСЪДЕН САМО НА 3 ГОДИНИ КОЛКОТО Е ИЗЛЕЖАЛ И СЕГА СЪЩИЯ Е НА СВОБОДА.ПРОСТО СЪДА Е ИЗЧАКВАЛ ДА ОТШУМИ СЛУЧАЯ И БЕЗ МНОГО ШУМ *** УБИЕЦ ГО ОСВОБОДИХА. С ЕДНА ДУМА ЖИВОТА НА ЕТНИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН НЕ СТРУВА НИЩО
56
0
 
5
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Обесете ингилизина
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше ударил британец присъдата щеше да е друга. Българите за британците са вид НоСърчета... Не можете да очаквате друга присъда за англичанин, убил българин, от британски съд.
54
1
 
11
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Либерастията не Европа е безгранична! Грижа за престъпниците и пълно нехайство за жертвите.А в Америка третото престъпление автоматично води доживот.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай и Русия е друго.
52
1
 
4
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Това ли взехме от белите държави? Правосъдната им система! А има решение - първо провинение като пълнолетен - малка присъда, второ - присъда по коефициент 1.5, трето - по 2, четвърто - по 3 - т.е. осъдят те на 5 години, лежиш 15! Ето това е превъзпитание! Защото ако първата присъда си лежал в панделата година,знаеш какво е!С подобни приятели може пак да сбъркаш и да лежиш още 2-3 години,хайде да кажем,ако крадеш - третия път ще лежиш 5 години и се събират 8.Ама като знаеш че следващия ще са 10?!
51
1
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
тази изм.ет е деградирала още по рождениедали ще е затворен 2 - 20 - 30 год той е доказано непоправим и няма място навън а в сибирски затвор до край
50
5
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Trojca... Bolgari tatko i dva sina ne mozele eden Anglicanec da go sovladaat abe ajde...so kamen glavata ke mu lici na placinka
49
3
 
17
 
! Отговори
от Лондон преди 4 години
В Англия става по-лошо от година на година. Все повече камери, а процента на разкритите престъпления пада непрекъснато. В огромна част от случаите не гледат доказателствата, унищожават ги или казват на потърпевшите да разследват сами. Да не говорим за ножарите и за това, че хиляди деца са в банди и разпространяват наркотици. Единственото спасение е човек да има късмет и да не му се случи нещо. Иначе ще духa супата.
48
6
 
6
 
! Отговори
bafffff преди 4 години
този наистина има много присъди но все малки и е навън защото правосъдната им Система е наложена от ЕС.В Англия либерастодемократите са много силни и инфилтрирани навсякъде, затова логично като най-силна тя се опитва да се измъкне първа от лапите им , другите в ЕС обаче нямат шанс за измъкване , и у нас се налага все повече либерасткото правосъдие и такива с по 40 присъди ще си имаме колкото искате.
47
2
 
2
 
! Отговори
mdaa do 40 преди 4 години
продължение А жената какво психическо насилие оказва това ясно ли ти е, заплахи, изнудване че ще вземе детето няма да го вижда сякаш е само нейно и прочие. С една дума - времето е на едно откачено поколение което е съгласно с такива ненормални закони, терминологии и прочие абсурдности и хич няма да ви мисля. А на глобалистите не им пука за вас. Тяхните цели вервят и пълнят гуша а такива откачени им падате в мрежата добре. И кой е луд да се жени и да създава деца - утре жена му ще го вкара в затвора или социалните ще му вземат детето.Задачата е ясна а вие умници като се хващате на въдицата ще с
46
2
 
3
 
! Отговори
mdaa do 40 преди 4 години
явно сте останали сбърканяци в БГ - конкретно за "вербално" насилие си размърдай мозъка какво е това според терминологията на евр'оге'йците, И дали е за затвор, когато убийци отиват за 3-5г в затвор а ти да влезеш за 5г затова че си и казал "кифла". За думи да отиде човек в затвор - ми колко е ненормално това бе откачалки. И обикновено вербално насилие има от жената към мъжа аз да ти кажа. Освен това хората просто се развеждат - на кого са нужни дела, затвор да хрантутим някой 5г че казал "кифла", за кого е опасен, че да е в затвор. А жената какво психическо насилие оказва това ясно ли ти е,
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британец = Неан....дерталец!!!!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за тоя нама ли казарма!
43
1
 
15
 
! Отговори
измъкване преди 4 години
Добре, че е брекзита да бягат инак ЕС ще ги сложи под наблюдение с тая смешна правосъдна система! Всъщност, това какво е, че хич не мяза на правосъдие?
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасяващо е. И не е единственият такъв случай. В Германия един поля с бензин и изгори живи двама бездомници, единият от които почина. Получи, ако не се лъжа, към осем години. Ама то не било предварително замислено, ами те се скарали и така изведнъж го решил в афект. Да уточня- германец беше, не бежанец. Ужасяващо е.
41
2
 
51
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Не съм кръвожаден, не съм маниак, но си има престъпления, които са си за смъртна присъда! Лоша идея е да се уж превъзпитава убиец. Ей го и тоя е арестуван над 40 пъти за 73 престъпления, и в крайна сметка е стгнал до извършване на убийство! Значи, и на острова, съдебната система не струва!

Спонсорирани публикации