Уникално: Спасиха жена след 6 ч. спряла сърдечна дейност

От испанската болница очакват тя да се върне на работа до дни
6 дек 2019 09:01, Елка Василева
11
Уникално: Спасиха жена след 6 ч. спряла сърдечна дейност
Снимка: архив, Reuters

Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години след шестчасов сърдечен арест, съобщи Асошиейтед прес.

Барселонската болница Вал д'Еброн уточни, че Одри Марш е попаднала в снежна буря в Пиренеите на 3 ноември, изпаднала е в тежка хипотермия, довела до спиране на сърдечната и дихателна дейност.

Шест часа по-късно, след като е спасена с хеликоптер, тя е съживена в болницата.

Марш е докарана в болницата с температура 20 градуса Целзий. Това рязко спадане обаче може да я е спасило, защото студът е запазил органите й.

Марш, която живее в Барселона, още не е възстановила чувствителността на ръцете си. От болницата обаче очакват тя да се върне на работа до дни.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Е хубаво де, незнам точно какво са казали лекарите но си представям какви съчинения си пишат журналиите...Не се знае от кога е спряло сърцето, дали е спирало въобще или е било забавено и биещо леко
8
2
 
2
 
! Отговори
Ами преди 4 години
нормално хората имат здравеопазване
7
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 4 години
До АнонименЗащото не им е дошло времето отгоре. Когато времето идва - никой не може да те спаси. А ако не ти е дошло - тогава науката няма обяснение, но живееш. Имаш още работа на земята.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хипотермията прави чудеса са спрялото сърце. 6 часа не е рекорд, мисля че имаше 1 случай от Япония с нещо като 12 (не цитирам точно, помня само че беше много). И все пак са 6 часа без сърдечна дейност. Браво на барселонските лекари! Дано жената да се възстанови напълно. Това което знаме за смъртта все още е крайно недостатъчно. Защо едни се оправят след 6 часа сърдечен арест, а други не се оправят след 5 минути арест в болница, докато са обдишвани и на масаж, никой не знае.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Марш, която живее в Барселона, още не е възстановила чувствителността на ръцете си. От болницата обаче очакват тя да се върне на работа до дни."Ми така де. Какво като няма ръце?!? Марш на работа!
4
1
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 3Като нямаш нищо какво да кажеш, по-добре не пиши глyпocти!Гледах новината и по Нова ТВ и по BBC сутринта обясниха подробно случая.Жената е била 6 часа в мозъчна смърт!Сърдечен арест означава спряло сърце - няма кръвообращение, съответно и мозъкът е спрял, абе умрял отвсякъде.Хипотермията в случая е предпазила жената като и е съхранила органите и главния мозък най-вече.Това е втори подобен случай, другият рекорд е на жена от Норвегия. Тя обаче е стояла месеци в болница.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената е била в хипотермия със забавено дишане и сърцебиене нищо друго.
2
2
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Радвам се че са я спасили, но и тя същата като българските си еквиваленти, мислят си че морето е до колене и газят смело. Голям планинар я описаха в репортажа (по испанската ТВ), а е тръгнала в планината ,ноември месец, без грам подготовка . После десетки рискуват живота си, за да спасяват .
1
2
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Не пишете глупости , че ще ви се смеят със заадниците си.тТолкова прости хора пишат статии не е истина