Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
8
 
19
 
! Отговори
анти преди 4 години
Норвегия е рай за жестоката световна гей-педо-мафия! Ако има още идеоти да се връзват на подобна платена статия, да си грабват децата и да заминават за Педервегия
167
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОРВЕГИЯ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 2750ЕВРО, РУСИЯ- 330ЛВ- ТРЯБВА ЛИ ДА ДОБАВИМ НЕЩО?!
166
1
 
3
 
! Отговори
От другата статия... преди 4 години
С такива щедри възнаграждения - като например 1500 лв - човек кокошки не може да отглежда, камо ли деца.
165
11
 
7
 
! Отговори
Некъф ужасТ преди 4 години
Нали там вземали децата и ги давали на черни ***?!Поне според трилчиците работещи за РосТролЗавод ;))Ама в една Норвегия се живее сто пъти по-добре от *** на ***
164
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 170Ако една страна си е фашистка, то си е тяхно правило! Ако ще и канибали педофилска да е!
163
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У Нурвегия ти го зимат, у Балгария ше умре от глад, миличкото ... яваааш яваааш маллееее аферрииим .. ко стана ВМС тоя живот уе! Как да си спаси е дечицата ...
162
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе гледам много мразят ушанките норвегия.шо така ве и нея ли ще превзематеукрайна я превзехте, щото била фашистка..
161
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а рашка къде е, не я лови класацията нея
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 164Колкото това е истина толкова да си здрав!
159
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде сме ние ли?Виждали ли сте в друга държава майка да бие детето си защото е паднало и се е ударило?
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 162Това е, зщото се набляга над можешите, а не над негодните деца! То като е глупаво, кел дчфайда да учи след 7-ми клас? А у нас, чааак преди университета ше ги прекарваме, па взимат и претенции да инат, вместо покорно да сведат глава и да станат по ниски от тревата, лъдето им Е мястото!!!
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 164Щом е била в 10 клас, абсурд да я задържат в чуждо семейство. В Норвегия, на 16 имаш право, да живееш сам, или в нейния случай - да се върнеш при лошите си родители.Аре поне пусни истинска история или дай имената на братовчед си, на училище и, момичето и учителя ...
156
10
 
24
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Най-добра държава за отглеждане на деца, в смисъл, че родителите най-малко могат да се месят на държавата в отглеждането на децата, които са собственост на държавата. Добре дошли в обърнатия с краката нагоре свят на Сатаната, където черното е бяло, кривото е право, содомиите (педераcтия, лезбиянство и т.н.сексуални девиации) са семейна ценност, ануcът - детероден орган, а Норвегия - най-добра страна за отглеждане на деца!
155
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе вие имате ли сиво вещество??? най-добра държава за деца??? откога за най-добро за дететето се смята да го отглеждат еднополови двойки? И да си го прехвърлят между приемните семейства, все едно, че е торба с картофи? за другите работи, дето правят с децата просто не ми се пише, който иска, да се разрови и да прочете
154
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в страна която отнема деца от родители неможе да бъде на1място племеника ми работи в норвегия с децата си дъщеря и е пълна отличничка в 10 клас един учител я обвини че отсъства и бяга от часовете за да я отнемат от родителите да же и прставиха на новите и родители от две бащи.съучиниците и защитиха че учетеля лъже чителя каза че това не е тяхна рпбота стигна се до дело директора я защити едва я спасиха племеника ми е трезвениктова беше пради три години недейте да хвалите където не живейте и не з
153
6
 
18
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Самоиронията е задължителна част от Луциферианската пропаганда. На английски се казва Karma Relief. Жертвата трябва сама да си избере съдбата на жертва. Нещо като телефонния разговор на Олдрин и Армстронг от Луната с овалния кабинет на Никсън. Който след такава явна комедия на абсурда вярва, че НАСА са ходили на Луната, заслужава съдбата си на жертва. Същото е и с бежанците, същото е и с публикуваната информация за Норвегия, като най-добра държава за отглеждане на деца.
152
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ с най добро образование? Ай стига хуморески. Добро е само за който може да си го позволи. Масово американците са невежи и д и о ти.
151
13
 
13
 
! Отговори
Норге преди 4 години
До 160Не, това не е горчива ирония. Това е истина! В Норвегия е сигурно и спокойно. Стандарта е висок, няма бедни. Престъпността е почти нулева. Пътищата са едни от най-сигурните в света. И преди да се е произнесъл следващия капацитет по въпроса как се отнемат деца в Норвегия ще кажа, че живея тук от 12 години, познавам десетки български, полски и латвийски семейства и нито едно дете не е отнето.
150
9
 
8
 
! Отговори
Джендар преди 4 години
Ний обожаваме Норвегия. Тя и рай за нас джендарити и ний да чувствувамеи там супир
149
10
 
37
 
! Отговори
търкалета преди 4 години
Най-добра за отглеждане на деца, ама от кого??? От обратни двойки, които са решили да си играят на семейство и са ги получили даром от Барневерн или от биологичните им родители? Да си биологичен родител в Норвегия е страшно! Да си дете в Норвегия е страшно! Не се знае в чий дом ще се озовеш и какво ще правят там с теб.

Спонсорирани публикации