Почти като хората: Роботи се скараха в библиотека

Скандалът все пак приключва с помирение
12 яну 2021 18:38, Елка Василева
31

Два робота се скараха в китайска библиотека. Спорът е бил кой от тях да насочи читател.

Роботите са асистент-библиотекари и се казват Туту и Ванбао. Тяхната функция е да помагат на читателите да намират търсените книги.

Посетител искал да попита нещо и затова сканирал QR кода на единия робот. Вторият робот също пожелал да се притече на помощ и започнал да спори с първия.

В крайна сметка Ванбао признава, че не е прав. Туту в отговор го обвинява, че често сменя настроението си, но все пак накрая колегите роботи се помиряват, посочва БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Лошото е че Китай Напредва,А Запада Изостава,Това са просто мислещи кукли,Но Ей Сърбия купи военни Дрони от Китай ,Първият е пристигналИ.........Кофти ако имаме спор със сърбите
5
3
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Простия и алчен капиталист ще използва изкуствения интелект и механизацията за да създаде небивала безработица и демонично да наблюдава и се забавлява гледайки децата да просят за коричка хляб подобно на индустриалната революция в англия и сащ. Благодарение на Китайската Комунистическа Партия и възхода на Поднебесната империя обаче, цивилизацията ще победи и постиженията на социума ще бъдат използвани за благото на социума.
4
3
 
5
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Не е реалистичен сценария :). Работя в подобна сфера.
3
2
 
1
 
! Отговори
Робот преди 3 години
Терминатор 2
2
5
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Най хубавата новина е, че това се случва в Комунистически Китай, а не у краварника или еврогейския съюз. Има надежда за хората.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е началото на ерата на машините започват с спор а къде ще му излезе края е ясно машините превземат человечеството....

Спонсорирани публикации