Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
6
 
! Отговори
В САЩ преди 3 години
репресират за далеч по-малко !!!десетки хиляди бяха уволнени - в това число извесни футболисти и професори, само за това че написаха в соцялните медий че БЛМ са терористив Германия могат да те вкарат в затвора само за това че отричаш т.н. пандемия !
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертва на студа у нас, бездомник почина от измръзване. Труп на възрастен мъж е открит на улица "Даме Груев" в Благоевград. Веднага, след като сигналът е бил подаден на телефон 112, на място е пристигнал екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който е констатирал, че мъжът е починал, съобщи още. Самоличността му е в процес на установяване. Не са открити следи от насилие по тялото. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ - Благоевград. Mъжът е починал от измръзване.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали Едуард Сноудън всъщност не е истински агент под прикритие изпратен на място да разузнава и заблуждава руснаците?
54
11
 
5
 
! Отговори
Руските закони преди 3 години
важат за всички - дори и за западните провокатори като хомосексуалиста НавалниРуския съд постанови че Навални няма право да напуска РусияНавални напусна Русия и сега ще отговаря пред съда
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация по ***...
52
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
до 58Задание где,м?Мюллер меня ждет!
51
2
 
0
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Учуден???.!.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Едва ли ще го пуснат!
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Едуард Сноуден ще го арестуават ли ако се прибере от Русия в САЩ при свободата и демокрацията?
48
11
 
6
 
! Отговори
aze преди 3 години
Сори, ама какво му е странното - двоен агент, предател и измамник, та и пари е вземал за това. Няма значение колко е упаднал политическият елит в Русия. С рози ли да го посрещнат... Ако аз бях на негово место място, щях да си държа езика зад зъбите, а да става каквото ще. Какво е тръгнал да печели пари, предавайки ръката, която го е хранила...
47
11
 
3
 
! Отговори
Какво става бе преди 3 години
До АнонименАйде де какво става ?! По руските канала гледах ареста на Навални, по руските Телеграм канали четох за ареста. Всички се радват !
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Джулиан продължава да рисува по стените на посолството, отвътре.Други питания?
45
13
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Вкарайте този търтей в затвора!??
44
0
 
4
 
! Отговори
UNITED UA преди 3 години
Праведен!
43
7
 
7
 
! Отговори
А преди 3 години
Браво! Так трябваше. Той много добре знаеше, че ще бъде арестуван поради нарушение на условната си присъда. Ама му трябваше шоу, затова специално закъсня да се върне, иначе щеще само тихечко да се прибере вкъщи без да има какво да снимат журналисти от чужбина които бяха с него в самолета)). А така поне малко цирк за тях направи. Нищо и никой н той, поредни балон от дъвката и тоалетна хартия за англосаксите.
42
6
 
8
 
! Отговори
АРЕСТУВАЙТЕ ПУТИН преди 3 години
ЗАЩОТО ТОЙ ЛИЧНО РАЗРЕШИ ДА НАПУСНЕ СТРАНАТА. А СЕГА АРЕСТУВАТ НАВАЛНИ ЗА ТОВА. ЩО ЗА ИЗВРАТЕНО?!?!
41
5
 
12
 
! Отговори
бай Танас преди 3 години
Абе чeбypaшки, а на джyджетo мавзолей ще направите ли? Че нямате много време.Или ще му тypите мyмиятa до cифилиcтика на Червения площад?
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в САЩ при демокрацията протестиращите полицията ги убива.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става с Джулиан Асанж?
38
8
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Арестуван, защото не спазил условната си присъда за ненапускане на страната?! Първо - той напусна в БЕЗСЪЗНАТЕЛНО СЪСТОЯНИЕ. ВТОРО - НАПУСНА С РАЗРЕШЕНИЕТО НА ПУТИН. АМИ АРЕСТУВАЙТЕ ПУТИН, ЗАЩОТО Е РАЗРЕШИЛ ДА БЪДЕ НАРУШЕНА УСЛОВНАТА ПРИСЪДА!!!! СРАМ ЗА РУСИЯ!!! СРАМ И ПОЗОР!!! УДАРИХА ДЪНОТО И ОЩЕ ДЪЛБАЯТ!!!

Спонсорирани публикации