Макс Парът: Златният медалист от Пекин, спечелил битката с рака

Преди 3 години канадецът бе в Ада, днес е на върха на спортната си кариера
4

Снимка: БГНЕС

Канадецът Макс Парът спечели титлата в дисцилината "слоупстайл" в сноуборда на зимните олимпийски игри в Пекин.

27-годишният спортист вече има олимпийски медал – сребро от предишната Олимпиада в Пьончанг преди четири години, но няколко месеца след това той попадна в Ада.

На 17 януари 2019 година Макс обяви зловеща новина – че е в болница и ще води борба за живота си с Болестта на Ходжкин.

Канадецът заяви по-късно, че химиотерапията го е оставила „на нула процента“.

"Преди точно три години лежах в болница и нямах никаква енергия, никакви мускули, никакво кардио. Това бе най-тежкият момент в живота ми и да бъда тук три години по-късно отново на Олимпийски игри, да правя това, което обичам, да направя най-доброто каране в кариерата ми и да спечеля злато – това е лудост", обяви след триумфа си 27-годишният Парът.

Той остави зад себе си на почетната стълбичка китаеца Су, който завърши 88.70, и канадеца Марк МакМорис, задоволил се с бронза с 88.53. Среброто на Су бе и първият медал за Китай в мъжкия сноубординг.

А златният медал на Макс Парът бе сякаш отличието, което той нямаше как да не спечели, след като спечели преди това най-тежката битка в живота си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
13
 
! Отговори
Киро скалата преди 2 години
Като нямате какво хубаво да кажете си мълчете. Негативни по серковци. Покажете се кои сте да ви ошамаря. Черногледи овце.
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1ви.Ти наясно ли си как стои въпросът с онкология та в ВГ. Ако не си, не изказва мнение. Защото всички онко си дават парите, и се завръщат тук за последно.да ги по оправят ако не могат. За сведение-ракът е неличим. Зависи от формата и разсейките, всеки един карценом си има своята продължителност. Единствено може да се застолпори за х време.
2
4
 
2
 
! Отговори
Екатерина велика ФЕН преди 2 години
Ванга е казала че най късно до 2025 всички българи да се върнат в България ! Това означава, че България трябва да бъди оправена !
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се беше лекувал в БГ болница отдавна щеше да е в гробищата.