Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти
Обновена: 8 ное 2022 09:33 | 8 ное 2022 05:45, Анисия Иванова
154
Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали
Снимка: МВР

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция.

В понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, които охраняват границата в района на село Голям Дервент. Инцидентът се случва около 20:35 ч. Загиналият полицай е около 30-годишен и е от Елхово.

Служителят на „Гранична полиция“ е починал на място в резултат на изстрелите, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Най-близко намиращите се гранични полицаи са били незабавно насочени към мястото на престрелката.

За случилото се уведомени турските гранични власти и е направена среща на линията на държавната граница. Целта е да се установи и задържи извършителя. По данни на Нова тв се предполага, че извършителят е на турска земя. Нарядите, които са пратени, са установили наличието на незаконни мигранти в района.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отмени официалното отбелязване на празника на националната полиция. Той ще даде повече информация за инцидента около 9.00 часа.

При подобен инцидент с нелегални мигранти през август двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна ви казвам, че ЕС ще ни унищожи! Срамота, тия полицаи - старшите... знаят ли къде се намират, знаят ли какво работят, знаят ли къде изпращат подчинените си? На нас война не ни трябва, ние сами ще си теглим куршума, бавно и мъчително.
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерите, мутрите които защитават и политиците ще разберат какъв резерват са направили, само когато самите те и техните семейства почнат да *** като последствие.
54
2
 
9
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
сега скапаните *** партии да обяснят, защо при комунизма нямаше убити ГРАНИЧАРИ, а убити бяха нарушителите. заради козяшките партии поредното бг семейство е почернено!
53
2
 
25
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
поредното почернено бг семейство, зашото скапания ЕС НЕ ДАВА ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО ГРАНИЦАТА! ДА ПУКНАТ ДЕЦАТА НА ТЕЗИ КОИТО НЕ ДАВАТ! ТОВА Е ГРАНИЦА! ако все минава за какво е таз гранична полиция, да го играят екскурзоводи ли???
52
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 1 година
Трябва да ги посрещаме с баница и бъклица - така каза Кристалина, която много обича българите. За награда стана шеф на МВФ.
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган тренира румелийските еничари за реални бойни условия, скоро ще ги мобилизират всичките за войната в Украйна и ще свистят куршуми всеки ден.
50
5
 
20
 
! Отговори
Край преди 1 година
Лошото е, че съсвсем скоро ще стане ясно дали България може да съществува, като държава без покровителството на Русия. Докато американофилите се борят с Путин - Ердоган ще тества нас.
49
7
 
14
 
! Отговори
GERB преди 1 година
Да кажат троловете колко се открадна от оградата за границата. А по време на ГЕРБ колко беше натиска от емигранти към границата спомняш ли си? Идваха ли изобщо бежанци и какво е сегашното положение. Изобщо научени *** на общи приказки идват да си вдигат егото. А стига ли изобщо гранината ни полиция? Ходят по двама души като пред мавзолея на Димитров едно време.
48
0
 
22
 
! Отговори
Дерменджиев обяви... преди 1 година
Война на преминаващите мигранти !Само, че граница се пази или ,както през комунизма или не се пази, като при демокрация ! Исъс какво можеше да помогне който да било на починалия полицай ? Да неби някой да знае от къде ще мине куршума ? Кой от ЕС ще разреши да си пазим границата със картечници и минни полета ? Тая беше сега от тук мигранти ще минават защото има велико преселение и точно ние сме му на пътя и те ще преминат!
47
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами като ги пращат граничарите с по едно фенерче, без жилетки и с ботуши от 20 лв. - трябва тежко въоръжение при охрана границата - автомат, бронежилетка, здрави боти за пресечен терен
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който взима рушвет и не споделя с ръководството е така. За урок на другите. Щом си там - ще споделяш.
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за полицаят ,вече трябва да се стреля на месо без предупреждение,за ужас на едни антибългари от едно нпо !
44
2
 
41
 
! Отговори
Има-Нема преди 1 година
Ние границата не можем да си опазим,а ще изпращаме оръжие...СМЕШNИЦИ големи
43
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко милиона откраднаха от оградата ГЕРБ и НФСБ?Колко пари се плащат за да се командироват полицаи?Сега пък искали и още пари да си направят пак гранични охранители за да не командировали полицаи.И всичко това е от нашия джоб,но не се върши никаква работа,а само се усвоява!До кога бе?!
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събилезнования ! Сега тръгват да търсят причините. Явно и двамата патрулиращи самлади не ходили в казарма.Има едно основно правило което са нарушили.Когато си наряд - патрул, дежурен особенно вечер - НЕ СЕ ПУШИ И НЕ СЕ СВЕТИ. Нарушението - светнал с фенерче да види дупката в оградата.Това разследващите ще пропуснат да споменат
41
3
 
12
 
! Отговори
имаме ли право преди 1 година
Да пазим като едно време границата ---- да ви отговори триещия ! то бива бива ..
40
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ, ЧЕ ИМАМЕ ДАТЧИЦИ ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ГРАНИЦАТА, ЗАЩОТО ВСЯКО ПО-ЕДРО ЖИВОТНО ЩЕ ГИ АКТИВИРА! А ПРОВЕРКИ ПРЕЗ НОЩА СА ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!!
39
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Валерко и Бойко си делнаха едни пари за чекмеджетата от цената на оградата,а тия момци *** млади заради тех!
38
4
 
22
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Отсега ни трепят тия. И то полицаите ни. Горко ни в бъдеще. Инак Путин е най страшният ни враг. Хаха. Европа загива пред очите ни. Много по добре си беше до края на ВСВ.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писал някой минно поле хахахах.Ще копаят тунели и пак ще минават ако решат.Мигрантите са като водата,разливат се и намират начин винаги!

Спонсорирани публикации