Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен

Слагането на таван от Запада е опасно
282
Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: нефтРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В ПУТИНИЯТА ЩЕ ПАДНЕ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО МУ ИЗТЕЧЕ, А БАЛАМИТЕ ТАМ ЩЕ СИ ИЗГУБЯТ ПАРИТЕ В БАНКИТЕ , ЗАЩОТО ТЕ ЗА ЕДИН ДЕН ЩЕ ОБЯВЯТ ФАЛИТ!
109
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НА ВСИЧКИ ТУК НИ Е ЯСНО, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗПРОДАВА ПО ПОСОКА КИТАЙ :D АКО ОЩЕ НЕ СА ПОЧНАЛИ ДА ПРОДАВАТ ЗЛАТОТО СИ НА КИТАЙ ТО СКОРО ЩЕ ГО НАПРАВЯТ! ФИНАНСОВИТЕ РЕЗЕРВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПОЛОВИНАТА СА ЗАПОРИРАНИ А ДРУГАТА ПОЛОВИНА СА ВЕЧЕ НАПЪЛНО ИЗХАРЧЕНИ И РАЗЧИТАТ НА ПАРИТЕ ОТ НЕФТ И ГАЗ ЗА ДА ОЦЕЛЯВАТ В МОМЕНТА! НО И НА КИТАЙ НЯМА ДА МУ Е ЛЕСНО ЩОТО ТОЙ ИЗЦЯЛО ЗАВИСИ ОТ ЕС ОСНОВНИЯ МУ КУПУВАЧ И МОЖЕ И КИТАЙ ДА СЕ ОТРЕЧЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА АКО ЕС МУ НАРЕДИ!
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, голяма мъка, голям плач за "сриването" на ЕС! Такъв "срив", че 1/3 от емигрантите -българи, живеят и работят там! Как пък не направихте един филм за живеещите нашенци в Русия? Или не намерихте поне десетина такива "герои", да ни разкажат "руски народни приказки"?
107
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Нека бъдем реалисти и да гледаме реално на нещата. Руската армия вече е избита от украинците, реално Русия вече няма армия, реално Русия е свършила боеприапсите и ракетите, реално украинската армия до коледа ще влезе в Крим, това реално го саопщиха по официални запани медии и тогава реално Русия започва да плаща репарации на ЕС с безпатни доставки на нефт и газ.
106
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ПРЕЗ 2022-РА ЕС РАЗБРА, ЧЕ МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ И БЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКАТА!!! КОМУНИСТИЧЕСКАТА НАПРАВО ЩЕ БЪДЕ ПОПИЛЯНА ПРЕЗ 2023 :D НЕ Е МАЙТАП! ВСЕ ПО-МАЛКА ЩЕ СТАВА ЗАВИСИМОСТТА НА ЕС ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАЗ А С ТОВА И ВСЕ ПО СЛАБ ЩЕ СТАВА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА!
105
0
 
0
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, Русия ще стане васал на Китай и до дни, дори до часове ще рухне, и всичко ще си бъде както си беше преди.
104
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 1 година
До АнонименРусия не иска долари и евра, а Юани. Нали скоро ще стане васал на Китай. Да се подготвят!!!
103
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Как няма да намери други купувачи?! Например арабите, Зимбабве, Гвинея- Бисау, *** мноооооого са!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
Ъцз преди 1 година
И как като ЕС си сринат икономиката ще накажат Русия? То бива олигофренияяяя ама тези в ЕС и слугите им чупят ***....
101
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНДЕЛИТЕ ПРЕЗ 2022-РА ПЛАТИХА ЦЕНАТА ЗА ГАДОСТИТЕ КОИТО ИЗВЪРШИХА НАЙ-ВЕЧЕ В СИРИЯ ! ТЕПЪРВА ЩЕ ПЛАТЯТ ПРЕЗ 2023-ТА ЗА ГАДОСТИТЕ КОИТО ИЗВЪРШИХА В УКРАЙНА КЪДЕТО ИМА ПОДПИСАН ДОГОВОР , ЧЕ НЯМА ДА ИМ СЕ КРАДЕ ЗЕМЯТА ПО НИКАКВИ ПОВОДИ И ФАЩ СА ГАРАНТ ПО ТОЗИ ДОГОВОР!
100
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Нека да бъдем реалисти и да гледаме на нещата реално. Хранилищата реално са на 95, това ще стигне до края на януари, а после реално ще ни дойде некаква нова енергия или от некъде ще ни дойде некой нов доставчик. А ако ЕС спре индустрията реално може да изкара и до пролетта и тогава отново реално от некъде ще дойде некаква зелена енергия или некакви евтини доставчици на газ.
99
0
 
0
 
! Отговори
мхмммммм преди 1 година
Да, ще намрите! Планети много из нашата галактика. Само проблемът е от къде ще намерите такива будали, като ЕС, на цената на която ви го изкупуваха. Вече видяхте - азиатският пазар ви го иска на съвсем други цени. Пробвайте и в Африка и ако не стане, свят широк - клингони, джедай, уукита....
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато стопираш анти-коментари в една посока, даваш шанс на опонентите да наложат тяхното мнение.Има поговорка, че на неизпитан ученик оценка не се пише и затова е безсмислено публикуване на тези мнения.Изобщо за какво тогава е този форум! Все едно да слушаш Волгин - Уж води диалог ,ама накрая налага неговата си теза?!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 8 години адски санкции срещу Русия заради Крим - ЕС се разпада, европейската икономика е разрушена, Украйна загуби (само засега) още 20% от територията си.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ще, ще, ще" - светлото бъдеще е все така само в бъдеще време в рашистан. През това време, в настоящето се избиват десетки хиляди рашистанци на бойното поле.
95
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПОЛОВИН ТРИЛИОН ДОЛАРА ЗАПОРИРАНИ АКТИВИ И 100 000 ИЗТЕПАНИ ПУТАНИСТИ :D ЗА 2022-РА ТОВА Е :D И НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНО РЕНОМЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРЕД ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега китайците се уредиха да купуват петрол, донесен им на терминал / има санкции и за транспорта/ на цена 65$ , който не му харесва да си търси купувачи на по висока цена. Сега ще падне такова извиване на руските ръчички, че и на най големите и надъхани байрактари ще им светне под чугунената черупка, че пътя е друг. Обяд е. Наздраве за мислещите българи!
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не може да бъде пазар за Русия. Няма с какво да плаща, Русия вече не иска долари, а най малко умрялото евро.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС без енергиите на Русия е обречен на деиндустриализация и разпад.
91
0
 
0
 
! Отговори
До122 преди 1 година
Русия без пазари е обречена на разпад,пак с любезното съдействие на САЩ.