Ваксините срещу рак: Ще са специфични за всеки вид, няма да са евтини

С времето ще става по-достъпно за хората, каза д-р Аспарух Илиев
14 апр 2023 09:42, Елка Василева
129

До 2030 г. ще има ваксини срещу рак, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания, съобщи американската фармацевтична компания Moderna.

Според д-р Аспарух Илиев, който е ръководител на инфекциозна лаборатория в Берн, това е един от големите приноси на ковид пандемията - че този тип нови РНК ваксини бяха изпробвани и беше установено колко са ефективни.

"Moderna работи още преди ковид кризата с BioNTech да създадат ваксини срещу рак и автоимунни заболявания. Нямаме един-единствен тип рак, повече от 200 различни са. Ракът е заболяване, в което части от клетките започват да се размножават странно, без да може да бъдат контролирани. Много от видовете рак могат да блокират имунната система", обясни д-р Илиев в "България сутрин".

По думите му големият плюс на тези ваксини е, че концепцията им е да се вземат тъкани от специфичния рак и да се подготви специфична ваксина за всеки един човек. Тези ваксини позволяват голяма гъвкавост, но това няма да е евтино, с времето ще става по-достъпно за хората, отбеляза събеседникът на Bulgaria ON AIR.

"Технологията на РНК ваксините прави процедурата по-бърза. Генетичната информация се влага директно в основата на ваксината. Уникалното за самия рак бива извлечено много бързо и всяка ваксина е за рака на съответния човек", поясни д-р Илиев.

Инфекционистът подчерта, че няма ваксина и имунен процес, при които да няма риск от странични ефекти. Това е балансът между ползата и риска - имаме рак, който може да убие човек и разчитаме на ваксини, малки странични реакции биха могли да се очакват, смята д-р Илиев.

Той добави, че много от лекарствата срещу рак не се въвеждат венозно.

"При този тип РНК ваксини прилагането като хапче е малко вероятно, тъй като трябва да бъдат въведени в кръвообращението. Първо трябва да се вземе биопсия от рака и второ - да се въведат венозно", посочи д-р Илиев.

"Трябва да сме търпеливи, няма да бъде еднократно действие, което ще реши проблема срещу всички видове рак", завърши ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Официалната медицина е безсилна относно рак, спин, синдром на нисък тестостерон и неврогенен пикочен мехур. Последните 2 проблема ги имам и официалната медицина е на колене и не може да ми помогне. Как да има човек доверие на лекари, като се изпокарах с всички специалисти дето не можаха да ми помогнат.
71
5
 
7
 
! Отговори
Др. Акула преди 1 година
До Мед. лице - Тоест, ще се усъмним в новата измама на доказаните измамници и некадърници от фармацевтична компания Мъдурна. Чиито първи продукт в цялата им история - експерименталните псевдоваксини срещу Ковид - са абсолютно безполезни, затова пък са най-вредните и смъртоносни ваксини в историята.
70
5
 
5
 
! Отговори
Мед. лице преди 1 година
Хайде сега. Българинът ще оплюе и това добро дело на учените.
69
3
 
9
 
! Отговори
00014 преди 1 година
Глобалистка надежда -- който не умря от ковид ваксина вече е в ръчичките ни. И за импотентност ваксина ще пуснем!
68
9
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Нека антиваксарите, веганите и п-те да почнат да плюят, сега.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не обръщайте внимание на този чистач в Церн. Беше се снимал го по чорапи. Абсолютно извращение.
66
1
 
5
 
! Отговори
Колапс преди 1 година
МВР стана лична п.роститутка на Гешев ,кати зомбирани са полицаите! ОДМВР ПЕРНИК И РУ БОБОВ ДОЛ работят лично за Гешев!
65
1
 
8
 
! Отговори
Спите а той УБИВА преди 1 година
Прокурорска Държава - Гешев коли и беси без да му държат сметка, МВР стана *** на Психопата Гешев!
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя швейцарси шарлатан докога ще ни го инсталирате на мониторите. За 2 дни го намразих.
63
5
 
5
 
! Отговори
Упс преди 1 година
ТАЗИ ВАКСИНА НЕ Е ЗА ПЪРВИЧНА ПРОФИЛАКТИКА, А ЗА ВТОРИЧНА ПРОФИЛАКТИКА СЛЕД ОПЕРАЦИЯ ОТ ВЕЧЕ ВЪЗНИКНАЛ РАК, ЗА ДА НЯМА РЕЦИДИВ.
62
4
 
6
 
! Отговори
Държава Франкенщайн преди 1 година
Държавата не се управлява от Президента, Премиера, а от СЕКТА начело с Главният Прокурор Иван Гешев и стари назъбени полицаи!Това е ад!
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксината срещу папиломен вирус НИКЪДЕ не е задължителна, не лъжете. Това е една изключително спорна ваксина със спорен резултат и спорни странични ефекти.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксина или лечение? Нищо не се разбра.
59
4
 
6
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Това е Индивидуална ваксина срещу ВЕЧЕ ВЪЗНИКНАЛ РАК. НЕ Е ПРОФИЛАКТИКА срещу евентуално възникване. Така че Всички коментари по- долу са Неадекватни.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимника преди 1 година
Моята баба на село бяха 7 деца, 5 сестри и двама братя. Само единият правуйчо почина на 50 и няколко години и то от инфаркт. Баба беше на 89 г., и останалите петима и те бяха над 80-годишни. Това е някакъв ген.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си го мисли които се инжектирал със псевдоваксините
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53 абсолютно невярно. Познавах човек ветеран от войната, почина на 85 и пушеше по една кутия арда
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 53 - Набий 200 минуса, ако искаш. Съветът ми пак остава същия. Не се води по няколко анекдота от личния си живот.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 41 - Супер - нека си бия ваксина със странични ефекти, но да не получа ГРАМ КОМПЕНСАЦИЯ за тях ... Колко млади вззех да "почиват внезапно"
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те хората преди бяха отрудени, близки със земята и природата. Сега водят застоял начин на живот в съвсем неестествена среда.

Спонсорирани публикации