Ваксините срещу рак: Ще са специфични за всеки вид, няма да са евтини

С времето ще става по-достъпно за хората, каза д-р Аспарух Илиев
14 апр 2023 09:42, Елка Василева
129

До 2030 г. ще има ваксини срещу рак, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания, съобщи американската фармацевтична компания Moderna.

Според д-р Аспарух Илиев, който е ръководител на инфекциозна лаборатория в Берн, това е един от големите приноси на ковид пандемията - че този тип нови РНК ваксини бяха изпробвани и беше установено колко са ефективни.

"Moderna работи още преди ковид кризата с BioNTech да създадат ваксини срещу рак и автоимунни заболявания. Нямаме един-единствен тип рак, повече от 200 различни са. Ракът е заболяване, в което части от клетките започват да се размножават странно, без да може да бъдат контролирани. Много от видовете рак могат да блокират имунната система", обясни д-р Илиев в "България сутрин".

По думите му големият плюс на тези ваксини е, че концепцията им е да се вземат тъкани от специфичния рак и да се подготви специфична ваксина за всеки един човек. Тези ваксини позволяват голяма гъвкавост, но това няма да е евтино, с времето ще става по-достъпно за хората, отбеляза събеседникът на Bulgaria ON AIR.

"Технологията на РНК ваксините прави процедурата по-бърза. Генетичната информация се влага директно в основата на ваксината. Уникалното за самия рак бива извлечено много бързо и всяка ваксина е за рака на съответния човек", поясни д-р Илиев.

Инфекционистът подчерта, че няма ваксина и имунен процес, при които да няма риск от странични ефекти. Това е балансът между ползата и риска - имаме рак, който може да убие човек и разчитаме на ваксини, малки странични реакции биха могли да се очакват, смята д-р Илиев.

Той добави, че много от лекарствата срещу рак не се въвеждат венозно.

"При този тип РНК ваксини прилагането като хапче е малко вероятно, тъй като трябва да бъдат въведени в кръвообращението. Първо трябва да се вземе биопсия от рака и второ - да се въведат венозно", посочи д-р Илиев.

"Трябва да сме търпеливи, няма да бъде еднократно действие, което ще реши проблема срещу всички видове рак", завърши ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
8
 
6
 
! Отговори
Пръскат с Ковид преди 1 година
По дизайн ваксините са проектирани да започнат да действат след 2 години. Т.е. тази година ваксерите ще почнат да падат като талпи по улиците, като започнат да ги трескат с 5g с антените от графенов оксид, във венитее
91
10
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Дарвин ще измете антивaксъpската гняc. Няма лошо :)
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и защо да не са евтини? надали може да се обоснове експертът. няма причина да не са евтин за първи път в историята имаме толкова развити икономики, толкова много ресурси и толкова много изследователски материал, който повечето, вкл. и той, ползват наготово. повечето учени не изобретяват нищо, само се ползват имиджово от изобретенията на други учени, благодарение на които професията им има престиж, и ни обясняват, че няма да е евтино.
89
9
 
16
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Вярващите религиозно в официалната медиците не им стига акъла да проумеят че тя не лекува и не може да лекува, защото ''лечение'' означава отстраняване напълно на болестта от човека, а не потискане на симптомите и! Какво е това ''лечение'' след като се налага цял живот да ползваш фармахимия, която уж те лекува, но не отстранява болестта от теб!? Вярата на патологичния материализъм е че човекът е една торба с кокали, месо и карантия, в която по някаква причина протичат сложни биохимични процеси!
88
9
 
12
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 1 година
От 30 години не ползвам услугите на докторите с изключение на стоматолозите и от 28 не ползвам никаква фармахимия, лекувам се сам със съвсем други средства и методи от тези на учените! Едно цивилизовано зомби щом го убедиш, че ''единствено докторите и фармахимия могат да го лекуват'' то вярва безрезервно на тази лъжа!
87
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОЛИГОФРЕНИЯТА Е СПЕЦИФИЧНА ЗА ВСЕКИ И НЕ Е ЕВТИНА ЗА ЛЕЧЕНИЕ!
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като се разболееш търчиш при доктора да дава лекарства измислени от учените -----////------ Ами да измислят лекарство срещу рак, а не ваксина срещу нещо, дето я го хвана, я не.
85
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще знам срещу кой вид рак да се ваксинирам бе, Пурко? Или цял живот ше бачкам, за да си блъскам ваксина след ваксина, докато ги събера пълен комплект? Ше ходим с книжка и ше събирам печатчета като за Стоте туристически обекта? И накрая ше ме сгази некой дрогиран бивш футболист?
84
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не те кара да приемаш медикаменти на сила. Само, че като се разболееш търчиш при доктора да дава лекарства измислени от учените. Благодарение на учените сега имаме най-голяма продължителност на живота. Но за копейките това е без значение, важното е какво казва Копейкин който е ваксиниран антиваксър, разбира се.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички андрешковци и бай ***, които са се развихрили тук, пожелавам едно: да не опират до там. Защото тогава както е казал народът, я камилата, я камиларя....
82
7
 
5
 
! Отговори
Seltik преди 1 година
Тоя същия се изказваше в подкрепа на ковид ваксините.Може да е специалист, но е или промит или продажен мозък
81
10
 
10
 
! Отговори
славянин преди 1 година
През 50-те години на миналия век земните ''божества'', пардон, учените, обещаваха че антибиотиците ''ще изкоренят веднъж завинаги'' бактериалните инфекции, оказа се че не само не ги изкорениха, но бактериите станаха резистентни към антибиотиците и вече 90 % от антибиотиците въобще не им действат! Така става винаги когато учените започнат да се правят не само на земни, но и на небесни ''божества'' и да вярват че са по-умни и по-силни от Природата и нейните закони!
80
10
 
8
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 1 година
На зомбиваксърите ако им кажат, че са направили ваксина за безсмъртие, веднага ще тръгнат стадом към ваксинариумите да стават ''безсмъртни''! Толкова им е добичия зомбиваксърски акъл!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 Едно време на село имало раковоболни, ама започнали да ги диагностицират чак след 1947-1950 год. Дотогава ни лекар имало по селата, ни акушерка, ни нищо. Раково болни хора е имало още в Древен Египет. Днес при разкопки, изследват костен материал от гробовете им и установяват този факт. Всички съвременни болести, ги е имало и в Древността.
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа,значи следващия експеримент на "Модерна" ще бъдат ваксини срещу рак!?Явно от ваксините срещу ковид не са забогатели доволно.Само че,ваксината срещу ковид не ти гарантира,че няма да се разболееш.И тези срещу рак ли ще бъдат такива?
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста години докато ги тестват добре. При кови продължават да *** а минаха 5 г. Клиетките на оргаиите са различни и трябват и много ваксини.
76
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 Антиваксърите сега ще залеят форумите с твърдението, че рак няма. Това било измислица, за да държат народите в подчинение, сега ще ни чипиpaт, ще ни вкарат oтрoви, за да ни уморят по- бързо, който вярва, че има рак, е необразован, неграмотен и какви ли не цветущи епитети, ще ни пратят да живеем в мазето, в бункера, да се пъхнем под леглото... Ще се държат така, както се държаха по време на Ковид19 пандемията.
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 30 год. слушам, че открили лекарство за рак, ама такова наистина няма. Всяка година се появяват гръмки заглавия- Открито е лекарство за рак, Открита е ваксина за рак, докато милиони хора умират ежегодно от различни злокачествени заболявания. Та и тая ваксина сега...
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксърите пак ще си докарват миокардити и внезапни смърти "без причина". Не можеш да спреш скудoумието
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест човек ще има много начини как да се евтанизира в името на евроатлантическите ценности .Вече и кучетата на двора знаят че 90% от болестите са психосоматични причинени от стрес зомбиране и лош начин на живот .

Спонсорирани публикации