Рецептата Dnes: Паста с телешко и моцарела

Вкусно хапване
25 юни 2023 13:39, Михаела Лазарова
8
Рецептата Dnes:  Паста с телешко и моцарела
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 пакет паста големи миди
  • 500 г телешка кайма
  • 250 г гъби, нарязани
  • 1 чаша рикота
  • 1 голямо яйце
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2 чаени лъжици сушен риган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 300 г доматен сос пасата
  • 1 и ½ чаши настъргана моцарела

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.

Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.

Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.

Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ХФ преди 10 месеца
За разлика от коментарите на колегите, аз пък харесвам рецептите на днес-а. Сума ти рецепти съм си запазил, само не мога да се наканя да готвя. Мерси за рецептата и продължавайте с интересни нови а също така и традиционни рецепти. Ако можеше с видео, още по-добре :)
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
макарони мидички за закуска с препечен хляб
4
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Този сайт е достатъчно развален за да просъществува нещо от този сорт като кулинарна рубрика хаха. Аз мога да пробвам, но само ако ми готвят вече с червено вино. Такъв е животът, че стрес и нерви и умора няма кой да готви сто часа и три води през бретона. Пък има инфлация. Продуктите два пъти по-скъпи, наемите, сметките и доплащане доста на ток, интернет по-скъп и т.н. Ще отиваме в диетичният отдел да пасем трева хаха
3
0
 
0
 
! Отговори
От де преди 10 месеца
Тва телешко е? Де са тез телета? Кой знае ква конска кайма ви плодават замразена преди 10г някъде близо и около Европа
2
0
 
0
 
! Отговори
Голям черпак преди 10 месеца
Най обичам спагети путанеска Но и туй е с голяма мида...
1
0
 
5
 
! Отговори
Прозтаг преди 10 месеца
Абe Мишe, дай един нашенски боб са си пoдпpицквaме довечера!