Робърт Ф. Кенеди - джуниър - новият любимец на лидерите от Силициевата долина

Част от технологичния елит обича опозиционерите, а Кенеди е готов да им предложи непопулярни идеи
30 юли 2023 22:00, Красимир Ангелов
82
Робърт Ф. Кенеди - джуниър - новият любимец на лидерите от Силициевата долина
Снимка: БГНЕС

Робърт Ф. Кенеди - младши казва, че детските ваксини са свързани с аутизма и че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) е убило чичо му. Той размишлява на глас дали излагането на Wi-Fi не води до рак. Някои от големите звезди в технологичния свят пък подкрепят кампанията му за президент, пише Wall Street Journal.

Силициевата долина обича опозиционерите, ето защо някои светила в технологичната индустрия подкрепиха републиканеца Доналд Тръмп през 2016 и 2020 година. Този път демократът Кенеди е този, който получава одобрението на големите имена в технологичния свят.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси наскоро изрази подкрепата си за Кенеди, който се изправя срещу президента Байдън за номинацията на Демократическата партия за държавен глава. Кенеди е подкрепян и от редица други технологични лидери, включително SPAC краля Чамат Палихапития и Дейвид Сакс, основател на PayPal и доверен служител на Илон Мъск. Марк Гордън, основател на вече спрения уебсайт за споделяне на файлове LimeWire, дори създаде PAC, който подкрепя Кенеди.

Те твърдят, че харесват желанието му да върви срещу статуквото.

"Кампанията на господин Кенеди е за бъдещето, а не за миналото", казва бившият конгресмен и мениджър на кампанията на Кенеди Денис Кучинич. "Хората в технологичната общност искат президент, който гледа напред, който иска да засили ролята на Америка в технологиите, който уважава поверителността на данните и е изключително творчески настроен в подхода си към правителството".

Проучванията, обичайно поставят Кенеди значително по-назад. Влиятелни брокери от Силицевата долина, като съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман и съоснователя на Netflix Рийд Хейстинг, подкрепят Байдън, който се очаква да бъде официалната номинация на партията.

И все пак вниманието около Кенеди, съчетано с популярното му фамилно име, усложняват процеса за демократите.

"Докато американците научават все повече информация за неговото крайно и непопулярно мнение, подкрепата му ще продължи да намалява", смята съветник на Байдън.

Миналата седмица Кенеди каза, че Covid-19 е насочен към чернокожите и белите хора, като същевременно щади евреите ашкенази и хората от китайски произход, сочи информация, публикувана първо от The New York Post.

Коментарите му предизвикаха обществен отзвук. Кенеди направи изявление, в което посочи, че е бил оклеветен като антисемит.

Технологичната индустрия често е описвана като група, която предпочита прогресивните кандидати, но това невинаги е така.

Отговорът на правителството на пандемията, включително блокадите, беше повратна точка, която накара някои технологични гласоподаватели да станат по-консервативни по социални проблеми, твърди Нийл Малхотра, професор по политическа икономия в бизнес училището към Станфордския университет. Кенеди изрази съмнение относно безопасността на ваксините срещу Covid-19 и се противопостави на блокадите.

Целият анализ четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изглежда на свястен човек ама никога не знаеш
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ НЕ Е САМО СИЛИЦИЕВАТА ДОЛИНА
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До редакцията 72 - Не мисля, че "подкрепя Русия", по-скоро следва логическата връзка и казва "ние сами си го докарахме и Русия дейсва така, защото НИЕ нарушхме договорите си" в което, за мен, е абсолщтно прав.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
77 - Бийте ми 100 минуса още. Смешнните приказки, че имало "работни места" си ги дръж. Набутай се в някоя корпорацийка, вади си 100-200к на година и това ти е. ТАВАН! Бизнес развивал - настъпиш ли някой по мазола, изборът ти е да продадеш на някой голям или да бъдеш смачкан. Това е. Отворен пазар, ама на картинка.
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"САМО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ HEУДАЧНИЦИ, КОИТО НЕ СА СПОСОБНИ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ НА ОТВОРЕНИЯ ПАЗАР, СА ПРОТИВ ЕС. Е ТОВА ВЕЧЕ Е СТРАХОТНО ДЪНО. ИМАШ ИЗБОР ОТ ХИЛЯДИ РАЗНООБРАЗНИ РАБОТНИ МЕСТА ИЛИ ДОРИ ДА СИ СЪЗДАДЕШ БИЗНЕС, НО ТЕ МЪРЗИ" - ЕС реглира всичко до такава степен, че ако не се присламча към голяма корпорация, бизнесът ми ще бъде сдъвкан и изплют. Тези, които направиха милиардите, такива мизерии лобираха, че изгориха мостовете към върха, за да нямат конкуренция.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 74 - Напротив. Води Байдън и всякакви други кандидати на демократите толкова много, че сегашните им лидери се чудят, какво да правят. Онзи ден го нападнаха на база "антисемитизъм" на изслушване в конгреса и атаката не беше просот слаба, беше ЖАЛКА. Дори имаш евреи, които се изказаха в негова подкрепа. Преди това бил антиваксър, а издаде тухла със стотици доказателства за проблемите с локдауите и фармацевтите. Събира такава подкрепа, че има и републиканци, които биха го подкрепили.
40
3
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
Анонименчо , КЕНЕДИ J НЕ Е РУСКИ АГЕНТ И ..... АМЕРИКА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ПОМАГА НА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ СРЕЩУ РУСИЯ !!! ПИТАЙ АМЕРИКАНЦИТЕ !!!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кенеди J има правилни възгледи, но няма политическа харизма. Американски вариант на Шолце.
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кенеди е руzки агент и ще спре помощта за Украйна.
37
4
 
10
 
! Отговори
До редакцията преди 9 месеца
Много приказки, но не казахте най важното. Това че Робърт Кенеди открито подкрепя Русия и дори обясни причините за започване на войната а именно нарушените договори от страна на САЩ и НАТО след 1989г да не се преместват и сантиметър на изток...а сега вече са на руската граница плюс създаването на фашистки режим в Украйна тероризирал руснаците там. Ако дойде на власт, ще спре не само войната ами и грантовете от Козяк за нашите наведени медии. Тогава друга песен ще запеят за Украйна.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
окрайна свърши.....
35
3
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
НАТООООООВЦИ , КАКВО Е. КАЗАЛ ТОЗИ ЛЮБИМЕЦ ЗА НАТОВСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА , ЗА РУСИЯ ........ ???? СРАМ ВИ Е ДА ГО ЦИТИРАТЕ И ПРОПАГАНДАТА ВИ Е ЦЕНЗУРА !!!!
34
5
 
4
 
! Отговори
Агент Том Круз ЦРУ преди 9 месеца
*** в България които работят срещу европейското развитие на България ще пратят висока цена!
33
13
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
МРЪСНИ И ПРОКЛЕТИ РЕПУБЛИКАНЦИ ПРОКЛЕТИ!!! ИЗГУБИХА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ ПРЕЗ 2024-ТА ! НО КАТО НЯМА ДА СА ТЕ ДА НЕ Е И БАЙДЪН , ЧЕ ДА ОСТАНЕЛО МРЪСНОТО ПРОКЛЕТО ПУТИНАРНИЩЕ НА ВЛАСТ !
32
14
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
КЪДЕ СЕ КРИ ТОЗИ КАНДИДАТ ДОСЕГА :D ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ БАЙДЪН НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ! ЯВНО РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА МНОГО ОТЧАЯНИ И ВИЖДАТ, ЧЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ НА ФАЩ НО ПОНЕ ПРОБВАТ ДА ОТСТРАНЯТ БАЙДЪН ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ПУТИНАРНИЩЕТО ДА УПРАВЛЯВА А НЕ ДА БЪДЕ ИЗКОРМЕНО!
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е ясно ,че ще бъде новия президент на САЩ. Дали на следващите или по следващите избори. Има фамилията, има визията, има и политиката в себе си.
30
8
 
1
 
! Отговори
И преди 9 месеца
Е педофил
29
12
 
1
 
! Отговори
Кьв преди 9 месеца
Е тоя наркоман
28
3
 
3
 
! Отговори
Киро Простото преди 9 месеца
Да живее Сицилиевата долина!
27
2
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 9 месеца
До ОБЯСНЕНО ЗА ПРОСТИ:май ти си прсотия ! за ков му е на Путинд ас езанимавА С БГ като вижда че от българите не става *** за зеле !

Спонсорирани публикации