Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ

Трябва да можем и без НАТО
26 яну 2024 08:30, Петър Бойчев
634
Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ
Снимка БГНЕС

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в Европейския парламент, Манфред Вебер призова европейците да се готвят за война, без подкрепата на САЩ, и да изградят свои собствени ядрени способности. Това е заявил Вебер в интрвю за европейската редакция на Politico.

Поради възможното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, Вебер описа Тръмп и руския президент Владимир Путин като двамата души, "които поставиха рамката" за 2024 г., припомня Фокус. "Искаме НАТО, но също така трябва да сме достатъчно силни, за да можем да се защитим без него или по времето на Тръмп“, е заявил Вебер. Доналд Тръмп заплаши, че ако се върне в Белия Бом, САЩ ще излезе от НАТО и няма да помогне на Европа, ако бъде нападната.

По-рано този месец, началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс призова за обща мобилизация във Великобритания, а други западни военни лидери и висши служители на отбраната предупредиха за риска от голяма война между Москва и НАТО.

Миналата седмица министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че руска атака срещу военния съюз НАТО е "възможна" след "пет до осем години". Нидерландският адмирал Роб Бауер, висш служител на НАТО, по-рано заяви, че военният блок е изправен пред  "най-опасния свят от десетилетия"  и призова за "военна трансформация на НАТО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
530
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
путин умря през 2022 Европа и Украйна ще решават кога ще изчистят терористите
529
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Християнски Нато трябва да премаже мюсюлманска Русия! Тези са ***. Само дърво заслужават да гризнат.
528
11
 
6
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Руската мечка се оказа едно пърш...о псе,некакви затворници 3та година се хвърлят в некакви села,резултат никакъв!В Рашка 100 години едно и също-лагери,колонии,експерименти,гладомор и войни със съседите.
527
14
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Да не се лъжем. При един сблъсък Нато срещу Русия, Нато има 20 пъти повече ракети, пари и армия в момента. Ще минем през Русия като товарен влак. Даже се чудя защо отлагат.
526
12
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Ако се налага, Нато ще смачка Русия.Нато решиха да слагат ядрени ракети в Саудитска Арабия. Тепърва на бай Путин няма кой да му цепи басма.
525
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички ръководителни на ЕС могат съвсем спокойно да се подготвят за война в украинските лагери, и след това да заминават на фронта. Да не намесват държавите от съюза в болните си фантазии.
524
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РАХАТЯ НА ЕС СВЪРШИ ---ЩЕ ТРЯБВА ЯКО ДА СЕ ВЪОРАЖАВАМЕ И ДА НЕ РАЗЧИТАМЕ САМО НА САЩ---ТОВА И ТРЪМП ВИ ГО КАЗА ПРЕДИ ВРЕМЕ...ХА,ХА,ХААААА...НЕМА ЛАБАВО!
523
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, тези като този тарикат, като нищо ще ни вкарат във война!!!!
522
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Do540 na tebe njma kak da ti pomogni zovek
521
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да тръгне икономиката нагоре е необходимо съживяване на Военно промишленния комплекс.Той няма националност.Обхваща икономиките на целия западен свят( а защо не икономиките на Русия и Китай)Бурен растеж на всички отрасли на индустрията и технологиите.Запада постигна небивал разцвет във всички сфери на живота по време на студената война.Дали Путин тласка Русия към СССР е под въпрос но Запад определено тласка света в онази точка която му създаде условия да унищожи Световната социалистическа сист
520
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Gnusen Faschis kolko pari ti dade boika i grob vsizko ste isleze na jave satova meschkata i na fronta ti e mjstoto
519
7
 
24
 
! Отговори
Две могили преди 2 месеца
Как ви звучи Тагарев, Кирчо, Бойко и другите Nбрикчии под давлението на брюкселските бюрократи и отвъдокеанските господари да Ви пратят курбан срещу братските руски солдати?
518
8
 
25
 
! Отговори
Цвета Каранянчева преди 2 месеца
Бисмарк беша казал, че знае няколко начина да изкара руската мечка от бърлогата и нито един как да я върне. Да им се чуд човек защо дразнят братушките вместо да живеят в мир и разбирателство, знаейки историята
517
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този зове за война? Та тя пушката е по-тежка от него. Пукне ли, зъбките и очилцата са му счупени. Не знам, смешно ли е, тъжно ли е...
516
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много добре го е казал. Няма вечно американския данъкоплатец да ви плаща войните, ще си ги плащате вие в Германия и Франция.
515
1
 
24
 
! Отговори
Вон Клаузевиц преди 2 месеца
Мога да си пия мирно и весело уискито с американци и англичани, бирата с германци, водката с руснаци, виното с французи - нямам нужда от *** войни. Войните ги правят шепа хора - капиталисти, политици и милитаристи, сеейки омраза в хората чрез пропаганда и лъжи. Нормалния човек страда и мре.
514
0
 
13
 
! Отговори
до 549 преди 2 месеца
Вече повече от 20 години е тук и още ще остане, а ти си никой, дошъл от никъде и отиваш в нищото.
513
20
 
5
 
! Отговори
Чудя се преди 2 месеца
Много анонимни копейки възхваляват бункерното джудже, обаче не осъзнават, че скоро то ще изчезне по също толкова неначин, по който се е появило! И без него светът ще стане мноооогооо много по-добър!
512
2
 
26
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Да се готвят за война тези, които я подпалиха - този на снимката и другите подобни необръснати нечистоплътници от ЕП! Да хващат пушките и да заминават за Украйна. Никой няма да ходи да мре заради пRостотиите, които надробиха това не е нито ПВС, нито ВСВ, когато хората са били лесно манипулируеми и да отидеш на война е било едва ли не някаква чест. И дано Тръмп спечели, за да спре това безумие в Украйна. А ако САЩ излезе от НАТО, то повече няма и да съществува и Европа ще се помири с Русия!
511
0
 
15
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 месеца
Колкото и грозно да звучи ще кажа че г-н Вебер е един изпаднал германец,всъщност той е един посредствен човек !?Парадксдално и шокиращо е ,че на повечето ръководни позиции в ЕС са точно такива .и това не е мое мнение,това е мнението на много известни експерти!Даже един беше казал " единственото заключение от това което става е че ЕС се управлява от ***!?"Това което аз виждам е пълно отсъствие на здрав разум и фантазии от този род -"всички слонове по света са оранжеви"!?...

Спонсорирани публикации