Внимание, крадци: Външно огледало, обвито с найлон, е сигнал за опасност

Това е един от новите методи на автоджамбазите
2 фев 2024 07:03, Елка Василева
73
Внимание, крадци: Външно огледало, обвито с найлон, е сигнал за опасност
Снимка: архив, БГНЕС

В САЩ шофьорите на автомобили, които се повредят на пътя, увиват найлонов плик около едно от външните огледала за обратно виждане. Така те сигнализират на другите водачи и на служителите на пътните служби, че не са изоставили колата си, скоро ще се върне за нея. В противен случай има опасност превозното средство да бъде изтеглено да паркинг, като всички разходи ще бъдат за сметка на собственика, пише AutoMedia.bg.

В други райони от света, в това число и на места в Европа, пликът върху външното огледало е сигнал да опасност, съобщава NJCar. Това е един от новите начини за измама на собствениците на автомобили - особено за тези, които наскоро са си купили нова кола.

Схемата е следната - собственикът се връща до паркираната кола, качва се в нея, стартира двигателя и обикновено едва след това забелязва, че нещо не е наред с огледалото. В тези случаи пликът е поставен върху огледалото от страната на пътника.

Логичните действия на шофьора в такива случаи са да излезе от автомобила, да го заобиколи и да свали найлона.

През цялото време нападателите следят действията му и в момента, в който човекът напусне колата, те атакуват. В някои случаи просто отмъкват оставена чанта с пари и документи, а в други отмъкват автомобила под носа на собственика му.

За да бъде избегнат подобен сценарий, първото нещо, което трябва да направи шофьорът, щом забележи найлона на огледалото, е да напусне мястото. Едва след като се отдалечи достатъчно, може да спре и да премахне плика, като преди това обаче изключи двигателя и заключи автомобила, докато е извън него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
7
 
! Отговори
usa до1 преди 2 месеца
ми полицията ви да стане като американската и да стреля на месо!!
44
0
 
6
 
! Отговори
едни румънци преди преди 2 месеца
време изскачаха около Севлиево и махаха неистово да привлекат внимание, като спреш те обикалят трима и почват да се молят за гориво, сякаш са закъсали - като ти подават някакви тенекиени пръстени в замяна - 112 и бързо разбрах, че не са закъсали за гориво. никакво излизане от колата!
43
2
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
Абе кой ги гледа тея огледала бре, какви найлонии, кви торби, газ напред до ламарината
42
1
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
Ако някой е платил и 5ст за тази статия ,значи се е минал минимум с 5ст.
41
3
 
2
 
! Отговори
Аз да кажа преди 2 месеца
Имам пълен контрол над колата когато крадеца влезе във нея започва силно да звучи заупокойна молитва колата ускорява до към 130 км и рязко завива .... досега 7-пъти съм награждаван от районното !
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
боже сега пък огледало обвито с найлон, то не беше монета на стъклото, то не беше пластмасова бутилка на дръжката, то не беше дюнер н а чистачката. Каквото и да ви оставят на колата, пред, зад, бърху нея ако сте шаран ще ви гепят и девствеността, нищо няма да ви спаси, който си е балък си е за цял живот
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"В някои случаи просто отмъкват оставена чанта с пари и документи, а в други отмъкват автомобила под носа на собственика му." - Уайлд уйалд уест - държа парите в кожена чанта, заедно с ценните книжа на ранчото и златото, дето тате извадил от реката Мисисипи ... АЙде стига глупсоти. А и миналата година инсталирах един интересн мод - възра се към ECU-то на колата и ползва интернета. Като му пуснеш и ограничава максималната скорост на колата до 3 км/ч и аларамата пищи на макс.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глупости, глупости, глупости ... вдига се колата от раз и в САЩ, и в БГ и в Дания, и в Холандия
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако има пет-шес` кирки, боднати на предния капак - туй пък нящо ко шъ значи ?!
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това ФЪФ Бг , никога не може да се случи , АМА НИКОГи !
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До IQ 3.14 - А ти сегашните "жоропавета" знаеш ли ги колко са? Щото оня беше един и го знаеха всички.
34
2
 
3
 
! Отговори
Батко ви преди 2 месеца
задължителния басtyн
33
1
 
4
 
! Отговори
Батко ви преди 2 месеца
.... Досега проблеми не съм имал. :))))
32
1
 
16
 
! Отговори
Батко ви преди 2 месеца
Аз затова като спирам да оставя детето пред училището, задължително изключвам двигателя. Заключвам колата с ключа, после с катинар, накрая прекарвам през всички врати от тези коланите с притягане /които ги използват за товари/. Да не забравя и задължителния ***, който блокира волана. Понякога, но само когато не бързаме, слагам и скоби на колелата за всеки случай. :))) В противен случай, тръгваме с бърза крачка към школото, и гледам ту детето, ту колата, като си въртя постоянно главата. :))
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До при Тодор Живков... Ти в отряда на доброволците - доносници ли беше, та знаеш такива подробности? Сигурно пенсията ти сега е тавана
30
11
 
10
 
! Отговори
при Тодор Живков преди 2 месеца
При Тодор Живков най-голямото престъпление което можеше да се извърши в София беше да свалят и да откраднат чистачките.
29
1
 
22
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
В Задунайская губерния колата ти ще я откраднат дори да е в гараж с алармена система. Стига автомобилът да представлява интерес за крадците. А полицията ще им помогне.
28
2
 
13
 
! Отговори
IT пенсионер преди 2 месеца
Аз затова си купувам Дачийка, кой ще ти краде румънски таралясник.
27
1
 
26
 
! Отговори
Стига паника, преди 2 месеца
с тия хвърчащи торбички навсякъде всичко е маркирано за кражба.
26
1
 
26
 
! Отговори
помним преди 2 месеца
Едно време и у нас имаше разни подобни схеми. Особено прилагани от едни от по-тъмния етнос. Но не огледало, а пукаха или спадаха задна дясна гума. И докато си я оправяш ти задигат чанта или каквото успеят от отворената кола.