Внимание, крадци: Външно огледало, обвито с найлон, е сигнал за опасност

Това е един от новите методи на автоджамбазите
2 фев 2024 07:03, Елка Василева
73
Внимание, крадци: Външно огледало, обвито с найлон, е сигнал за опасност
Снимка: архив, БГНЕС

В САЩ шофьорите на автомобили, които се повредят на пътя, увиват найлонов плик около едно от външните огледала за обратно виждане. Така те сигнализират на другите водачи и на служителите на пътните служби, че не са изоставили колата си, скоро ще се върне за нея. В противен случай има опасност превозното средство да бъде изтеглено да паркинг, като всички разходи ще бъдат за сметка на собственика, пише AutoMedia.bg.

В други райони от света, в това число и на места в Европа, пликът върху външното огледало е сигнал да опасност, съобщава NJCar. Това е един от новите начини за измама на собствениците на автомобили - особено за тези, които наскоро са си купили нова кола.

Схемата е следната - собственикът се връща до паркираната кола, качва се в нея, стартира двигателя и обикновено едва след това забелязва, че нещо не е наред с огледалото. В тези случаи пликът е поставен върху огледалото от страната на пътника.

Логичните действия на шофьора в такива случаи са да излезе от автомобила, да го заобиколи и да свали найлона.

През цялото време нападателите следят действията му и в момента, в който човекът напусне колата, те атакуват. В някои случаи просто отмъкват оставена чанта с пари и документи, а в други отмъкват автомобила под носа на собственика му.

За да бъде избегнат подобен сценарий, първото нещо, което трябва да направи шофьорът, щом забележи найлона на огледалото, е да напусне мястото. Едва след като се отдалечи достатъчно, може да спре и да премахне плика, като преди това обаче изключи двигателя и заключи автомобила, докато е извън него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
4
 
! Отговори
НЯМАТ МЯСТО преди 3 месеца
В България Руски политически трупове Радев Бойко БСП и Възраждане!!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тая сутрин психодиспанзера пак е забравил да прибере квартирантите си. Няма ли психодиспансера да се самосезира и си свърши работата?
3
18
 
6
 
! Отговори
НАРОДЕ преди 3 месеца
Който не почита паметта на българите убити от престъпния комунистически режим в България без съд и присъда и с откраднати имоти и земи от ДС след това!Той не заслужава да е президент на България!НА БУНТ СРЕЩУ РУСКИЯТ ПРОДАЖНИК И ИЗМЕННИК РАДЕВ!!!ИМПИЙЧМЪНТ!!!!
2
6
 
4
 
! Отговори
НАРОДЕ преди 3 месеца
Почвай да правиш МОЛОТОВКИ за 6ти!!!За блокадата на Трактористите милионери К ви на Бойко Радев и ДС които обраха народа!!!!
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ни занимавайте с амриканците, давайте съвети на старите хора по селата как да се пазят от тарамбуките.