Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили

50 масирани артилерийски обстрела и над 30 въздушни бомбардировки за 24 часа
8 фев 2024 13:16, Елка Василева
388
Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града "със значителни сили", съобщи кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като "просто невъобразима", предаде Франс прес.

Още по темата
Няколко дни по-рано той съобщи за "критична" ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този опустошен индустриален град.

"За съжаление врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те атакуват със значителни сили", каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава "много напрегната, много тежка". "На някои направления е просто невъобразимо", каза той.

Кметът заяви, че е преброил "50 масирани артилерийски обстрела" и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където въпреки боевете и големите разрушения остават 941 мирни жители.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите "улични боеве" и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в тграда .

Каналът в Телеграм "ДийпСтейт", който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за "критична и хаотична" ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Според канала в "Телеграм" -  "Рибар", който е близък до руската армия и се следи от над 1,1 милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка, където украинските войници са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраофанзива, посочва АФП. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 291 Е пий си хапчета и щом искаш да ходиш някъде ходи в Германия там има много турци и щом ги има значи вече може да е част от Турция една област
275
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града "със значителни сили" Това е някаква горчива ирония - могучая и непобедимая армия на 140-милионата държава се мъчи с месеци да превземе едно де факто село. Пълна скръб и деградация и респект за отбраняваща се страна!
274
6
 
27
 
! Отговори
Калашников преди 3 месеца
Слава на РУСИЯ !
273
3
 
24
 
! Отговори
Чери00 преди 3 месеца
Нали бяха загинали тез руснаци бе! А те да вземат да претрепят 54 съюзници и то с една вързана ръка!Прости сте и слаби от запад във войната!!!
272
3
 
16
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Траншове ще има ли?)))Изгоряха инвестиции бре.Урсула вие ,Баидън ...еее!Борел тори градината!
271
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 296 Е том,ако ставаше с приказки пък и русофил трябва да се намери пък на теб явно опорката ти е такава ,аз искам и щом не ми давате ще кажа ,че сте русофили .просешки опорки
270
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 293 Краварчето не се напъвай ,че ще свършиш.като брат Галев с някой инфаркт от толкова зор да си пробуташ простотиите
269
1
 
19
 
! Отговори
Рашист преди 3 месеца
Хехе. Рашките яко се гаврят с целокупното НАТО. Авдеевка скоро ке падни.
268
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама нали от миналата година им свършват снарядите и патроните на Руснаците? А то какво стана, западната пропаганда пак се издъни и Вова мачка урките
267
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 290.анонимен ке-леш и кво ще правиш там като си спомняш уж неща през 86 г една ли ставаш.вече за футбол май нещо пак се увъртя в лъжи
266
17
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Червените близачи кой ден стана от тридневната специална аперация?
265
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 290 анонимен ке-леш е сигурно ще го намериш,както и блока намери украинска копейко и никой не ти е искал обяснения или ти се пробваш да се докажеш.
264
8
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
Копейкин отивам да ритам с приятели на балона в Малинова долина.След около 2ч се връщам да те проверя дали си трезвен или си заспал:):):)Ако искаш ела там да те наритам и тебе у кратуната:)):)
263
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 285Е те са си го купили ,както и други руснаци да си купили апартаменти на други места)))А,защо не плащат данъци както другите руснаци.,, Камчия"дължи над 1млн.лева на община Аврен.Освен това в комплекса не се допускат никакви бг институции! В Русия дали е възможно подобно нещо, а?
262
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 278 анонимен ке-леш е та може да е било в Урколандия пък тук е България за това и повечето хора не знаят руски
261
21
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
В България1985/1986 като ученици насила ни караха в кината да гледаме руски филми,които естествено беха най тъпите:):):)Както имаше един лаф"хубав ли е филма или руски":):):)Кога пуснаха Междузвездни войни пред кината имаше километрични опашки за билети.Руснаците по това време правеха ракети:):):)Кино в СССР няма и няма да има:):):)
260
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 284 анонимен ке-леш.Е те са си го купили ,както и други руснаци да си купили апартаменти на други места и не само руснаците с имоти бе украинска копейко ефирен герой , Само дето украинците не са дали нищо ,а само са на аванта украинска копейко жалка и не разбра ли ,че тук не ти е Урколандия компекдарче .Само ще те гърча като другите украински копейки нагли Та и понякога си и ги бия като съм навън щото колите им се познават и като наглеят си изяждат шута
259
16
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
Копейка Слатина сега поне си тук да те попитам нещо лично!Камчия(комплекса) Руска ли трябва да бъде или България трябва да си го върне?:):):)Казвай копейко:):):)Да не избегаш ей мушморок?:):):)
258
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 281 Е те ,ако са искали да са го направили щото така щеше да се отслаби снабдяването щом не са го направи значи , не пречи
257
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Последните бандеровски крепости ще падат скоро. Там се окопават от 2015, не от 2022. Най-надъханите бандеровци все още са там, а без тях войната свършва.

Спонсорирани публикации