Президентът Зеленски декларира 306 000 долара

Доходите му са основно от наеми и продажба на облигации
Обновена: 30 мар 2024 10:45 | 30 мар 2024 08:19, Петър Бойчев
50
Президентът Зеленски декларира 306 000 долара
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски декларира вчера, че доходите му за 2022 г. са нараснали до 12,42 милиона гривни (306 000 долара) от 3,7 милиона гривни през предходната година, като увеличението се дължи на повишената събираемост на наемите и продажбата на някои държавни облигации, предаде Ройтерс.

В изявление на уебсайта на президента се казва, че по-голямата част от доходите на президента и неговото семейство идват от неговата заплата, банкови лихви и дължими наеми от имотите му, съобщи БТА.

В него се посочва, че Зеленски и семейството му са получили доходи в размер на 7,45 милиона украински гривни от продажбата на държавни облигации.

Не съобщава за съществени промени в имуществото на президента или притежаваните от него превозни средства.

Зеленски призова държавните служители да оповестяват доходите си като част от усилията за повишаване на прозрачността и премахване на корупцията, тъй като Украйна се опитва да изпълни строгите изисквания за кандидатурата си за присъединяване към Европейския съюз.

Западните съюзници, които предоставят оръжие и финансова помощ, както и международни органи като Международния валутен фонд, също поискаха гаранции за усилията за премахване на корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Свободно време.
Кои са сериозните признаци на бърнаут?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пътник е към отвъдното,но все още,американците,се"срамуват"да му го кажат за да продължава да се надява.
47
2
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Брей, този Зеленски по-богат от джуджето *** :))) Той има само една гарсониера и една стара Лада :)))
46
1
 
13
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 седмици
На ден?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Георгиевка: Някои руски източници твърдят, че успехът тук принадлежи на ВС на РФ - щурмовите групи на руските въоръжени сили се закрепиха в центъра на Георгиевка, а зомбираната по натовски стандарт биомаса се оттегли на подготвени позиции на територията на предприятието Селхозхимия. Източници на киевският наркокартел твърдят, че зомбитата им са постигнали успех - те са контраатакували и изтласкали ВС на РФ от редица позиции. Към момента не е известна точната конфигурация на фронта в тази област.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Авдеевско н-ние. Руската армия успява да изравни конфигурацията на фронтовата линия източно от линията Тоненькое-Водяное. От Тоненкое руските бойци се опитват да напреднат към Уманское. В Бердичи ВС на РФ продължава да се закрепва в северните покрайнини. Все още не е имало атаки от север към Семьоновка - те идват само от юг (откъм Орловка).
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Артемовско н-ние. В Красное зомбитата на киевският наркокартел контраатакуват, опитвайки се да си върнат загубените позиции. Руските подразделения продължават прочистването на н.м. и околностите и да отблъскват опити за атаки на зомбитата. Продължават боевете в Богдановка, където части на ВС на РФ се опитват да прогонят зомбакнацистишена от центъра на н.м..
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Евродепутатът де Грааф: Терористичната атака в Крокус Сити Хол е организирана, планирана и финансирана от Украйна. Това изявление направи евродепутатът от Холандия Марсел де Грааф. "Повече от 130 души загинаха в Москва в резултат на терористична атака, планирана и платена от Украйна", написа Марсел де Грааф в социалната мрежа X. Той също така заяви, че именно за да се скрие участието на Киев в терористичната атака, Западът започна да провежда информационна пропаганда, насочена към дискредитиране на Русия.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бившият началник на Одеския областен военен комисариат подполковник Анатолий Сергеев е ликвидиран. След началото на СВО е ангажиран с комплектоването на 126-та армейска бригада, където командва батальон.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Змиевската ТЕЦ е напълно разрушена. Това се съобщава на официалния уебсайт на компанията Центрeнерго. Всичко това, според изданието, е резултат от ударите на 22 март. Като цяло унищожена е още една голяма украинска ТЕЦ. Също така и трите големи станции на Харковския енергиен център са РАЗРУШЕНИ (или не работят за дълго време).
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
306 хиляди декларирани. 306 милиона в офшорни сметки недекларирани минимум за година.
38
1
 
13
 
! Отговори
БАСИ преди 4 седмици
Аз се чудех как стават Кражбите - Пример - Плевнелиев е беден човек , но Жена му има Замък в Село Баня за 1 милиард Евро - Държавата му Намери Минерален Извор с Температура 58 градуса . Държавата България изгражда водопровод за 1 милион лева от нашите Данъци до Басейна на Плевнелиев - басейна е МИРО или ТОПИЛО - тоест водата ще се опреснява с оттичане .
37
1
 
13
 
! Отговори
НАПОМНЯМ преди 4 седмици
Съпругата на Зеленски Живее в Маями , има НЕТО 50 Милиарда Долара .
36
1
 
23
 
! Отговори
Мухахахаха преди 4 седмици
Декларирал 306 хил долара ??? Само на жена му бижутата дето ги носи на Запад по разни приеми струват повече ....
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
над 2 милиарда има
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кога, бе, тоя Зеленски, по време на война успя да се занимава с наеми и продажби на облигации? И какво излиза, от войната хората останаха без жилища, работа и доходи, загиналите от семействата им да не споменавам, а Зельо забогатял?
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Декларирал джобните си. Колко му платиха на запад? Милиарди му платиха, а този стиснат евреин брои копейки. Кой е копейкин? Ето гоооо....облечен в зелено.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
е си е е, и по време на война трупа
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Успокоих се: може да си позволи да си поддържа навика.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна кога ще приеме еврото ? Или ще приема долара ?
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той е декларирал своите пари. Не е декларирал американските милиарди отклонени в офшорната сметка.