Световни агенции: Новобранец в политиката срещу корупцията

Победата на ген. Румен Радев означава и нов кабинет
13 ное 2016 23:07,
45
Световни агенции: Новобранец в политиката срещу корупцията
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Подкрепяният от опозиционните социалисти кандидат генерал Румен Радев печели балотажа на президентските избори в България, съобщават световните агенции, като се позовават на прогнозни резултати на социологическите агенции.

Новият президент ще бъде изправен пред възможно увеличаване на мигрантския поток от съседна Турция и нарастващо напрежение между Русия и Запада, отбелязва Асошиейтед прес.

Радев, който е "новобранец" в политиката, привлече много българи, на които са омръзнали корумпираните политици, отбелязва агенцията.

АП припомня, че Радев, който навремето е учил в американската военновъздушна школа в Алабама, обеща да запази мястото на България в НАТО, но също така заяви, че "еврофилията не означава непременно русофобия".

Вотът означава също ново правителство за страната, тъй като премиерът Бойко Борисов неколкократно обеща да подаде оставка, ако неговият кандидат, председателят на парламента Цецка Цачева, загуби изборите, посочва ДПА.

Ройтерс отбелязва, че Радев води предизборната си кампания със силна антимигрантска реторика и аргумента, че в интерес на страната е да намери баланс между изискванията на членството й в ЕС и по-добри връзки с Русия.

Една оставка на правителството ще предизвика предсрочни избори и период на несигурност за тази бедна страна от ЕС, която през 2013 г. беше обхваната от масови демонстрации срещу корупцията и няколко месеца на политическа нестабилност, съобщава Франс прес.

ТАСС изтъква думите на Румен Радев в първото му телевизионно интервю след изборите, че в България демокрацията е победила апатията и страха.

Агенцията, цитирана от БТА, припомня основни моменти от биографията на Радев и изявленията му в навечерието на изборите, че смята да води балансирана външна политика, за да може България активно да участва във формирането на европейската и международната политика, на базата на националните интереси, и да остане активен член на ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Ама медиите колко са тактични ,как само извъртат "обещал да подаде оставка" , абе нямате ли точки бе , напишете си го както е - заплаши да подаде оставка , с което амбицира всички.Ай сега пак ме истрийте и ме блокирайте да не пиша , нали ближите на Тиквоний дирnика!!То не е минало да направя коментар без нецензурни изрази и бум айде.Миналия път написах името на 2 банки и хоп бан.Да ви имам свободата на словото!!!
36
0
 
4
 
! Отговори
прекрасна статия преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, лъжливите западняшки медии, НАТО и Хитлъри, станахме русофили и заобичахме Радев, Путин, Тръмп и Русия! И гледаме само Россия 24!
35
2
 
12
 
! Отговори
Смех преди 7 години
Новобранец в политиката срещу корупцията--------------------------------------Каква корупция ? Президентът е една безгласна фигура нямаща нито един инструмент с който се бори против корупцията. Лъжи, лъжи и пак лъжи.
34
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪПАСЕ СИ ИЗБРАХА ...ДА ПОЗНАХТЕ- ПРАЗИДЕНТ- НАРОДЕ, ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТ КОМУНИЗМЪТ ПОБЕДИ ОКОНЧАТЕЛНО- НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ- ХА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НИ ПОДРЕДЯТ, С КАКВО ЩЕ НИ ИЗНЕНАДКАТ- БРАВО НА ББ- МЪЖКО МОМЧЕ- ТРЯБВАШЕ ПО РАНО ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА- КОРНЕЛИЯ РЕЧИ НЕ БИЛ ДЪРЖАВНИК- Е ТЯ ЩО НЕ ПРИЕМЕ ДА УПРАВЛЯВА.....ТАКЪВ ИМ ГО ЗАБИ - ИЗЛЕЗЕ ИМ ЦЯЛОТО ЛИЦЕМЕРИЕ.
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първото посещение на Радев в друга страна ще бъде в ... да, познахте - Русия.
32
19
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Такава борба ще е че всеки инвеститор ще си тръгне.Пак се връща дебелия и мазен комунзъм
31
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новобранец ли?! Потърсете в YouTube едно видео (не знам от коя година е ) , в което се вижда как същият генерал -.в униформа и видимо по-млад, гостува в Шоуто на Сл. Трифонов и по време на разговора ,между другото Слави.си "развърза езика" и непринудено вметна : "Вчера, като бях на гости на един мой много добър приятел Георги Гергов...... " Само тук можеш да кажеш в ефир че си приятел на олигарх с криминална репутация и на никой да не му трепне окото! Е, кого избираме, за кого гласуваме и считаме за независим? Може ли в БГ да има независим генерал??? Или независим водещ на шоу в нацио
30
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова: 240 000 симпатизанти на ГЕРБ гласуваха за нас.....Тази Комунистка се взе на сериозно....Какво направиха гласувалите за Радев???? Направиха Комунистите Велики ЛеЛе каква ниска памет има българина за времето със Станишев
29
26
 
10
 
! Отговори
Агент Мики Маус преди 7 години
Пионката на Пеевски ще бори корупцията ?Това ще е интересно да се види...Браво на умния Българин...не купува от Лафка щото мрази Пеевски , но гласува за Радев. Честито
28
1
 
6
 
! Отговори
яя преди 7 години
До бай ИванБе то и ние сме ***, но и американците са ***, поне ние нямаме намси колко хиляди ядрени ракети готови за изстрелване... :( (Нашият избор няма много значение)
27
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До бай Иван, Кой да го подкрепи бай Иване,ГЕРБ ли,те си имат ,без коз викаш ли всичко коз?
26
4
 
2
 
! Отговори
ами да преди 7 години
До анонимен 20,то пък една любов,ако си свали социалната усмивка,няма за какво да се хванеш-100% фалш,очите на другата госпожа тази вечер показаха обаче исрено обожание.Браво на анализаторите-те казаха друго.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23Не разбрах на Трифонов му е забранено да прави партия ли!Ти като гласуваше за тиквата някой да ти е казал нещо...решил си гласувал си....както и Трифонов ако иска ще си направи партия.
24
0
 
5
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До 27Ние пък знаем че UK са *** на САЩ.
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВВС Лондон го нарича "клонящ към Кремъл кандидат "
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко видя че се *** с досегащното си управление и си избра нарочно неизбираемата Цачева, за да я използва като довод за да напусне кормилото. Подавайки оставка сега, той вкарва народа в затруднено положение - да се трескат пари за нови избори.Избраният президент е шапкар (зелени чорапи) - той ще е там да изпълнява, а не да измисля неща (както например би правил бизнесмен )
21
16
 
8
 
! Отговори
дфдсфдсфдсфдсаф преди 7 години
БСП+ДПС в борба срещу корупцията, еб*аси смешките. А къде е мърмота, който завива станйола?? Този посе*рко излъга че не е бил член на БКП и че не е назначил любовницата си, в *** очакват морален човек, който ще пребори корупцията? Бива ли да сте толкова тъ*пи бе?
20
3
 
5
 
! Отговори
яя преди 7 години
"нарастващо напрежение между Русия и Запада"аз наскоро гледах предаване на цветанка ризова, журналистката въздишаше от облекчение, ейййй добре че избраха тръмп да се разберат сащ и русия, пляснах се по челото, но да, това са българските медии. Поне да беше гледала дебатите за президент на съединените американски щати. Дано само страхливостта на родения милионер Тръмп вземе надмощие, иначе тежко ни и горко ни, както на нас, така и на целия свят.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Иван не знае колко е прав - хвана бика за рогата директно! Народът е в дълбока амнезия и бълнува за поредния "независим " кандидат. Вчера половината население скачаше да убеждава колко е независим Трифонов и прави референдума заради интересите на народа, днес социалистите се върнаха, утре Славчо ще си направи партия...... нема такава държава.
18
4
 
46
 
! Отговори
Станой преди 7 години
Днес е добър ден за българската демокрация! "Мутрата и сие" си отива и нокога повече няма да е политик. Остава шеф на кръга на "Банкянските тикви". Следващата демократична стъпка е мутрата и компанията му да върнат откраднатите пари - ще има и за пенсии, и за заплати, и за социални нужди ... А ако не искат - в затвора.Трябва да има лустрация - всички досегашни политици, окрали България, да им се забрани дори да помирисват политика.Промяната иска нови хора.

Спонсорирани публикации