Признание от "Позитано": Борисов можеше да стане президент!

БСП не иска властта на всяка цена, обяви ген. Бриго Аспарухов
16 ное 2016 11:22,
70
Признание от "Позитано": Борисов можеше да стане президент!
Снимка: архив "Булфото"

Ако Бойко Борисов се беше кандидатирал за президент, може би щеше да бъде избран. Това признание направи бившият шеф на разузнаването, а сега член на ръководството на БСП Бриго Аспарухов.

Той припомни, че е познал, когато в началото на септември е прогнозирал, че Йорданка Фандъкова или Цецка Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ за вота.

Още по темата

"Стигнах до тези изводи заради анализ на тогавашната ситуация. Дори призовах Бойко Борисов да се кандидатира тогава, защото ако го беше направил, може би щеше да бъде избран", каза Аспарухов пред Нова тв.

Той нарече хода с номинацията на Цачева грешен: "Борисов беше твърдо убеден, че който и да предложи, ще бъде избран. Ето, че изненадите бяха много и най-голямата е изборът на Румен Радев с голямо мнозинство".

Генералът припомни, че след допитване в партията е излязло името на ген. Радев. Лидерката на БСП го е харесала, други хора пък казали, че е подходящ.

"Бяхме убедени, че едно ново лице за политиката, е по-удачно. И ето, че успяхме", анализира той успехът.

Аспарухов обясни и че е изненадан, че Борисов обвързва президентските избори с изпълнителната власт.

"Как ще се отрази това на страната ми е много трудно да прогнозирам. Говори се за хаос, за блокиране на институциите. БСП е готова за предсрочни избори и не се притесняваме кога ще бъдат", настоя той.

По думите му БСП не се стреми на всяка цена, с всички възможни средства да завземе властта.

"Посланието на хората не е само към ГЕРБ, а към всички политически субекти – че нищо не е вечно и всяка грешка се наказва", каза още Бриго Аспарухов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
1
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 7 години
Червени умопомрачителни умници ,прочетете блогът на Илиян Василев от днес и вижте предателската роля на Нинова ,Първанов ,които през август се съветват в Москва кои да е техния кандидат. В изказането на руския губернатор на България -ген Решетников става ясно ,че номинацията на Радев е съгласувана с Русия и е първия етап България да излезе от НАТО И ЕС.Следващият етап са парламентарните избориНинова ,Първанов ,БСП , АБВ ,Псведопатриотите и ДПС на национални предатели .
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой вкара г-н Борисов в политиката? кой го препоръча за охрана на Тодор Живков? Кой го направи гл. секретар на МВР , че от майор го направи за неколко месеца генерал? Може ли Позитано да отговори сле като г-р Аспарухов казва, че може да ми бъде президент. Позитано защо така???
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До безпартиенНяма и да видиш оти вече 70 годин ни управляват комунисти!
45
9
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Завършил съм през 1989-та и оттогава нищо хубаво от БСП не съм видял.Още щом кандидатираха Радев разбрах,че са заложили капан,в който Радев играе ролята на сиренето!БСП ще остане завинаги в спомените ми с Лукановата и Виденови зими и с годините в които сме работили за 4 долара на месец.С Орешарски при който полицията млатеше безобразно протестиращите,с белият автобус на който се видя как стъклата се чупят отвътре!!!Жалко,че нямаме Пиночет,ако имахме бих гласувал за него!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е,че ЦвЦв подложи динена *** на Тиквата,защото не го номинираха за президент!Защото ББ не може да допусне да е подчинен на ЦвЦв като премиер на президент,а ББ като президент щеше да изгуби оперативното ръководство на контрабандата...Скоро ще стане ясно как ще завърши "разбора на занятието "президентски избори" и кой ще опере пешкира!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега,"четки" пост фактум.
42
3
 
6
 
! Отговори
ВГ преди 7 години
и какво?сега да плачем ли?той с правителството се оплете,та с президентството ли щеше да е на ниво?всичко е за общото (и негово) добро.Няма необходимия капацитет!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бригооооо, Борисов май си е направил по-добре сметката.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжалени в БСП е пълно с предатели и тоя Бригадир е един от най-големите. Как е възможно да се говори така, когато НАРОДЪТ повече не го иска банкянския ***. Сега не се знае какво ''наследство' Е ОСТАВИЛ БОКО И бандата му. Да го изключат, както Първанката, защото той е един от родителите на бандюгата, той го назначи за главен секретар ои времето на царя, откъдето тръгна всичко.
39
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Дали за Борисов ще говорим вече само в минало време,зависи най-вече от хората създали проекта "ГЕРБ".Той беше само изпълнител.Разбира се,имаше изненада на тия избори и това беше резултатът на Радев,а не победата въобще!На всеки добре информиран беше ясно,че ГЕРБ ще загуби и Кукловодите си крояха плановете съобразно това.Обаче масовото отхвърляне на ГЕРБ създаде големи очаквания и това вече ще е проблем!Естествено,пак ще ни излъжат,но тоя път ще трябва доста да се постараят!
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42 анонименСъс сигурност не си ми другар.Не си вникнал в написаното.Пиша за това, че Цачева е подкрепена от противоконституционната партия ДОСТ на територията на чужда държава, чийто президент има териториални претенции към моята родина и никой нереагира на това!Колко са гласовете е ясно.Турците в България поне живеят тук и теглят като нас.Не обичам да водя диалози с хора, които не разбират написаното, защото такова им е нивото.Освен нивото, изливай злобата си на жена си като се върне.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една крачка назад, две напред. Стари стъпки на познат танц, явно някой танцува с тях и днес. Менторът Бриго е редно да изчезне от общественото полезрение и да не насажда старата тъпня - БСП и ГЕРБ да управляват заедно. Двата клана на БКП в управлението на държавата - и ще кажем окончателно (решително и категорично, точно по комунистически) Збогом на демокрацията.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента цв. срича едно и също от трибуната.Говори за славното минало, което звучи като надгробен апостроф.Наглост е да се твърди, че не били използвали подкрепата на ДПС.Да,не на ДПС - една протурска небългарска партия, която е регистрирана незаконно,, подкрепи цецка в Турция и това не е подкрепа?!Ердоган ходи да плюе в Бурса чак и да ни завладява за пореден път.Мълчите, защото ви е страх от българите , продажници!И заплашва!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелНауйата си е добра, просто не я ползват, а само знаят да лъжат. Как пък веднъж не "сгрешиха" в обратната посока - към неудобен за статуквото сценарий.
34
2
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Според социолозите при избори днес ГЕРБ взима 31% а БСП 29% .Това реално означава че БСП ще вземе 35% а ГЕРБ 25%.Никой не вярва вече на Социолози.Те говориха че Хилъри ще спечеле в Америка.Цецка ще спечели в България то стана обратното .Трябва да си пълен ***.от да плащаш за Соц.Проучвания.Дори Анкетата на ДНЕС БГ беше много по точна от Социолозите .Тва е страшно неточна наука и трябва да се закрие!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 33.Самият Аспарухов каза, че е бил впечатлен от личността на Боко и го е препоръчал да влезе в този бранш и да направи кариера.Не приемам вашата информираност.Не коментирам и не изнасям факти, ако не съм сигурен в това.Не сам вчерашен.Просто се дразниш, защото се надяваш ти и тези, които представляваш, да имаме къса памет.Тук не става въпрос и за памет.Става въпрос за употреба на един индивид с не висок интелект, за да свърши една *** работа.Това е.Бриго Аспарухов е.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 24-Това послание трябваше да го отправиш не към който и да е президент,а към сегашното правителство,към бъдещото също.Това е рабоита на правителството,а не на президента.Образовайте се малко,бе.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеше,можеше,ама не искаше.Не и сега.Друго си е още две-три години да харчиш еврофондове,а после ако ще и потоп.Да си назначим мамата да ни топли стола на Дондуков2,а после бащицата да го възседне.А народа взе,че му обърка сметките.Ех,мъка,мъкаааа.
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29 Много си зле приятел Съществото Бого го пробута Станишев , като му правеше гадни мърсотийки и не даваше пари докато Боко бе кмет на София. И Боко рече , я да ти кажа аз на теб канален плъх , къде зимуват раците... И така , те !
29
0
 
6
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
До iizzhh 25 И аз написах нещо ,което не обижда никого , и е самато истина , но умния мадератор реши че не е в час с червената мъгла.

Спонсорирани публикации