Плевнелиев размаха пръст на властта: Проблемите – не под масата!

България няма нужда от извънредна нестабилност, смята президентът
Обновена: 16 окт 2016 10:29 | 16 окт 2016 10:21,
76
Плевнелиев размаха пръст на властта: Проблемите – не под масата!
Снимка: архив, Булфото

България няма нужда от извънредна нестабилност. Така президентът Росен Плевнелиев коментира проблемите на управляващата коалиция и заканата на премиера Бойко Борисов, че вторник ще бъде "ден разделен".

По думите му проблемите са очевидно, но не бива да се замитат под масата. Нужни са устойчиви решения, категоричен е Плевнелиев.

"Надявам се емоциите да останат настрани. Нормално е понякога да имаме различни позиции", коментира той.

Още по темата
Плевнелиев препоръча още политиците да се научат, че този с различна позиция не е враг.

"Ще ми се на президентските избори да се гледа като на избор на държавен глава, а не на пренареждане на партийните редици", коментира още той по повод предстоящия вот.

Във връзка с обявеното от премиера, че ако ГЕРБ не е първа политическа сила на първи тур на президентските избори, правителството ще подаде оставка, президентът поясни, че има много коректни взаимоотношения с министър-председателя и че е изразил пред него своето несъгласие, че се вкарва елемент на нестабилност.

"Нашият премиер е горд човек, състезателен човек. Той е спечелил не една битка и продължава да иска да печели", каза държавният глава пред bTV и уточни, че крайната думата е на народа.

Според него, ако народът предпочете някой друг, е морално и достойно тази политическа формация да преосмисли позициите си. Държавният глава подчерта, че му се иска, президентските избори да не доведат до това правителството да падне.

Плевнелиев съобщи още, че е готов да сезира Конституционния съд, ако депутатите не вземат отговорно решение за Изборния кодекс. Той призна, че с казуса с квадратчето "Не подкрепям никого" има проблем.

"Този проблем трябва да бъде решен в НС възможно най-скоро. Ако народните представители не вземат своето отговорно решение, за да се реши проблемът, като държавен гласа съм готов да действам в рамките на своите правомощия – да сезирам КС", каза Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нещо не е президент, това нещо е прецедент в българската история на великите ни водачи! Ако станат ще го заплюят и ще се срамуват от него!!!!!!
32
6
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
С подобни заглавия падате на нивото на недялковия пapцал пик. Отдаеам го на желанието ви да откликнете на русофилската душевност и ценностна система, но ако стане тенденция със сигурност ще се разделяме.
31
1
 
21
 
! Отговори
Банкялиев преди 7 години
"Нашият премиер е горд човек", казва Роско и си вярва! Не, един жалък, полуграмотен пожарникар, СИКаджийски бандит и мутра от най-чиста проба, един долен лакей, ортак и аркадаш на *** Ахмед Доган и Дебелян Пеевски, не може да бъде "горд", драги ми Роско! Защото е силно зависим от тях, както и от агент Гоце Седефчов Първанов! Един слузест червей, който се прави на бабаит, не може да бъде "горд"! Той е и си остава нищожество!
30
0
 
18
 
! Отговори
Гг преди 7 години
Правителството имало проблеми и се карали, но президентът ни призовава да не го бутаме? Кажете дали не е марионетка на Борисов! Ако някой не си върши работата или я върши некачествено, трябва да бъде сменен независимо дали се казва Орешарски или Борисов.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 пъти по-добър вариант от Цецка
28
0
 
22
 
! Отговори
До Ясен преди 7 години
Човеко честно ти не си тамън! Зомби! Какъв народ??? Герб ги подкрепиха 20% на изборите от хората, това са около 600 хиляди от 3 милиона избиратели! Какъв народ бълнувате!Като сложим фалшификациите и купените то не остават почитатели на Тиквата!Айде моля не говорете от мое име!
27
1
 
16
 
! Отговори
просто човек преди 7 години
Мога да посъветвам нещастното човече, изпълняващо ролята на Президент, да не си отваря устата, да си изкара спокойно последните месеци от смешния си мандат и след това никога повече да не го виждаме в българската политика.Срам ! Срам! Срам !
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и после пак си го сложи от там дето му беше преди товааааааада го простим че е толкова куууууух , изчадие боковоооооооалелуаяяяя
25
2
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Това мекотело нищо не може да размаха най много някоя мека китка с намигване.
24
1
 
21
 
! Отговори
до 22 ясен преди 7 години
Кой нсрод го е избрал ?. Аз не съм гласувал нито за мего , нито за герб.
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наречете го с истинското му име Расим Пехливанов! Него господ го наказа или по точно Аллах! Не го закачайте не си заслужава народа да му обръща внимание.Той ще остане в историята на България като най мразения президент!
22
5
 
0
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ей тоя е. за президент ама хайде. ....
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това Нищо скоро ще ни отърве от фалшивото си присъствие!Беше избрано с манипулирани резултати от изборите!Беше прецедент а не президент!Беше президент на Герб , но не и на нас!Много гафове! Много обслужване на чужди интереси!Жена му се отказа от него!
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой беше този? Да не би случайно да е Прецедента? Не май по. Скоро е пътник за чужбина към офшорните си сметки! Кога ли ще се вдигне народа и ще измете всички предатели и чужди марионерки като този на снимката!
19
3
 
17
 
! Отговори
до Ясен преди 7 години
Май и ти скоро не си си пил хапчетата
18
24
 
5
 
! Отговори
ясен преди 7 години
ПЪРВО: НЕ Е МРАЗЕН Второ _ избра го народа ,който наистина вярва и в Премиера Бойко Борисов!Трето _ възпитан , толерантен ,коректен като личност.Приет в световния елит ,без да отстрелва защитени архари
17
2
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Мистър Бийн,който разсмива...света е артист в Лондон.Нашият...комик със световна слава е тук и е действащ...прецедент.Пак сме с едни гърди...напред.
16
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Мистър Бийн,който разсмива...света е артист в Лондон.Нашият...комик със световна слава е тук и е действащ...прецедент.Пак сме с едни гърди...напред.
15
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един достоен български президент, който имаше куража да застане и да каже от най-високата трибуна това, което целия свят мисли за топ терориста, агента на КГБ, недоразвитото кремъслко недоносче, Путьоо,
14
19
 
4
 
! Отговори
Читател 22 преди 7 години
Днес бг, какво правите? Нима това, като обидите по-горе са коментари? Бъдете добри и умни и пазете авторитета на Родината и на Президента г-н Плевнелиев! Другото е нагнетяване на безмислено напрежение! Трябва ви воля, за да поправите това което ни представяте всеки ден!