След словесен кеч в парламента: Ваканцията падна!

Депутатите свиха почивката си до седмица преди вота
Обновена: 18 окт 2016 14:06 | 18 окт 2016 13:56,
77
След словесен кеч в парламента: Ваканцията падна!
Снимка: Архив, БТА

Парламентът отмени дългата си предизборна ваканция и я сви до седмица преди вота за държавен глава. Това стана след няколкочасови дебати, които минаха от обичайни спорове в истинско бойно словесно изкуство. 

Ангел Найденов от БСП попита какво страшно има да се даде възможност на опозицията да говори в парламента. "Не е ли по-добре да има словесни сблъсъци в кулоарите, отколкото сблъсъци на улицата? Но както сте тръгнали, нищо чудно да се стигне и дотам", каза той. 

Още по темата

Найденов обвини ГЕРБ, че са свели народните представители до "блуждаещи пропагандисти". "Пленарната зала е свещена територия, където цензурата и фелдфебелските ботуши нямат място", каза още социалистът. 

Той припомни, че премиерът не е участвал в парламентарен контрол от юли.

"Вие се чудите как да се скриете в парламента и си мислите, че ще има същите заграждения като при Орешарски", отвърна му Цветан Цветанов. Той обясни, че ГЕРБ не искат да участват в цирка на БСП. 

"Убеден съм, че от вашата парламентарна група или поне кметове и съветници, ще гласуват с номер 17, защото той е печелившият", каза Цветанов и взриви залата. 

БСП и ДПС обвиниха шефа на депутатите от ГЕРБ в политическа пропаганда от трибуната на парламента.  
Четин Казак от ДПС цитира членове от Изборния кодекс, според които Цветанов трябва да бъде глобен с до 1000 лева, защото агитира в държавна институция, което е забранено. Той призова председателстващият Димитър Главчев да разпореди на нужните органи да вземат глобата. 

"Не вярвах, че сте с толкова крехка психика, че да се поддадете на агитацията на г-н Цветанов", отвърна Главчев. 

Данаил Кирилов пък обясни, че парламентът не е държавно учреждение и че на депутатите не могат да се ограничават конституционни правомощия. Казак пък го попита кога ГЕРБ са искрени - когато гласуват ваканция, за да няма агитация в НС, или когато смятат, че агитацията в НС не е проблем.

Тук се намеси патриотът Димитър Байрактаров, който опонира по адрес на Казак с: "Един от представителите от ДПС тупа като горила по масата". 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ, че се крият от парламента и разчитат на изборен резултат чрез "манипулации, преса и репресии". 

Таско Ерменков от БСП обвини управляващите, че използват полицията, за да охранява предизборните им мероприятия, а също и услугите на администрацията. Той припомни на ГЕРБ, че работата им в парламента е свързана с непрекъснато "набиване на канчетата" от Борисов. 

Цветанов отвърна, че полицията е длъжна да охранява масови мероприятия, а ескорт от НСО бил задължителен за първите трима в държавата. "При Орешарски полицията беше ангажирана не само с охраняване на масови мероприятия, но и всички задни входове", допълни още шефът на депутатите от ГЕРБ. 

Главчев пък се обърна към всички последващи оратори от трибуната да имат предвид, че не са в тв предаване. "Канчета, манерки... да не стигаме по-далеч."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
23
 
! Отговори
форма преди 7 години
Това не е "кеч",а "СКЕЧ"!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i nakraq shte hodqt na kraka pri kuklovoda pleiboy agent Sava da reshi balotaja....
9
22
 
1
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
Не трябваше да се поддаваме на натиска, имаше нужда от 1 месец ваканция за да не се политизира изборът на президент. А сега, заради едното нищо, ще се работи до последно но и ще се политизира изборът на президент. Не си струваше.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка да си заема председателското място! Иначе се видя, че дори и да стане президент, властта ще падне поради некадърния Главчев. Едно заседание не можа да проведе като Цецка и избяга във ваканция. Ами след изборите ако БСП и ДПС не стоят кротки, пак ли ще излизат в отпуск. За Никулден и Коледа, съчетано ЧНГ, Заговезни и Великден.
7
5
 
6
 
! Отговори
Антонимен преди 7 години
Някой от по долните, няма ли да коментира статията и това че най накрая ще се почива както трябва и няма да се работи в събота, или самия факта че е гласувано от гроб е достатъчно да ви дразни?
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, просто искаха да използват суматохата и да си докарат отпуска. Вчера се върнаха от плажовете, днес искат цял месец да ходят по лов, изборни коктейли и мохабети, както и да се въргалят пред камините в разни вили и хижи на мечи кожи с метресите си. След като не искат БСП да прави пропаганда от трибуната, спират излъчването на дебатите по телевизията и да работят. Дай сега и Бойо да го скрият цял месец, че да не прави пропаганда по разни обекти и фейсбук!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Изборите са селска сватба от преди век! 2. Герб е селският коч ерген - зет! 3. Отаналите партийки са момите.Всички искат да ги плющи ергеня. 4. Моимте се стремят да постигнат колкото се може по висок % на предстоящият вот.Това е техният ,,чеиз'' с който да се представят пред коч - ергеня. Колкото този % е по висок, толкова по голям е шанса да ги изплющи, а за тея, които вече са опраскани в кревата - залог да не ги изгони от там и замени с друга.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ти кеч, това в парламента са си мазни борби.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя от атака който я предложи да го изключат
2
0
 
22
 
! Отговори
"словесен кеч&q преди 7 години
Отново с ненадминато заглавие.
1
4
 
51
 
! Отговори
Гг преди 7 години
Цветанов е циркаджия. Надолу по веригата в партията му, дори и за клоуни не стават, какво остава да управляват нещо повече от семейния бюджет.