Цачева – непоисканата целувка от ДОСТ към ГЕРБ

Местан и хората му се спрели на нея, за да не спечели ляв кандидат
21 окт 2016 10:14,
95
Цачева – непоисканата целувка от ДОСТ към ГЕРБ
Снимка: кадър Нова тв

След като вчера партията на Лютви Местан ДОСТ реши да подкрепи кандидатурата на Цецка Цачева за президентските избори, днес той реши да изясни какво стои зад решението му да застанат зад нея

Още вчера лидерът на ДОСТ посочи, че нито един друг кандидат не покрива високите изисквания на ДОСТ, а именно - ясна евроатлантическа насоченост, президентът да е убеден евроатлантик и ясно да каже, че "Русия трябва да се оттегли от Крим, а след това санкциите срещу Русия да паднат".

Още по темата

"Цецка Цачева няма шансове да спечели изборите, ако остане в тесните граници на ГЕРБ. Тя трябва да намери начин да обедини всички политически сили и български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм", посочи Местан пред "Нова тв".

"Мотивите стоят по-високо от самата Цецка Цачева, от Бойко Борисов и от ГЕРБ", каза още Местан.

Той напомни и цитира Борисов и Цачева, че ГЕРБ никога не е искала подкрепата им за президентските избори. "Това не е поискана целувка", поясни лидерът на ДОСТ.

Местан изтъкна причините, по които ДОСТ подкрепя кандидатурата на Цецка Цачева. По думите му, една от тях е реалният риск ляв кандидат да спечели предстоящия вот.

Според него Цачева отговаря изцяло на евроатлантическите критерии и напомни, че идентичността на ДОСТ е евроатлантическа. "Това е ценността ни", категоричен бе той.

Попитан колко души ще последват призива му да гласуват за кандидатът на ГЕРБ той отговори, че впечатляващ брой избиратели ще го направят, въпреки че са млада партия.

"Имаме 17 хил. реални членове. Представете си какъв ресурс е това", пресметна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
10
 
! Отговори
Айсик преди 7 години
Цеце, *** нали знайш, че след цалуфкътъ ще последва и секс по анадолски. Или може би точно на това се надяваш?!
56
3
 
11
 
! Отговори
Максим Клейтман преди 7 години
Нещо като "дървено желязо". Тоя или не е в час или съвсем е забравил по каква земя ходи и с кого си има работа. Ако за неговата партия гласуват повече от 17 човека а не 17 000 ще бъда безкрайно учуден.
55
2
 
12
 
! Отговори
Местан преди 7 години
Такива са ми инструкциите от Анкара.Който връща набързо Гюленисти на него да дам подкрепа
54
3
 
13
 
! Отговори
Всички коментари преди 7 години
са на мнение, че е скандално, че Цаченва тръгна СРЕЩУ чоевките права. дори такива защтиници на ГРОБ като Мира радев и Радан Кънев скочиха срещу тези думи на Цачева, за Корнелия нинова и Кадиев да не говорим.цачева чертае разделителни линии, а се представя за обединител
53
1
 
17
 
! Отговори
Не, не е така преди 7 години
"Но нали хората са овце, гласуват за този, за който Тиквата им каже, без да се замислят много-много."Ами не всички хора сме такива. Това, че подкрепям една партия, не означава, че ще гласувам за нейния кандидат.Не крия, аз винаги съм бил десен и на последните избори гласувах за РБ. Но за Трайков няма да гласувам- защото той беше един от хората, които яростно лобираха за шистовия газ докато беше министър на енергетиката. А аз съм твърдо против да прецакваме природата си.
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Местан и хората му се спрели на нея, за да не спечели ляв кандидат"===Ето на това му се казва простащина, при това съвсем открита! Те няма да я подкрепят, защото е фигура, защото има платформа и идеи, които им допадат, а само за да не позволят на БСП да спечели.И що така, Местане, нали БСП бяха верни твои дружки, докато беше в ДПС?
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева по форумите не може да събеер и 15 проценат, но цига-н-ският вот, корпоративният вот, машнациите на Цецо изкривяват нещата и тя води. В моменат *** са вдигнали цената си вече искат минимум 50 лева на глас.
50
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
Местан верен на традицията да пие кръвчица се чуди кого да захапе !
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев бе обран и конктене, цачева бе оща и си сменяше мнението постоянно.Радев помнеше срещата им, Цачева -не, а после тръгна да се измъква по терлици, вместо да си признае, че не помни.
48
1
 
24
 
! Отговори
само в няколко преди 7 години
ЮРист и евроатланитк - Цачева - застана СРЕЩУ гражданските права, а Радев ги защити.Цачева каза, че ако БКп не е била паднала от власт е щяла да остане в БКП.Демек ако Герб утре паден от власт ще отиде в БСП.цачева се обяви за обединител, но заяви, че всеки който социалист и е над 40 години е без мозък (Кадиев, корнелия нинова, корнезом, Янаки Стоилов)Радев дойде с един човек екип - цачева с 20 души охрана и още 20 души да викат и да и пляскат
47
1
 
22
 
! Отговори
Мх, а дали е така? преди 7 години
Цачева нямаше да събере и 1% от гласовете ако беше издигната от БСП или някой друга политическа сила, а не от ГЕРБ. Но нали хората са овце, гласуват за този, за който Тиквата им каже, без да се замислят много-много.
46
1
 
31
 
! Отговори
Мислете! преди 7 години
Гледах няколко откъса от дебата между Цачева и Радев. Категорично заявявам, че Цачева на моменти отговаряше доста неадекватно, неумело и неаргументирано. И ако тази жена стане президент, това ще има ужасни последици за България.
45
1
 
14
 
! Отговори
ДИНКОВ преди 7 години
До Анонимен: КАЙВЕТО ПИТО ОТ МЕСТАН И БОРИСОВ БИЛО ОБЪРКАНО С ЦИМЕНТ И ЗАТОВА ЗАЗДРАВИЛО ЯКО ДРУЖБАТА МЕЖДУ ТЯХ. ЗАТОВА НЕ Е НУЖНА ЦЕЛУВКА МЕЖДУ ДВАМАТА.
44
1
 
19
 
! Отговори
Това е война заспалц преди 7 години
До като ГЕРБ, Боко, Цецо и аверчетата им са на власт, няма да има бъдеще за обикновенния българин. Българина ще обеднява и обедняв а. Парковете и магистралите са направени за да може елита им от чингета да се нахранятна гърба на всички нас. След като са освоени под 3% еврофондове, познайте от къде се финанира всичко това.Аз съм против скъпия начин на живот който изстрадалия българин осигури на МАФИЯТА ГЕРБ. Долу ГЕРБ долу МАФИЯТА. Сила в ръцете на народа.
43
4
 
13
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Всички турци ще гласуват за ГЕРБ! Изводите си ги правете вие!
42
1
 
14
 
! Отговори
Горанов - пеевски преди 7 години
помните ли тази снимка?
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов направи жестока грешка, че не стана президент. щеше да се среща с меркел, да го потупват по гърба, да казва на Дончев или Бъчварова как да управляват. А сега лека-полека ще се сурне по нанадолнището. задават се или нови избори, или преформатираен на коалицията. Борисов успя да възкреси БСП и АБВ, създаде възможност за националистичесок обединение, и за нови формации - като например на бизнесмени като Марешки или дори евентуално на Слави Трифонов. Референдума също ще го плесен през ръцете
40
1
 
13
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Местан и Боко се праскат посточнно. Само Симитли ли беше да го опишеш....
39
2
 
13
 
! Отговори
Сулатана преди 7 години
ЕРдоган...вика Духа-евнух - от лампата - Борисов - а сега ми доведи Меркел - ханъм - гола!Комарницки!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Непоискана"?!!?? Хаха! Не нам тия!