Цачева – непоисканата целувка от ДОСТ към ГЕРБ

Местан и хората му се спрели на нея, за да не спечели ляв кандидат
21 окт 2016 10:14,
95
Цачева – непоисканата целувка от ДОСТ към ГЕРБ
Снимка: кадър Нова тв

След като вчера партията на Лютви Местан ДОСТ реши да подкрепи кандидатурата на Цецка Цачева за президентските избори, днес той реши да изясни какво стои зад решението му да застанат зад нея

Още вчера лидерът на ДОСТ посочи, че нито един друг кандидат не покрива високите изисквания на ДОСТ, а именно - ясна евроатлантическа насоченост, президентът да е убеден евроатлантик и ясно да каже, че "Русия трябва да се оттегли от Крим, а след това санкциите срещу Русия да паднат".

Още по темата

"Цецка Цачева няма шансове да спечели изборите, ако остане в тесните граници на ГЕРБ. Тя трябва да намери начин да обедини всички политически сили и български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм", посочи Местан пред "Нова тв".

"Мотивите стоят по-високо от самата Цецка Цачева, от Бойко Борисов и от ГЕРБ", каза още Местан.

Той напомни и цитира Борисов и Цачева, че ГЕРБ никога не е искала подкрепата им за президентските избори. "Това не е поискана целувка", поясни лидерът на ДОСТ.

Местан изтъкна причините, по които ДОСТ подкрепя кандидатурата на Цецка Цачева. По думите му, една от тях е реалният риск ляв кандидат да спечели предстоящия вот.

Според него Цачева отговаря изцяло на евроатлантическите критерии и напомни, че идентичността на ДОСТ е евроатлантическа. "Това е ценността ни", категоричен бе той.

Попитан колко души ще последват призива му да гласуват за кандидатът на ГЕРБ той отговори, че впечатляващ брой избиратели ще го направят, въпреки че са млада партия.

"Имаме 17 хил. реални членове. Представете си какъв ресурс е това", пресметна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
7
 
! Отговори
към днешна дата преди 7 години
министрите са туркофили, опозицията - съветофили,а българи вече няма
36
2
 
11
 
! Отговори
Местан преди 7 години
Бъзикаме се с ГЕРБ .
35
1
 
11
 
! Отговори
Борис 3 преди 7 години
министрите ми са германофили, генералите - англофили, напородът - русофилски настроен, съпругата ми е италианка и аз съм тук единственият българин.....
34
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това беше целувката на герберугите с джихадистите въпреки приказките на местан и цеца за евроатлантизам бля бля
33
1
 
14
 
! Отговори
замислете се преди 7 години
сега който Българин отиде в Турция има основание да се страхува от отмъщение, след тоав което МВР направи с опозицията на ЕРдоган. показахе, че човешките праав не са ценност у нас и нямаме право да изискваме такиав от Турция.
32
2
 
15
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
национален предател.Гаржданските парава на турските опозицонери не значат нищо. Плачът на жените им ще те стигне в гроба.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даваме на турциет 137 за люлин, посел още 48130 за да ни посторят комплекс в младост, още 99 милиона за да може техни фирми ад участват в строителство на наши пътища, още 330 милона взима фирпмата за метрото и го строи некачествено. както се строи и люлин...не можеше ли български фирми да строят тези неща, че трябав да даваме парите на Турция?
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Непоискана,но и не отхвърлена.Бойко срамежливо си призна,че тази целувка му харесва.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците строят масово некачествено ...с вълнички с напуквания,, но взимат луди пари, милиони от хазната ни....99 милиона са отишли към фондацията на сина на ЕРдоган от Софийски фирми през офшорка през дарения и сам 17 - от турски фирми.Борисов често е наричал ЕРдоган "мой брат"
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Люлин е строена от дев турски фирми. Първоначално тройната коалиция отпусак 137 милона, но проектът се забавя Турция исак още пари- Идва борисов на власт - два месеца разговори с ЕРдоган, посел идав ухилен до уши и МС отпуска ОЩЕ 48 милиона за строежа. резултат - напукан Люлин.
27
1
 
15
 
! Отговори
даа преди 7 години
Подкрепа от ДОСТ още на първи тур...говори много лошо... за неизвестен резултат на Цачева. Страх ги е .. втория тур може да е размазващ.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕПОИСКАНА ЦЕЛУВКА, АМА ИМ ХАРЕСА
25
1
 
3
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 7 години
ВИЕБА ИИ ДААРЖАВАТА С ПАЛМИ И КАМИЛИ !
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Бойко, не му вервай на тоя, с едната ръка по главата гали, а с другата .... си вади.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва забрани на турски фирми да строят в Русия.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган, шейхът на катар и Борисов се бяха срещнали в Есиновград през 2010 с идеята да създата мега-компания която да построи пътя Русе-Свиленград.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сред 100 най-големи инвеститори у нас попадат и турски - думи на Томислав дончев от тази година-
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турси компании искат да участват в проекти за подновяване на пътната и жп инфраструктурата ни - това стана ясно от думите на Томислав Дончев и Божидар Лукарски.
19
2
 
8
 
! Отговори
Нормално преди 7 години
Русофобия, туркофилия, негрофилия, съчетани с патологична алчност и страхливост - типични за върхушката днес. Сигурна гаранция за нова национална катастрофа утре.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турска фирма - "гаранти кози", която е много голяма и е близак до ЕРдоган строи в Младост 3 небостъргача. за над 130 милиона....