Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ

Той отцепи вот от АБВ и Атака. Тя даде на Марешки и Каракачанов
7 ное 2016 15:30,
153
Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ
Снимка: Reuters

Румен Радев е мобилизирал гласовете на 80% от електората на БСП, а Цецка Цачева е успяла да убеди едва половината от избирателите на ГЕРБ да гласуват за нея.

Това показват подборните данни от гласуването вчера, обявени от Gallup International, с които работи Investor Media Group.

Още по темата

Според резултатите да гласуват са излезли около 1,2 млн. от привържениците на ГЕРБ. От тях вот за Цецка Цачева са дали малко над половината – 54%. По около една десета от гласовете на ГЕРБ са отишли за Радев, Марешки и Каракачанов. Избиратели на ГЕРБ са гласували и за Трайчо Трайков – 4,6%, за Ивайло Калфин – 2,6%, за Татяна Дончева – 1,3%.

Цачева е привлякла незначителен вот от други политически партии. Най-много, 8,5% от гласувалите за ДПС на предишните парламентарни избори. Вероятно това са гласовете на ДОСТ, които обявиха подкрепата си за нея преди първия тур.

От привържениците на БСП, близо 80 на сто са гласували за Радев.По около 3-4% от социалистите са гласували за Цачева, Каракачанов и Марешки.

Радев обаче получава подкрепа и от много други политически партии. За него са гласували една трета от гласоподавателите на АБВ. 35 на сто от гласувалите за ББЦ също са пуснали бюлетина за него. 10% от Патриотите и 13% от гласувалите за "Атака" на предишните избори също са дали вота си за Радев.

Ивайло Калфин е получил едва половината от гласовете на хората, гласували за АБВ на изборите за парламент през 2014 година. От БСП той е получил едва 3 на сто. Татяна Дончева е взела гласовете само на 1,1% от избирателите на БСП и 2,7% от тези на АБВ.

Пламен Орешарски е получил 56% от гласовете на хората, гласували за ДПС на изборите през 2014 година. За него са гласували и 1,6% от хората, гласували за БСП тогава.

Две трети от електората на "Атака", излязъл да гласува на тези избори, е подкрепил Каракачанов. По-малка част от атакистите са отишли при Марешки и Радев. Три четвърти от патриотите, са подкрепили Каракачанов.

Около една трета от вота за Марешки също идва от гласували на предишните избори за ГЕРБ, а чувствителен е делът на негласувалите на парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
11
 
! Отговори
хмм преди 7 години
БСП играха нетрадиционно и спечелиха, да видим обаче дали генерала ще им играе по свирката. Рискуваха и спечелиха, за разлика от Бойко, който заложи на добре позната кобила.. Надявам се този генерал наистина да се оказа натовец и да не играе по гайдата на комунистите...
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Цачева е разделила ГЕРБ - мишките бойковисти имат бърз рефлекс за подителя - ще се нагледаме как ще избуи ляво мислене в най-горещи адепти на либералните идеи и поклонници на Председателя на Партията. Ще има компромати срещу Борисов, Цветанов, самата Цачева - де що има калинки, мишлета и *** - ще замерят усърдно доскорошните господари, за да се харесат на новите - чакани, бленувани. Радев, изчисти България от вонящите машинаторчета, които заради едната аванта са готови на всяка мерзост!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
https://youtube/watch?v=sWGjdtKv2kkгледахте и треперете герберасти
87
2
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Аз за кандидати набелязани от копоите на Тодор Живков няма да гласувам.
86
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора, защо се плюете пак на русофили и русофоби? Кога ще станете българи? Я да помислим! Кое е добро за България? Аз искам добри взаимоотношения с Русия, а не простотиите дето ги сътвори Плевньо. Нямам против Америка, но няма да си дам земята, няма да позволя ГМО продукти да я залеят и да унищожат държавата ни. Писна ми от *** на управляващите. Ако призидентството ще е говорите на премиера, то по-добре да го закрием. Ще спестим едни 5 милиона лева. И няма да си играем на лъженица с ветот
85
1
 
6
 
! Отговори
RVD преди 7 години
Еи Кольо, въздушното пространство от никои не е нарушавано!!! Само въздушното пространство в главата ти е нарушено!!!
84
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакви герберасти се гърчат тука във форума... Такъв бил Радев, онакъв бил, ами да бяхте извадили кандидат, по-добър от Радев, бе! Хората щяха да оценят това! Ама простия ви вожд се самозабрави и си мисли, че каквото каже, това ще стане. Ами не става вече, хората ви мразят, защото ги мислите за овце!
83
3
 
17
 
! Отговори
ofof преди 7 години
Цачева е най-върлата комунистка ,така,че няма сини и червени всички са от едно котило.
82
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора, като си представя че Цецка ще е втори дубъл Плевнелиев и меко казано ме втриса. На фона на горяща Турция, на недостроена стена по границата ни, на неработеща техника и липса на военни, само някой който разбира от военно дело и военна тактика би могъл да ни е спасението. Представям си Цеца да взима решение в цялата тая ситуация, не дай си боже да стане по-сериозна. Не, благодаря! Искам професионалист. Искам човек, който наистина знае какво значи армия и как тя работи.
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 107 НИКОИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ТАКА МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ КАКТО РУСИЯ - ПУТИН. ОТ БЪЛГАРИЯ ПРИСТИГА ЗА РУСИЯ МЛЕКЦЕТО, ВИНЦЕТО, СИРЕНЦЕТО. И ЗАТАВА ТЕ ИСКАТ ХОРАТА СИ !
80
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надежда, въздушното ни пространство е нарушавано само от руски самолети. Как Радев го е пазел като няма свален ни един?
79
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пак лъжиРАДЕВ Е "БЕЗПАРТИЕН" КОМУНИСТ, КОЙТО В АРМИЯТА НЯМА ПРАВО ДА ЧЛЕНУВА В ПАРТИИ НО Е БИЛ ВЯРНО ПСЕ НА БСП
78
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НадеждаВсеки лъжлив комунист-ислямист е гласувал за пенсионера радев
77
3
 
14
 
! Отговори
пак лъжи преди 7 години
До Анонимен 108Не лъжи Радев не е член на никоя партия,номера не минава вече,загубилите.
76
9
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ЛЪЖИТЕ И ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА БСП СА ДОБРЕ ИЗВЕСТНИ, ПРИ ТЯХ ДРУГО НЯМА. СОЦИАЛИЗМА Е ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ ОТРЕЧЕН ПО СВЕТА ОТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА.
75
6
 
15
 
! Отговори
Надежда преди 7 години
Аз съм българка и християнка. Гласувах за Радев, защото искам обединител на нацията. Искам човек, който е защитавал държавата ни, въздушното ни пространство, правото да имаме армия. Цецка ни разделя. Тя разцепи на парчета дясното пространство, повече отколкото Плевнелиев ни разделяше вътрешно. Гласувах миналия път за Плевнелиев заради партийни убеждения. Боже, никога повече няма да правя такава ужасна грешка. Ѝгласувам мажоритарно и за личност. Умните хора се учат от грешките си!
74
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тежко мрачно и престъпно задкулисие издигна един дезертьор да срами България
73
2
 
10
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЕто тази лъжа ще слушаме цяла седмица това са новите опорни точки на загубилите предатели от ГЕРБ.
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ ЛИЧНО Е ПОЗДРАВИЛ КОМУНИСТ РАДЕВ И ЙОТОВА ЗА ДОБРА СЛУЖБА. ПОГАЛИЛ Е РАДЕВ ПО ПЛЕШИВАТА КРАТУНА
71
4
 
13
 
! Отговори
ootrkj преди 7 години
Мен *** кефи как рИве Москов!!! Както знаете ЦРУ който определят изборите в България са духнали под опашката на Винету и нещата са ясни!!! Нямат шанс!!! Знае се че се потапят и фърганията и мятанията са неистови!!! Те знаят, че това е краят!!! ЦРУ не прощава!!! Аи орлсун!!! Покаи Яки!!!