Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ

Той отцепи вот от АБВ и Атака. Тя даде на Марешки и Каракачанов
7 ное 2016 15:30,
153
Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ
Снимка: Reuters

Румен Радев е мобилизирал гласовете на 80% от електората на БСП, а Цецка Цачева е успяла да убеди едва половината от избирателите на ГЕРБ да гласуват за нея.

Това показват подборните данни от гласуването вчера, обявени от Gallup International, с които работи Investor Media Group.

Още по темата

Според резултатите да гласуват са излезли около 1,2 млн. от привържениците на ГЕРБ. От тях вот за Цецка Цачева са дали малко над половината – 54%. По около една десета от гласовете на ГЕРБ са отишли за Радев, Марешки и Каракачанов. Избиратели на ГЕРБ са гласували и за Трайчо Трайков – 4,6%, за Ивайло Калфин – 2,6%, за Татяна Дончева – 1,3%.

Цачева е привлякла незначителен вот от други политически партии. Най-много, 8,5% от гласувалите за ДПС на предишните парламентарни избори. Вероятно това са гласовете на ДОСТ, които обявиха подкрепата си за нея преди първия тур.

От привържениците на БСП, близо 80 на сто са гласували за Радев.По около 3-4% от социалистите са гласували за Цачева, Каракачанов и Марешки.

Радев обаче получава подкрепа и от много други политически партии. За него са гласували една трета от гласоподавателите на АБВ. 35 на сто от гласувалите за ББЦ също са пуснали бюлетина за него. 10% от Патриотите и 13% от гласувалите за "Атака" на предишните избори също са дали вота си за Радев.

Ивайло Калфин е получил едва половината от гласовете на хората, гласували за АБВ на изборите за парламент през 2014 година. От БСП той е получил едва 3 на сто. Татяна Дончева е взела гласовете само на 1,1% от избирателите на БСП и 2,7% от тези на АБВ.

Пламен Орешарски е получил 56% от гласовете на хората, гласували за ДПС на изборите през 2014 година. За него са гласували и 1,6% от хората, гласували за БСП тогава.

Две трети от електората на "Атака", излязъл да гласува на тези избори, е подкрепил Каракачанов. По-малка част от атакистите са отишли при Марешки и Радев. Три четвърти от патриотите, са подкрепили Каракачанов.

Около една трета от вота за Марешки също идва от гласували на предишните избори за ГЕРБ, а чувствителен е делът на негласувалите на парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокал лесно не се пуска,особено ако на каишката на кучето е написано ГЕРБ.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май с подаването на оставка, ще се измъкне елегантно от управлението, в което се оссраха до уши! Пък и Европа вече спира еврофондовете, няма да има подаяния, пък и 30 млрд евро заеми трябва да се връщат.... А така ще станат от масата без да платят!
48
0
 
12
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
До АнонименБеновска че е неадекватна това всички го знаем.Не зная обаче дали гледахте как Бойко отговаря на въпросите на Сашо Диков - красота.Журналистът рискуваше да изяде шамар, ама настойчиво пита - кога ще си дадете оставката. Толкова мило ми стана. Ще видим а дано, ама надали.Освен това има една седмица и ще спретнат нещо по медиите - нали са техни.Кокал лесно не се пуска.Особено ако на каишката на кучето пише ГЕРБ./да не обиждаме животните,ама е така/
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капо ди тутти капи обикновено е силен човек, а не паднал. Борисов беше капо ди тутти капи, но вече не е.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 75 Защото Боко е капо де тути капи . Не е лесно да го нариташ !
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стоил 66Единственото ми питане е защо още вчера Слави не поиска оставката на премиер и Парламент и предсрочни избори? Същото питане и към патриотите. Те сега са във възход и сега е моментът. Защо изчакват логичния ход на Борисов, а не го наритат като мръсно коте сега и веднага?
44
2
 
15
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Боко ще смени Цвъчка с Фидосова за втория тур. Така ще спечели престижното второ място, а не деветото както стана със Сталинка.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говори се, че ще изхвърлят Цачева и подкрепят Каракачанов на балотажа. За власт са готови и дупе да дадат! И ще го направят, щом го сториха с паччата Кристалина, и то пред цял свят! Колко му е и на местните аборигени да приложат този финт!
42
1
 
15
 
! Отговори
До Буда преди 7 години
Събрали багажа мекеренце ??? Сега ще имаш време да риташ с тигрите всеки ден ... Приятна игра на топка , Буда
41
3
 
23
 
! Отговори
Kyncho Shamara преди 7 години
Ох какъв як шамар взе Пожарната..Чак в Банкя се чу ...
40
3
 
19
 
! Отговори
стоил преди 7 години
Ясно че бъдещия Президент трябва да е Радев, вижте до каква низост стигат гербаджийте , молби , обещания ....смрад!!!! Накрая ние НАРОДА ще им теглим теглото, Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако като председател на НС ти не можеш да прерипиш опонента си, то очевидно за нищо не ставаш. Но истината е малко по-дълбока. Борисов беше наясно, че не може да стане президент и затова изтъпани Цачева, най-слабата си алтернотива. Далеч по-лошо за него бе да загуби със силен кандидат като Фандъкова или Дончев. По този начин ще се оправдае с личността на Цачева. Разбира се, ще подаде и оставка, защото това е единдственият начин да присъства в още един парламент. След това ГЕРБ изчезва като НДСВ.
38
5
 
27
 
! Отговори
13 преди 7 години
В Събота всички на избори и за Радев,бой последен е този......
37
1
 
19
 
! Отговори
Sharp преди 7 години
Дайте да бъдем реалисти. Цецка изостава пред Радев с около 4 процента. В същото време за нея са гласували голяма част от ДОСТ и столичните седесари на Лукарски. Така тя практически няма резерв. На втори тур най-вероятно ще бъде попиляна от Радев. Вероятно някъде към края на седмицата премиерът ще свали доверието си от нея и така ще спечели изборите и няма да подава оставка.
36
14
 
5
 
! Отговори
blizalki преди 7 години
Написах в сайта на Пеевски, че не вярвам на г-рал Радев, защото:1. До него е дружката на Първанов- Илиана Йотова2. Никому неисвестен влиза в политиката като онзи мардидски комарджия, дето ни оправи за 800 дни3. Радев е един от първите генерали, когото изпраща ком. номенклатурата в САЩ. Ами това е достатъчно. Blizalkite даже не ми допускат този коментар.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kade e ostavkata gn borisov nali uzh biahte goliam mazh
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е 40 - телевизиите се тресът и насаждат страх у хората.Не бяс ги е хванал , а ужас.Защото при една промяна ще лъсне истината - колко пари отиват за медийния комфорт на ГЕРБ в БНТ, БТВ и Нова тв. От снощи Антон Хекимян, Ана Цолова и Виктор Николаев не престават да лаят срещу Румен Радев.Тази сутрин се приобщи и Ивчо Никодимов-БНТХора, не слушайте и не гледайте какво ви облъчват журналистите на трите тв. Те затова получават четирицифрени заплати.Бъдете силни,защото само така ще успеем.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Херкулес от Плевен 46Съжалявам, объркал си се! Не 3 милиона, а ВСИЧКИТЕ 6 милиона ще гласуват за него! Е, ще изключим 100-тината или 200 ***....
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО БТВ; НОВА ТВ ;БНТ 48Абе, ти не видя ли снощи журналистите, като видяха резултатите, така си глътнаха граматиките, че още не могат да се съвземат. Понеже си живеят в своя свят, облъчени от собстваната си недалновидност, и понеже вярваха на купени социологически "прогнози", и "омаяни" от управляващи министри и т.н.....които им бръщолевеха глупости в студията им....затова това сгромолясване ги остави без ума и дума...хи-хи-хи.....как съм се веселял на тази Беновска вчера,толкова неадекватна
31
2
 
14
 
! Отговори
пинко преди 7 години
Сега му е времето ББ да смени Цеца с някоя друга, да речем от Размъдрино. Той има опит с разместванията пи замените. Може и да спечели на балотажа, ама надали.