Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ

Той отцепи вот от АБВ и Атака. Тя даде на Марешки и Каракачанов
7 ное 2016 15:30,
153
Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ
Снимка: Reuters

Румен Радев е мобилизирал гласовете на 80% от електората на БСП, а Цецка Цачева е успяла да убеди едва половината от избирателите на ГЕРБ да гласуват за нея.

Това показват подборните данни от гласуването вчера, обявени от Gallup International, с които работи Investor Media Group.

Още по темата

Според резултатите да гласуват са излезли около 1,2 млн. от привържениците на ГЕРБ. От тях вот за Цецка Цачева са дали малко над половината – 54%. По около една десета от гласовете на ГЕРБ са отишли за Радев, Марешки и Каракачанов. Избиратели на ГЕРБ са гласували и за Трайчо Трайков – 4,6%, за Ивайло Калфин – 2,6%, за Татяна Дончева – 1,3%.

Цачева е привлякла незначителен вот от други политически партии. Най-много, 8,5% от гласувалите за ДПС на предишните парламентарни избори. Вероятно това са гласовете на ДОСТ, които обявиха подкрепата си за нея преди първия тур.

От привържениците на БСП, близо 80 на сто са гласували за Радев.По около 3-4% от социалистите са гласували за Цачева, Каракачанов и Марешки.

Радев обаче получава подкрепа и от много други политически партии. За него са гласували една трета от гласоподавателите на АБВ. 35 на сто от гласувалите за ББЦ също са пуснали бюлетина за него. 10% от Патриотите и 13% от гласувалите за "Атака" на предишните избори също са дали вота си за Радев.

Ивайло Калфин е получил едва половината от гласовете на хората, гласували за АБВ на изборите за парламент през 2014 година. От БСП той е получил едва 3 на сто. Татяна Дончева е взела гласовете само на 1,1% от избирателите на БСП и 2,7% от тези на АБВ.

Пламен Орешарски е получил 56% от гласовете на хората, гласували за ДПС на изборите през 2014 година. За него са гласували и 1,6% от хората, гласували за БСП тогава.

Две трети от електората на "Атака", излязъл да гласува на тези избори, е подкрепил Каракачанов. По-малка част от атакистите са отишли при Марешки и Радев. Три четвърти от патриотите, са подкрепили Каракачанов.

Около една трета от вота за Марешки също идва от гласували на предишните избори за ГЕРБ, а чувствителен е делът на негласувалите на парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
18
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Как е възможно да издигнеш председателя на парламента който и с нулево одобрение и най мразената институция у нас за президент!?що за и,диот трябва да си?
69
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ТЕЖКОТО МРАЧНО ТОТАЛИТАРНО ОЛИГАРХИЧНО ЗАДКУЛИСИЕ ИЗДИГНА ЕДИН ДЕЗЕРТЬОР И ПЕНСИОНЕР - ТИПИЧНО ЗА ТОТАЛИТАРНИТЕ СИ МУРАФЕТИ.
68
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
има статия на станишев, който честити победата на БСП...тук това май няма да го има?
67
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев и Йотова са подкрепени от ислямисти и комунисти
66
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става ясно че кандидатите на БСП убедително водят на две места - Карлуково и Столипиново
65
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лично аз ще гласувам доверие на Радев. Военните летци са ценени високо навсякъде по света и по-добре ще ни предстаелява.От Цецка направо би ме било срам
64
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Радев поне е представителен и говори три езика." - ДИМИТРОВГРАДСКИ, РОМСКИ МАЙЧИН И МАЛКО ТУРСКИ
63
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРАДЕВ ИМА ГЛАСОВЕТЕ НА ТУРЦИ И РОМИ - ЧЕРВЕНИ РОМИ И ОБИКНОВЕНИ
62
1
 
1
 
! Отговори
малко търпение преди 7 години
До До 54Дикофф не успя да разбере какво му обясняват за "партия" и "коалиция от партии". по едно време Цолова зацепи, ама Виктор още чака в ефира.нищо, следващия понеделник по обяд, Корнелия най-после ще е щастлива, евентуално, ако народният враг, който този път не е Костов, нито Царя, не активира гъбарите и рибарите.
61
1
 
18
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Някога плашеха децата с "Баба Меца", сега с "Баба Цеца".
60
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ЗАСТРАШЕНА ОТ ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПНО ТОТАЛИТАРНО МИНАЛО ЗАДКУЛИСИЕ, НО ЗА ЩАСТИЕ ЩЕ БЪДЕ СПАСЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ И БЪДЕЩЕ.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтранджатаТрудно ми е да повярвам, че гарда на Тошо не е част именно от мрачното комунистическо минало. Това първо. Второ, генерал Радев има доста по-малко общо с червените в сравнение с опонентката си. Преди години беше задължително да си член на БКП, ако си офицер от армията. При Цецка е по желание. Радев е завършил престижен американски военен университет и говори свободно английски. Същото не е валидно нито за Цецка,нито за вицето и. Не знам кой е по-мрачно червен?
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев поне е представителен и говори три езика. Ако пратим Цецка да ни представлява някъде по света, ще ни помислят за държава от неандерталци
57
2
 
19
 
! Отговори
стига лъжи преди 7 години
До СТРАНДЖАТААз не съм от БСП или ДПС и гласувах за Радев,нещо да кажеш сега?
56
0
 
16
 
! Отговори
МАРА преди 7 години
ВИЖТЕ САМО ПЛАКАТИТЕ ПО.ГОРЕ. ЦЕЦКА С ВИЦЕАДМИРАЛ, А ГЕНЕРАЛЪТ - САМ- САМ,САМ, АМА НЕ СЪВСЕМ. ВСИЧКИ ЗА ГЕНЕРАЛА В НЕДЕЛЯ !
55
0
 
10
 
! Отговори
до странджата преди 7 години
А в герб е светлото комунистическо настояще. Комунис, до комуниста, мила моя майно льо! Баш мамата е от най старите!
54
19
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ЗА РАДЕН СА ГЛАСУВАЛИ БСП И ДПС. НА БАЛОТАЖА ПОБЕЖДАВА ЦАЧЕВА.
53
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 7 години
До Анонименче той Каракачанов и сие са за Радев с Йотова. десните азионатовци май наистина искат да прехвърлят нажежения картоф 2017та на левите евроатлантици през центърориент, другия понеделник ще е още по-забавна какафонията, мусенето и фръцкането.но нека първо изберем с бъзиклийкс и президента на САЩ.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШибиРибиИ според мен това беше целта на този ***. Не веждам друга причина. Това беше параван за навременно бягство. Вие мислите ли, че лично за Борисов биха гласували много повече хора? Едва ли!
51
12
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ПРОТИВ ГЕРБ Е МРАЧНОТО ТОТАЛИТАРНО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО