Сгреших с Цачева! А за оставката – имайте търпение!

Борисов към Слави: Слез от сцената и носи отговорност!
Обновена: 9 ное 2016 18:24 | 9 ное 2016 18:15,
915
Сгреших с Цачева! А за оставката – имайте търпение!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов призна, че е сгрешил с издигането на кандидатурата на Цецка Цачева за президент. Той призова всички, които искат оставката му, да изчакат още седмица.

"За първи път и аз не се поддадох на популизъм. И търсих най-подходящия и най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесвания, най- рейтинговия", каза Борисов пред bTV.  "Ако гледаме кой е по-симпатичен, госпожа Цачева е много по-симпатична от много от лидерите в Европа. Тя е много по-подготвена от Радев", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че партията първо е очаквала  той да се кандидатира, след това да бъде Фандъкова, Дончев, Димитър Николов.

"Сгреших и ще си понеса цялата отговорност. Винаги съм бил честен с хората", каза още Борисов.

Още по темата
Той призова и тези, които очакват оставката му, да имат търпение. Той потвърди, че ако Цецка Цачева не спечели изборите в неделя, той ще се оттегли от властта. Ако обаче се пребори за победата – няма да го направи.

"Още в неделя щях да подам оставка. Събрахме се, всички ме помолиха да изчакам седем дни. Да чакаме избори в оставка нямаше да е честно към партията и към г-жа Цачева", каза още Борисов и допълни: "Грешката за този резултат е изцяло моя".

Премиерът призна, че се замисля дали не е сгрешил и в другите приоритети на правителството.

"Замислям се дали е трябвало да строя толкова…Метрото, какви протести правеха магазинери. Мислех, че като почистим фекалиите от Черно море, ще се оцени, че ръст от 3% ще се оцени, че 3 милиарда повече събрани от контрабандистите е добро. Явно нещо съм объркал като приоритетите", каза той.

Борисов коментира и резултатите от референдума на Слави Трифонов. Той обяви, че застава зад отговорите във въпросите, макар да не ги подкрепя и ще направи всичко възможно те да бъдат приети от парламента.

Лидерът на ГЕРБ  се обърна към шоумена Слави Трифонов с призив да слезе от сцената, да направи партия и да носи отговорност.

"Ако мислите, че имам сън нощем, когато на другия ден трябва да застана до Ердоган или да имам разговор с Путин или с държавния секретар кери и да отстоявам неща, които другите са надробили преди мен? Това ми коства здраве и напрежение.", призна премиерът и допълни: "Дори колите на Слави Трифонов са в пъти по-хубави от петгодишните коли на НСО."

Борисов призова Слави да влезе в политиката и да носи отговорност с един лев  държавна субсидия.

"Г-н Трифонов трябва да знае, че ГЕРБ ще подкрепи трите точки и ще се бори те да минат. Но искам да обещае, че като направи партия и влезе в парламента, няма да каже: "Ние май сгрешихме", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че е против ниската държавна субсидия, защото тя ще вкара олигарсите в партиите. "Новите проекти вече ще включват и по един олигарх, който да плаща", каза Борисов, но допълни, че след като три милиона души са подкрепили референдума и той ще застане зад него.

"Аз не съм по умен от тях, мога да греша", каза още премиерът. Той обясни, че от този момент нататък ГЕРБ ще работят за 120 депутати и 1 лев държавна субсидия.

А по отношение на Слави каза още:  "Той вече е много повече от партия, трябва да носи отговорност. Дали са му хубавите песни, и аз ги слушах, той е прекрасен артист, но след като се е захванал с политика, да си носи отговорност".

Борисов зададе въпрос и на кандидата на ГЕРБ Румен Радев – дали има нещо, което е поискал като шеф на ВВС и което правителството не е изпълнило. Премиерът обеща и че ще е първият, който ще поздрави Радев, ако спечели изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


915
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
566
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТАВКА НЕ Е НУЖНА А МИСЛЕНЕ С ГОРНАТА ГЛАВА
565
4
 
52
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Вчера Бойко Борисов каза, че избора на майката бил ГРЕШКА!?Сега ни агитират да гласуваме за..ГРЕШКАТА!Ами, ако ГРЕШКАТА стане Президент?Ще имаме ПРЕЗИДЕНТ ГРЕШКА!НАРОДЕ????
564
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боце, хубаво си събрал 3млрд. от контрабандистите, но я кажи колко събра от легалния бизнес? С тези проверки и актове съсипа бизнеса на хиляди хора. Последната година съм платил една купчина данъци и пет купчини глоби. После, заплатите на хората били ниски. Е, как да са високи, при този държавен рекет?
563
2
 
38
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Ей, че нагъл тапир, бе! Аз сгреших, че избрах най-добрата, ама вие не разбирате за кого да гласувате.
562
2
 
10
 
! Отговори
Borino преди 7 години
Chengedjiiski bg teater
561
6
 
30
 
! Отговори
Цц+ ББ преди 7 години
Цецка била по-подготвена дрън друн, тоя май не е гледал дебатите .. Радев я разби ня много от въпросите.А пълната власт не е на добре, стига толкова време е за промяна1!
560
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 718А ти от къде знаеш вкусовете на човека бре :D
559
1
 
19
 
! Отговори
истина преди 7 години
"най-знаещия" със столици като Русия и държави като Брюксел ... стига с тези знания! По-добре да изберем черната Златка!!!
558
1
 
2
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
До КГБ-ста "иСток"?????
557
0
 
15
 
! Отговори
КГБ-ста преди 7 години
Най сетне. Макар и на половина все пак някакво извинение. Това което НЕ каза обаче е че не е предложил НАЙ ПОДГОТВЕНИЯ КАНДИДАТ, а НАЙ ПОСЛУШНИЯ. Страха че президента се еманципира твърде много от правителството и лично от ББ изглежда е твърде голям. Да се кланяш на исток, на запад и на юг обаче а да тръбиш че си в Евроатлантическия отбор, може да се окаже другата му голяма грешка. Отборните играчи НЕ играят за противника през второто полувреме защото тогава няма да им вярват и в собствения отбо
556
4
 
31
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Откакто ГЕРБ са на власт има бум на "АЛО" измамите! Всеки божи ден!
555
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре без партийния генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева
554
1
 
7
 
! Отговори
до 718 преди 7 години
Тия двете са се опитвали да му вдигнат колесника.Човекът е свикнал явно нищо да не прави със спуснат колесник.Ама и в БСП стават грешки,За вдигане на колесника е трябвало да пратят много по млади другарки,а не такива дето горят масло повече от бензин!Затова Ал Бънди засича и разравя вицове!
553
1
 
37
 
! Отговори
Да преди 7 години
До АзНе само доходите е забравил,ами и битовата престъпност.Ежедневие е убийства на стари хора по селата.Спокойният живот е много по-важен от всичко с което се пъчи,че е постигнал.
552
35
 
6
 
! Отговори
Смях преди 7 години
В предизборният си клип Радев обяснява как досега е служил на родината си,а отсега щял да служи и на нас.Е,добре де ние не сме ли българи или той се е объркал на коя страна си мисли,че се е кандидатирал за президент!!!Този ли човек ще приема чужди делегации и посланици?Май ще засенчи Димитър Пенев!Е,ако го изберат поне ще бъде весело!
551
1
 
16
 
! Отговори
Хюсеин преди 7 години
Да сбърка много обещаваш не изпълняваш много гербери мюсюлмани ги изостави на улицата колко зам.министри обещаваше ,колко назначи колко зам.областни и т.н назначи само олигарси подлизурковци дето нямат подкрепата на свойте избиратели сега недей да плачеш ,има възмездие да знаеш
550
2
 
30
 
! Отговори
Икона преди 7 години
Бойко *** си с мир, че иначе знаеш боли
549
2
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Проблемът на българинът е, че винаги предлага и избира не най-умния и най-подходящия, а най-заслужилия!!! За това се върти в омагьосан кръг!
548
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пресконференцията Радев каза,че ще работи за всички българи а под масата Нинова му е стъпила на единия крак а Йотова на другия и докато говори и двете го гледат в устата да не каже нещо което не са му казали.
547
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре без партийния генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева