Победата на Радев: 42% от БСП, 15% от ГЕРБ, 9% от ДПС...

Цецка Цачева печели гласовете на ГЕРБ и на Реформаторския блок
14 ное 2016 15:30,
69
Победата на Радев: 42% от БСП, 15% от ГЕРБ, 9% от ДПС...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За победата на Румен Радев на президентските избори освен БСП солиден процент са дали и ГЕРБ, ДПС, ПФ, даже и РБ.

Това става ясно от демографските профили на гласувалите на балотажа, изработени от "Галъп интернешънъл", с които в нощта на вота работи Investor Media Group.

42% от вота за Радев е от привърженици на БСП. 15% от общия му вот е от такива, които твърдят, че на последните парламентарни избори са гласували за ГЕРБ.

Още по темата

Почти толкова са и онези, които твърдят, че не са гласували на последните парламентарни избори.

По около 9% идват от ДПС и от партиите на Обединените патриоти, сочи проучването.

Данните показват, че привържениците на БСП са почти 100% зад Радев.

23% от гласувалите за ГЕРБ на предишните парламентарни избори сега са предпочели Радев. Това са около 300 хиляди гласа, които са отишли при новия президент.

Около 200 хиляди гласа Радев е получил от Патриотите. Те са две трети от тези, които са гласували за Красимир Каракачанов на първи тур и са участвали и на балотажа.

Новият президент е взел и около 130 хиляди гласа от тези, които са гласували за Марешки.

Цецка Цачева пък е получила основна подкрепа от своята партия. 80% от гласовете за нея са от ГЕРБ.

Шефката на парламента е взела по-малко от една трета от гласовете на Патриотите (70 хиляди гласа ) и около една трета от тези, които на пръвия тур са гласували за Марешки (80 000 гласа).

Цачева печели вота на реформаторите – две трети от гласовете им са отишли при нея, а една трета – при Радев, пресмятат социолозите от "Галъп интернешънъл". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
ФЕС преди 7 години
#РадевнеемоятПрезидент!Нека да е президент на БСП И ДПС!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 53Мен 89г. един пенсиониран генерал по Военно обучение ме острига. Не заради музика, просто за дълга коса. Сигурно защото беше плешив шиб.... шапкар. Ха-ха
50
2
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Лъжльо за какъв MANOWAR са те остригали бе. Чул си и ти нещо ама не си го разбрал.Стрижеха по времето на THE BEATLES ама то беше преди половин век.Айде стига Тиквена пропаганда.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ материалецът на харесва генерал Радев.Той си харесва необразованата арогатна Мутра. Защото са си еднакво прости.Аз съм *** - и вие сте прости и се разбираме чудесно. Или вече забравихте ?
48
4
 
3
 
! Отговори
Лицемери преди 7 години
Видях по телевизията, че жената на другаря Радев пуснала песен на Manowar на стената си във Фейсбук. А техните другари, милицонерите ме остригаха и обявиха за капиталист, когато бях на 16, защото слушах Manowar...
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ !СМАЧКАЙТЕ ТИКВИТЕ !НАРОДЪТ Е С ВАС !
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tova e nakazate;en vot.akoima izbori komynqgite pak 6te di6at praxta 6te sa nai malko na 4 mqsto ako ne i po nadale4
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не е сигурнобългарските генерали ги кефи да дyxaт на команчите
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, не им вярвай на тия жени до тебе.
43
4
 
7
 
! Отговори
не е сигурно преди 7 години
Тая победа май не е победа!Гледах пресконференцията и като чух думите на Йотова към Радев "И най малкото движение против тази партия няма да ви бъде простено"се питам какъв е този генерал дето търпи такова унижение?Това ли ще ни е президента?Хората гласуваха заради личността Румен Радев,а БСП за пореден път си показаха лицето без маска!И какво стана-имаме си президент послушко!Това няма да е моят президент!
42
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Не знам къде виждаш различията на двата електората.
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30'""недоволните от Радев са предимно малцинства, арабели и други"'Ади ба, ни ли си чел разбивките след изборията бе ромале?
40
1
 
4
 
! Отговори
"царо" Сим преди 7 години
Бойко ши си търса охранител мойто монче, ела и ши ти дам дърва за огрев.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анониментрябва да алармира в главата на Борисов,че с лица които не са харесвани няма как да продължиЧекай бе, та той Борисов е нехаресвания, а и той едва ли знае как да продължи.
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 1 200 000 гласа за ГЕРБ. И то при кандидат Цецка Цачева. Това е ТВЪРД електорад. Да му мисли БСП- ето. 9 % от ДПС. Някой се опитва да ни убеди, че ДПС са 180 000 души. Смех. Поне 800 000 гласа са. Айде КУрнелио у лево.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв чутовен провал за Цачева трябва да алармира в главата на Борисов,че с лица които не са харесвани няма как да продължи позитивното и градивно развитие на партията...Да загубиш в родното си място означава,че дори най близките ти не те харесват ,какво остава за избирателя!?!Да няма област в БГ която да не е в полза на Цеца не е било при никое управление...дълбоки поуки за управляващите...!
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито Радев е спечелил, нито Цецка е загубила. Политиците ни спретнаха такова театро, че още десет години няма да разберем откъде ни е дошло. Мислите, че само при бензиностанциите има картел. И в политиката има картел. Досега Бойко отделяше от плячката за БСП, отсега БСП ще отделя от плячката за Боко. А вие си мислете, че правите промяна.
35
6
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Партия ГЕРБ влиза вече в историята!
34
2
 
17
 
! Отговори
Спиро преди 7 години
Значи тавана на БСП на парламентарни избори е не повече от 24% и то при максимална мобилизация и ниска активност, каквато беше на втория тур. Реално картината няма да се промени - пак ще е шарено
33
0
 
3
 
! Отговори
Към Анонимен № 8 преди 7 години
До Анонимен Има анонимни анкети, проведени от социолози, от там се знаят тези цифри. Понякога реагираме на примависта. Първо се мисли, но... Това е присъщо на болшинството от нас, реагираме и после мислим. Успех!