РБ се престраши: Взе мандата за кабинет!

Плевнелиев предпочете да даде мандат №3 на Реформаторите заради ЕС и НАТО
Обновена: 13 дек 2016 12:21 | 13 дек 2016 11:01,
96
РБ се престраши: Взе мандата за кабинет!
Снимка: БТА

Реформаторският блок се престраши и прие мандата за сформиране на правителство. Третият и последен мандат бе връчен от президента Росен Плевнелиев на зам.-шефа на СДС Румен Христов. 

Реформаторите приеха мандата в отсъствието на лидерите на Блока. На церемонията по връчването, освен Румен Христов, присъстваха Борислав Великов и Костадин Марков.

Президентът обяви, че ще даде третия мандат на реформаторите преди 10 дни. Той предпочете тях пред Патриотите заради евроатлантическата им ориентация.

Още по темата
Оттогава досега РБ направиха опит за проучване дали ще могат да съберат парламентарна подкрепа за ново правителство в мандата на това Народно събрание. 

Патриотите им обещаха рамо срещу приемане на част от техните искания за по-високи пенсии, борба срещу битовата престъпност и засилване на охраната по границата.

ГЕРБ обаче категорично отказаха подкрепа за нов кабинет в този парламент, но оставиха вратичка за преговори след връчването на мандата.

Въпреки това в петък на свое заседание депутатите на РБ взеха решение, че ще върнат мандата на президента.

Няколко часа по-късно обаче лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че смята това за прибързано и даде да се разбере, че е готов да се опита да състави правителство.

Днес минути преди срещата при президента Росен Плевнелиев, Реформаторският блок реши, че ще вземе мандата и ще се опита да състави кабинет. Това стана след спешна сбирка на "Раковски" 134.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръв повръщам пари не връщам
46
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ подаде оставка за да се отърве от тези.Тези още не знаят, че им е за последно, ще го разберат на по-късен етап.
45
1
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ех как не им се разделя с облагите от власта на тия!
44
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо си правят сметки без кръчмар?На 22 януари Радев ще изготви свое правителство и от тези няма да остане никой. Нещо повече и в паарламента никога повече няма да влезат. Последните избори го доказаха. Редно беше мандат за патриотите и кабинет , но мисля че Радев би постъпил така.Няма как най-корумпираните политици от бившето СДС да продължат с далаверите. Тези до един са за паенделата.Вижте само какви продажници ни управляват щом само чакат заповеди от САЩ и Брюксел, а при патриотите не е така
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро четох една мисъл. Колкото повече знаеш, толкова по-трудно е да не лъжеш.Дали да не се замислим когато постоянно навираме на някой че е лош, лош, лош.., накрая той наистина не става лош.
42
0
 
43
 
! Отговори
нина преди 7 години
ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ! Правилно, 46-ти! След тези думи-всякакъв друг коментар е излишен!
41
2
 
41
 
! Отговори
Доган преди 7 години
От кол и въже кабинет и кривата уста е поне е временно но и много опасно.после *** пак тиквата и почва тоз виновен друг...........
40
4
 
57
 
! Отговори
Жажда за власт преди 7 години
С какво морално право партия, която има 8-9% на предишните парламентарни избори ще съставя мандат. Единственото достойно е да се връща мандата и нови избори. Всичко друго намирисва на схеми с договорки под масата. Правителството пада и после се разбират как да делят баницата.Пепи Готиното Ваксинита, който остави особен ОТПЕЧАТЪК в здравеопазването, гаврейки се с пациентите, е може би един от фанатизираните лутаници, с неизчерпаема жажда за власт - нещо, което е изписано и по погледа му.
39
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако до петък не върнат мандата, парламентът ще ти разпердушини и от РБ ще остане само найлонови пликчета!
38
1
 
40
 
! Отговори
Ха преди 7 години
До 40 Ей ***, много слушаш бтв и лъжите на буда и горанов. Каква икономика, какви 5 лева? Фалшификация от 2-3% за заблуда на простолюдието. Твоя доход повиши ли се тази година?
37
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
миглена пръмова мандат не връща !
36
3
 
59
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Пуста власт лесно не се дава.Тия са толкова алчни,толкова безкруполни и подли.Каква власт,какви пет пари с 5% електорат-не ви харесват хората,подиграват се с вас не сте ли го разбрали,и продължавате да се излагате,изглежда и ума ви е толкова колкото наглостта.
35
34
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тъкмо тръгна икономиката нагоре и излязохме от кризата и комунистите пак спечелиха избори. Тая държава е прокълната.
34
1
 
54
 
! Отговори
карина преди 7 години
Какво не прави жаждата за власт ! Сега им падна - иначе с избори нямаше да се докопат до този момент. Да скръстим ръце, да вземем пуканки и да сядаме пред тв да гледаме. Ще има хубави предавания.
33
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щастлив съм че Българските политици застанаха отговорно пред народа. Всички сме маскари.., но сега е време за сплотеност и отговорност. Всички знаем колко е трудно, на мен също ми е трудно. Изпращаме годината с повече бдителност и тревога, но и с усмивка, гордея се България, гордея с е и с Вас приятели, съседи, фенове, завистници, бедни, заможни, богати и добри, бедни и лоши, умни и глупави, глупави и умни, бъдете щастливи.
32
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП няма как да се върне на власт вече, освен в някаква коалиция там. Нито кадри имат, нито електорат, нищо.
31
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо ме обвиняват че като гласувах за Радев съм бил комунист??? Напротив! АНТИКОМУНИСТ съм, и за това МИ СЕ НАЛОЖИ да гласувам за Радев.
30
0
 
47
 
! Отговори
ЧОВЕЧЕТО преди 7 години
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. ТОВА Е ВЛАСТ ЕЙ ТОВА НЕ СЕ ИЗПУСКА. 50% от предишният кабинет са от РБ ето ги отново.
29
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам Куна и царя на власт, като семейство, до живот, после да им прехвърлат интелекта на 0,002 бита и да управляват вечно!
28
0
 
36
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
Да не се чудим защо десните избиратели няма са кого да гласуват. Тези алчни хора сложиха окончателния край на дясното в България. Остана само ДСБ. Ако и тя се замеси с новото формирование създадено с подкрепата и подхранвано от Американския Демократичен Институт карах ще бъде пълен. Тези хора ще доведат на власт БСП. Те работят за тях!Прочети още на: dnes.bg/izbori-16/2016/12/13/rb-se-prestrashi-vze-mandata-za-kabinet.325373