Социолог: Плевнелиев бави процедурата, грешка е!

Реформаторите не са готови за избори и излизат от политиката
12 дек 2016 11:22, Анисия Иванова
24
Социолог: Плевнелиев бави процедурата, грешка е!
Архив: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев излишно и умишлено е проточил цялата процедура след оставката на правителството, смята социологът Андрей Райчев.

"Груба политическа грешка е, че Плевнелиев се намеси в ситуацията... Той не прие логиката на ситуацията. Борисов си взе горчивото хапче и го глътна. Иска нови избори, за да види вота на ГЕРБ. Корнелия Нинова иска да получи властта от народа. С това задачата е приключила и трябва да се правят нови избори", обясни той пред "България сутрин".

Още по темата

Според него е отчайваща идея Реформаторският блок да състави правителство, тъй като самите те не могат да се разберат помежду си.

"Какъв Румен Христов ще прави правителство - абсурдно и немислимо", категоричен бе Райчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в РБ не са готови за предсрочни избори и виждат, че излизат от политиката. По тази причина те са решили да смятат гласове и да си вярват, че могат да продължат без БСП и ГЕРБ.

Политическият анализатор проф. Михаил Константинов пък е на мнение, че е най-добре да се състави служебно правителство и да се изчака встъпването в длъжност на новия президент.

"На Плевнелиев не му се прави кабинет, а основни фигури са му отказали. Накрая ще изберем кабинет, който ще се запознае помежду си и ще чакаме Румен Радев да оправи всичко. Президентът трябва да разпусне НС, да насрочи избори и да назначи служебен кабинет", коментира професорът.

Той добави, че все още не е ясно как ще реагира Реформаторският блок след връчване на третия мандат, но според него е невъзможно евентуално тяхно правителство да работи срещу гласовете на БСП и ГЕРБ.

"Дори да мине при едно гласуване, буквално след това правителството ще рухне", убеден е математикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Плевнелиев, стига да си направи труда, ще сформира някакво служебно правителство. Щом за Биг Брадър все се намират хора, ще се намерят и за министри. Но това правителство може да се окаже пълна карикатура на управление. По добре е наистина правителството в оставка да си върши работата до 22 януари, а сетне ген. Радев да състави временно правителство. При тая конфигурация, която очакват социолозите за следващото Народно събрание, друго може и да не изберат доста време.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мислех ,че е дъждовална машина, а той бил социолог!
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вари ги печи ги комунистите, но това, което остана след тях още го крадат новите "демократи" вече 25 години. Когато те си отидат няма да е останало нищо за крадене.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Плевнелиев ако му беше грешката с мед и масло да си го отглеждаме. С грешките на Борисов може да бъде изписана една Библия.
7
5
 
22
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Плевнелиев е грешка на Тиквата..
6
27
 
27
 
! Отговори
Социолог? ДС? преди 7 години
Никой не иска да направи служебен кабинет с 20 дни мандат. Просто не си струва, това да не е Комунистите да излязат от гората на 10 септември и без да имат нито един завършил висше образование да управляват.Е те управляваха 45 години, ама с помоща на терора налаган от червената армия
5
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За бавене на играта дават жълт картон, а Плевнелиев вече има един жълт така като гражданин и избирател от днес нататък не ми е президент.
4
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офшорката ако даде мандата на Кунева работещите в АЕЦ Козлодуй да почват да си търсят друга работа.Тези антибългари ако не унищожат всичко в страната няма да мирлясат.
3
30
 
19
 
! Отговори
Социолог? ДС? преди 7 години
Плевнелиев, няма право да разпусне парламента и да състави служебен кабинет.Вие само АУНСО ли сте завършили!?Плевнелиев предложи на Радев, той да състави служебен кабинет за да не се губи време, ама президеншата не дава, не бил положил клетва. Плевнелиев предлага да състави кабинет, който е посочен от Радев, ама и така не можело. Плевнелиев предлага да съсътави кабинет, а Радев да го остави, след като стъпи в длъжност. И така не можело. Е къде е вината на Плевнелиев. Много ясно, че никой няма
2
20
 
39
 
! Отговори
ined преди 7 години
По-голяма грешка от Прецидента няма
1
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както обикновено, Плевнелиев пак действа неадекватно. Това не е учудващо - самият Плевнелиев очевидно е неадекватен за поста, на който Бойко Борисов го сложи.