РБ се престраши: Взе мандата за кабинет!

Плевнелиев предпочете да даде мандат №3 на Реформаторите заради ЕС и НАТО
Обновена: 13 дек 2016 12:21 | 13 дек 2016 11:01,
96
РБ се престраши: Взе мандата за кабинет!
Снимка: БТА

Реформаторският блок се престраши и прие мандата за сформиране на правителство. Третият и последен мандат бе връчен от президента Росен Плевнелиев на зам.-шефа на СДС Румен Христов. 

Реформаторите приеха мандата в отсъствието на лидерите на Блока. На церемонията по връчването, освен Румен Христов, присъстваха Борислав Великов и Костадин Марков.

Президентът обяви, че ще даде третия мандат на реформаторите преди 10 дни. Той предпочете тях пред Патриотите заради евроатлантическата им ориентация.

Още по темата
Оттогава досега РБ направиха опит за проучване дали ще могат да съберат парламентарна подкрепа за ново правителство в мандата на това Народно събрание. 

Патриотите им обещаха рамо срещу приемане на част от техните искания за по-високи пенсии, борба срещу битовата престъпност и засилване на охраната по границата.

ГЕРБ обаче категорично отказаха подкрепа за нов кабинет в този парламент, но оставиха вратичка за преговори след връчването на мандата.

Въпреки това в петък на свое заседание депутатите на РБ взеха решение, че ще върнат мандата на президента.

Няколко часа по-късно обаче лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че смята това за прибързано и даде да се разбере, че е готов да се опита да състави правителство.

Днес минути преди срещата при президента Росен Плевнелиев, Реформаторският блок реши, че ще вземе мандата и ще се опита да състави кабинет. Това стана след спешна сбирка на "Раковски" 134.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
19
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До надявах глупости ама верно ли има още такива дето се надяват като тебе?
66
1
 
30
 
! Отговори
www преди 7 години
До Nadia NikolovaКунева не е в последно време. Кунева е от доста време. 14% процента и беше максимумът през 2011-та. По-преди беше еврокомисар с връзки от ляво.Румен Христов и той не е от последното време. През 2011-та спечели под два процента от гласовете. Само Лукарски може да претендира за новоизлюпен гепач ;)
65
0
 
34
 
! Отговори
www преди 7 години
Това не е престрашаване, а полакомяване. Неоснователно, разбира се, и това ще стане ясно още в момента на гласуването на този несериозен опит да се опази властта. Причината - не само в остатъците на РБ около Лукарски и Кунева има лапачи, те са и в много други парламентарни групи.
64
2
 
21
 
! Отговори
читател преди 7 години
До надявах: Ex nihilo nihil fit от нищо не произлиза нищо"
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСам си отговори!
62
1
 
30
 
! Отговори
коза преди 7 години
До Nadia NikolovaЩе те запомним специално и ще чакаме да съпреживеем заедно влизането на най-големите през парадния вход.До скоро
61
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вражеската пропаганда и нейните марионетки в България си свършиха отлично работата.Очерниха и оплюха сегашният президент Плевнелиев до неузнаваемост. Да се готви следващият - Радев! И за него ще има контрапропаганда! Дръжте се другари комунисти!
60
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да го взимат и да става Куневица премиер, нали това и е несбъдната мечта. След като обиколи всички възможни постове и ликвидира всичко що имаше за ликвидиране. Само моля журналистите да спрат да употребяват толкова свободно и безочливо думите "реформатори" и "патриоти"! Защото това са едни дребни кариеристи и дуп*давци, драги ми журнале...а патриотите са едни други хора, от едно друго тесто...!!
59
1
 
45
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
И кому е нужно това!? Това ще е правителство - еднодневка, което ще служи за патерица на тези, които дезертираха..
58
10
 
49
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Чехъла е един президент останал без грам подкрепа, защото е анти-български президент. Народът му вдигна червен картон и го изгони позорно. РБ са нищо повече от една хайка предатели, целящи се да докопат нещо от властта, защото знаят, че за тях друг шанс няма да има. Та не мога да разбера от къде на къде имат наглостта да играят такива театри и да опъват нервите на хората.
57
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся що никой не вика КОЙ?Или нема КОЙ да плаща?
56
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да видим, какво ли ще сътворят? Много ми е интересно.
55
25
 
25
 
! Отговори
надявах преди 7 години
Много се надявах реформаторите да внесат нови ценности в обществото. Винаги съм ги подкрепял и симпатизирал, защото са млади хора и двигатели на промени. Ама много често се провалят. Или няма да подберат правилните хора или няма да направят точни анализи или ще с еобъркат. Дано сега поне да покажат нещо.
54
3
 
30
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
не искам!
53
2
 
36
 
! Отговори
da преди 7 години
До АнонименАз му викам Ал Капоне и компания. Понякога вземат властта и хора от компания- ей така да не ни омръзват генералите.
52
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой още не е разбрал кой ще продължава да ни управлява,неговото име е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
51
2
 
37
 
! Отговори
do 50 преди 7 години
Правителство с оня от БАН Воденичаров ли? Ти знаеш ли какво представлява този и накои среди е представител? Да ти кажа, на тези дето 2о и няколко гидини си криха досиетата и сега развиват икономика на наркотици и оръжия.
50
1
 
45
 
! Отговори
3 преди 7 години
РБ се изплаши ,че вече няма да е в парламента дорде другата псевдо дясна мома Рада не узрее пак за компромис вимето на статуквото .Уви ,Рада офейка да прави нова левица след като БСП стана дясна партия . Тъй де трябва да има ляво и дясно . Либерали и консерватори .
49
3
 
47
 
! Отговори
Ala-Bala преди 7 години
Пратиха заместниците си да вземат формално мандата. Утре ще кажат, че не са били те. Долни лъжци. Затриха окончателно Синята идея. Ива на власт ДПС.
48
2
 
59
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
На снимката Кунева се облизва като лисица в кокошарник.