РБ се престраши: Взе мандата за кабинет!

Плевнелиев предпочете да даде мандат №3 на Реформаторите заради ЕС и НАТО
Обновена: 13 дек 2016 12:21 | 13 дек 2016 11:01,
96
РБ се престраши: Взе мандата за кабинет!
Снимка: БТА

Реформаторският блок се престраши и прие мандата за сформиране на правителство. Третият и последен мандат бе връчен от президента Росен Плевнелиев на зам.-шефа на СДС Румен Христов. 

Реформаторите приеха мандата в отсъствието на лидерите на Блока. На церемонията по връчването, освен Румен Христов, присъстваха Борислав Великов и Костадин Марков.

Президентът обяви, че ще даде третия мандат на реформаторите преди 10 дни. Той предпочете тях пред Патриотите заради евроатлантическата им ориентация.

Още по темата
Оттогава досега РБ направиха опит за проучване дали ще могат да съберат парламентарна подкрепа за ново правителство в мандата на това Народно събрание. 

Патриотите им обещаха рамо срещу приемане на част от техните искания за по-високи пенсии, борба срещу битовата престъпност и засилване на охраната по границата.

ГЕРБ обаче категорично отказаха подкрепа за нов кабинет в този парламент, но оставиха вратичка за преговори след връчването на мандата.

Въпреки това в петък на свое заседание депутатите на РБ взеха решение, че ще върнат мандата на президента.

Няколко часа по-късно обаче лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че смята това за прибързано и даде да се разбере, че е готов да се опита да състави правителство.

Днес минути преди срещата при президента Росен Плевнелиев, Реформаторският блок реши, че ще вземе мандата и ще се опита да състави кабинет. Това стана след спешна сбирка на "Раковски" 134.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
43
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Правсте, че са само 20 дни, НО ЗА ТЕЗИ 20 дни ТЕ СА ОФИЦИАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ.Мааале , мааале , хоп още едно заемче и ДР. ПОРАЗИИ.Народа го е казал :Ще видим кон боб яде ли.
26
0
 
51
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ха сега! Втасахме я! Има да работим сега яката докато и тези милионери ги направим милиардери.... Жална ни майка!
25
0
 
59
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
"Престрашили" се, значи. Смелчаци!Кокалът е неустоим. Свободата, Санчо... :))
24
1
 
22
 
! Отговори
до 26 и 17 преди 7 години
Това, че в последно време една дума се употребява манипулативно и в крайно неподходящ контекст, от крайно противна личност( като: бежанец, солидарност, суверен и т.н.) и не по смисалът, който тя носи, не я прави непремено противна!
23
10
 
55
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Никога не съм ходил на концерт на Славун, няма и да ида! Не гледам и долнопробното предаване, наречено "шоу". А вие на следващите избори гласувайте за него за да "цъфне" държавата. Слави е следващият Бареков.
22
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тия отпадъци са ясни, ама и Плевнелиев е за бой!
21
0
 
80
 
! Отговори
КК преди 7 години
Кунка деформаторката , тя е готова на всичко милата власт и дайте само еййй, мило и драго ще даде да и гледаме деформиранат мутра. Олицитворение на гьонсуратлък и неутолима жажда за власт- КУНА ГОЛЕМАНОВА!
20
1
 
74
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
Правилно взеха мандата, защото да останат още малко в парламента. Това са парички и бонуси преди нова година. Сигурно е, че 90% от тях няма да ги има в следващия парламент. Сега е момента да си уредят посланически или други места в чужбина. Това е номера им. Толкова са жалки и властолюбиви, че не искам да си помисля какво би станало ако направят правителство. Тези ще са по-страшни от всички до момента които са ни управлявали.
19
4
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Не, че ще успеят да съставят правителство. Целта е да удължат престъпното управление на Бойко Борисов !Ще протакат, ще разтакават и накрая ще го върнат.
18
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация, Деформация, Деградиция.. как е, народе? Добре ли се чувствате?
17
1
 
60
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Няма да влезнат в следващия Парламент. Затова е тази агония в сегашния.Преименувалото се СДС са неадекватници още от митингите на 1989 година.
16
5
 
40
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Ами просто престани да гледаш шоуто на Дългия и не му ходи по концертите, като ти е писнала думата " суверен"!
15
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая пак се вреди, толкова ми е противна, че само заради нея ми се иска да не мине.Иначе е факт че имаме нужда от правителство, след като ББ сви перките и се скри в ъгъла като мишка.
14
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунка - лидер на междугалактическия съюз!!!!!
13
1
 
46
 
! Отговори
mm преди 7 години
*** те щото искат да променят избирателния закон за мажоритарни избори бе и да гласуват субсидията на 1 лев,не че ламтят за власт,пак неразбрани тцтцтц
12
15
 
34
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
До Анонимен 9Славии ти ли си бе? Тая дума "суверен" като я чуя и ми се повръща вече.
11
1
 
70
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Народът е...казал: Гладен човек,жив...дявол.Аз бих добавил,а...безработен депутатин или мнистър е готов и дявола да...преметне.
10
3
 
66
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ход номер 4 на Плевеллиев,протакане колкото повече,толкова повече.
9
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка!
8
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под 6% вот от суверена ще управлява над 94%!Честита ни демокрация, уникална държава!