При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха

ДПС изпреварва със стотни Патриотите в битката за третото място
9 фев 2017 17:45,
172
При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ и БСП изравниха сили на върха на предизборните класации на социолозите.

Поредното проучване прогнозира равни резултати между двете партии. Ако изборите са днес, е много вероятно двете партии да постигнат равни резултати, показва национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, цитирано от БТА.

То проведено  между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Според данните от изследването ГЕРБ продължава да води, "но само номинално".

Още по темата

"Разликата между ГЕРБ и БСП, от резултатите, които ще излязат от урните, е 1,1%. От статистическа гледна точка това означава паритет между първите политически сили", коментира Юлий Павлов.

Той обясни и че никоя формация не застрашава първите две места.

"Кой ще финишира първи е въпрос на кампания и организация. Смятам, че към момента симпатизантите на БСП са малко по-мобилизирани", прогнозира още Павлов.

Данните показват, че ако изборите са днес, в парламента ще влязат пет партии.

ГЕРБ биха получили 21,4 на сто от вота на всички избиратели и 29,2 на сто от вероятните гласували, а БСП - 19,6 на сто от гласовете на всички избиратели и 28,1 на сто от вероятните гласували.

Според Юлий Павлов ДПС запазва позиците си на трета политическа сила с 6,5 процента от гласовете на всички избиратели и 9,6 на сто от вероятните гласували.

Четвърти с минимална разлика остават "Обединените патриоти" - 5,9 процента от всички и 7,5 на сто от вероятните гласували.

Сигурно място в следващия парламент има и "Воля" на Веселин Марешки – с 4,5 на сто от гласовете на всички избиратели и 5,2 на сто от вероятните гласували.

На ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента остава Реформаторския блок. За дясния съюз биха дали вота си 2,7 на сто от всички и 3,7 на сто от вероятните гласували, сочи проучването.

За формация около ДСБ/Нова република - 1,2 на сто от всички и 1,6 на сто от вероятните гласували, за БДЦ - 1,2 на сто от всички и 1,5 на сто от вероятните гласували, а за "Да, България" на Христо Иванов - 1,1 на сто от всички или 1,5 процента от вероятните гласували.

АБВ биха подкрепили 0.8 процента от всички и 0,9 на сто от вероятните гласували, ДОСТ - 0,7 на сто от всички и 0,8 на сто от вероятните гласували, а "Движение 21" - около 0,6 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: БСПизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
6
 
! Отговори
Jordan преди 7 години
Голяма прогноза. Народе, вярвай им. Политическия пазар вече е отворен, избери си и си купи. Но не вярвайте на реклами, защото е вероятно да си изберете НЕЩО, което не ви е необходимо. Помислете достатъчно и не им вярвайте на големите обещания!
79
0
 
4
 
! Отговори
ДО ТОЯ, ДЕТО ПИШЕ, Ч преди 7 години
Казано беше - червените си имат лобита. Какво точно не разбираш?КОЙ ТЕ ИЗЛЪГА, ЧЕ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ГОВОРЯТ ИСТИНАТА??????????????
78
4
 
2
 
! Отговори
Статистик преди 7 години
От гласовете на Радев вадиш ДПС, Патриотари и др. и получаваш чистите проценти на БСП/БКП, а именно 12.5 %. Около 450 000 гласа :)
77
0
 
5
 
! Отговори
Кондьо преди 7 години
АЗ МИСЛЯ. ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА.А ТИ?28-А ГОДИНА ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА, ЧЕ "МОДЕЛЪТ" НЕ РАБОТИ.ТРЯБВА ТОТАЛНА СМЯНА И НОВ РЕСТАРТ.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След гръмката победа на Радев е време и за гръмка победа в парламента! Ако Нинова успее да бастиса герб и да я прати в историята ще я призная дори само за това!
75
1
 
5
 
! Отговори
шопето преди 7 години
До КрайПосле ще дойдем със СлавиИ као му удрите една чалга , свето ши станье ваш. Ама Славьевета ье лесна, има паре и ши си натрупа ощи. А ти що че ручаш?
74
1
 
2
 
! Отговори
До 100, 101 преди 7 години
Казано беше - червените си имат лобита. Какво точно не разбираш?И защо намесваш тук ГЕРБ? Аз нямам нищо общо с герберите. Пиша това, което съобщиха по новините - БСП и ДПС са измъдрили този кодекс! Техните специалисти много добре са знаели какво ще последва. това подчертах.Относно лобитата - те могат да се състоят от депутати от всякакви партии.
73
2
 
2
 
! Отговори
шопето преди 7 години
До Анонимен 103БСП няма да има и 15%То па некой та пита, леку ши са спъньеш и после ши ривеш, ама файда йок.
72
4
 
0
 
! Отговори
Край преди 7 години
Бойкот на избори при тази система. Кои ще са повече -лъчо мозаковците или Кирил Добревците е без значение. После ще дойдем със Слави!
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП победа! Вече не вярвам на "десните". ГЕРБ - мутрите, които досъсипаха България, ДСБ - сръдльовците, които се цепят на 100 мини мартийки. Патриотите - смешковци с фашизоидни идеи... кой остана? Нека дадем шанс на Нинова. Навярно ви прави впечатление, че при нея партията се реформира и преструкурира, дава път на младите и се пенсионират старите. БСП са най-дейната партия а ГЕРБ изглеждат сякаш вече са се предали.
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платените комунистически проучвания, БСП няма да има и 15%
69
0
 
10
 
! Отговори
До 97 преди 7 години
ГЕРБ имаха мнозинство в този парламент,който си отиде,защо не промениха този закон?ЗАЩОТО НЯМАХА ИНТЕРЕС!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
До 91 преди 7 години
.Защо не се върнеш още във времето на римската империя и да ни разкажеш малко история,защото зад елементарните ти внушения прозира страх,голям страх.
67
12
 
6
 
! Отговори
19.6%гласуват за БСП преди 7 години
Ето това е Стокхолмски синдром!Преди малко по БТВ-новините ни уведомиха, че без да си уведомен, можеш да се окажеш осъден - въз основа на фалшив, незаверен нотариално документ - да платиш хиляди левове на непознат човек! Възможно е, благодарение на действащия в момента Процесуален кодекс, съчинен през 2008 г. от БСП и ДПСПак те са бламирали предложението за промяна на този кодекс - имат лобита.Известно е, всяко лоби защитава НЕЧИЙ ИНТЕРЕСБСП има интерес да ви ограбват чрез фалшив документ!
66
1
 
6
 
! Отговори
vdch преди 7 години
До До qdosanЧе Жан нищо не отрадна и някои други работи си прав. Само че (той го казва) основна заслуга за преврата имат не Костов и другите "десни", а Луканов и другите перестройчици от БСП. А за мръсотийките на убития премиер предлагам филма АЕЦ-Белене-1990г.Как беше спрян строежа https://youtube/watch?v=ih2RQG7VlJM
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нормалните страни, като Франция или Испания, хората се борят за вдигане на заплатата или защита на пенсионната възраст защото живота е кратък, а гражданите това ги интересува - да имат добър живот. В овчите страни, като България се борят да крепят ... на баце Бойко и престъпната му крадлива партия. Заприличахме на Африка, имаме най-мръсната и порутена столица с най-мръсния въздух в света, млади вече НЯМА.. те ще ми гласуват за ГЕРБ.. свещенна глупост!
64
4
 
4
 
! Отговори
Черния преди 7 години
До Агр. МащерковХаповете!!!Катарзис, ако са в панделата Р. Овч., К. Премянов, Р. Гечев, В. Чичибаба /май пукна/, Лупи, Гергов, Пирински и др.
63
0
 
5
 
! Отговори
аС преди 7 години
Кажи ми, кажи, бедни народе,кой те в таз робска люлка люлее?
62
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При избори днес,ГЕРБ ще загубят с толкова с колкото загубиха на президентските избори.
61
5
 
5
 
! Отговори
Дърт комунал преди 7 години
Другари хайде да си играем на игрите от едно време....какво ще кажете за режим на тока 3/1...или да се наредим на някоя бензиностанция да чакаме за газ до сутринта....ех какви години бяха. Младите нищо не знаят.......