Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват

"Възможността да има проблеми с изборния вот е кошмарен сценарий"
Обновена: 12 май 2013 14:12 | 12 май 2013 11:01, Елка Василева
195
Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват
Марин Райков. Снимка: БТА

Няма манипулация, която да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас, каза премиерът Марин Райков, след като гласува в 32-ра секция в столичния кв. "Княжево".

Той призова всички български граждани да гласуват.

Министър-председателят подчерта, че правителството няма да позволи вотът да бъде опорочен. Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори, каза Райков.

Възможността да има проблеми с изборния вот и служебното правителство да остане по-дълго на власт е кошмарен сценарий, който дори не бих искал да коментирам, каза още Марин Райков.

Премиерът определи реакциите на политическите сили след намирането на бюлетини в печатница в Костинброд като истерични и призова ЦИК да положи всички усилия, за да се види дали и кои са нарушили закона във вчерашния ден за размисъл.
 
Райков подчерта, че въпросните намерени бюлетини са идентифицирани и поставени под охрана след реакцията на държавните структури. Охраната на бюлетините се извършва от правителството в лицето на МВР.

„Нашите действия бяха насочени към това да не допуснем повод за сценарий за злоупотреба с тези бюлетини. На всички трябва да е ясно, че тези бюлетини не могат да послужат за подобна злоупотреба”, обясни премиерът Марин Райков. Той отбеляза, че въпросните бюлетини нямат необходимите два печата, което ги прави невалидни и те не могат да участват в манипулации на изборния вот. „Превенцията обаче, която ние извършихме, даде повод за много неоснователни спекулации”, посочи Марин Райков.

Българският народ трябва да бъде сигурен и да не забравя, че няма по-голяма лъжа от тезата, че вотът ще бъде манипулиран или пък излишен, заяви Райков. Според него именно тази лъжа отваря пространство за сценарии и развързва ръцете на политическите брокери.

Запитан дали би се явил за разпит относно скандала, премиерът Марин Райков каза: „Всеки български гражданин, който теоретично би бил поканен, е длъжен да се яви. Служител на Министерския съвет е бил обект на въпроси, като тези въпроси са получили съответния отговор и аз неслучайно още вчера казах, че образуваното досъдебно производство не касае Министерски съвет".

На въпрос как би коментирал това, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е приписал вината за откритите бюлетини на служебния кабинет, премиерът Марин Райков заяви: „Очевидно е, че няма нищо по-лесно от това някой да припише вина на служебния кабинет. Той затова е тук – за да бъде гръмоотвод. Не мога да коментирам въпроса ви, тъй като лично не съм чул подобни твърдения, но и всеки, който обвинява, трябва и да го доказва", каза Райков.
 

Информацията е актуализирана в 11.12 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: избориМарин Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
1
 
! Отговори
Миро Прогнозата преди 10 години
Следва снемане на имунитети , следва стабилно програмно правителство след тежки преговори с Атака !Вероятно е подгонване на ГЕРБерските бандюги Боко , Цеко ,Плевньо , при доказани фалшивикации и Райкото...мале мила...мани , мани ,може и до арести да се стигне !На следващите избори БЕЗ герб В ПАРЛАМЕНТА !и ТОГАВА ще почне възхода на България и бизнеса ,но вече без мутрите!!!
77
2
 
1
 
! Отговори
Невярващ на службите преди 10 години
Райков , хубаво , но 50% не гласуваха , кво праим сега - значи ще работим пак с фалшиментото , а?Както избраха Плевнята - няма стане , тоя път по-дълга сопа!!!
76
1
 
2
 
! Отговори
болният НА ЛЕГЛО... преди 10 години
Абе,"момче".Ти за ненормални ли ни вземаш?Може да сме безпомощни,но..Питай Програмиста,написал Програмата,дали не е възможна "манипулация".Не забравяй,че самият Програмист яде и храни семейство.И че който плаща(за програмата,обработваща резултатите),ТОЙ ПОРЪЧВА И КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ(демек,музиката).
75
1
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Как ви се струва коалиция БСП, ДПС и КУНЕВА?
74
2
 
2
 
! Отговори
gtf преди 10 години
по-скоро ...манипулацията е невъзможна, ако хората не гласуват.. просто няма да има каквода се манипулира
73
1
 
2
 
! Отговори
WhatTheЦвък преди 10 години
Тези вече хептен за *** ни взеха ... !!! Щеше да е невъзможно ако живеехме в нормална държава, там където екзектират извергите, там където престъпниците не излизат от затвори ... и т.н. Ба*ти чнгеджийницата!!!
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, ако се беше случило в нормална държава, виновните лица досега щяха да са на топло.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен незаконните 350 000 бюлетини СОБСТВЕНОСТ на ГЕРБ, там е имало и палети с БРАКУВАНИ бюлетини ! Нека бившият зам.външен министър М.Райков да не мисли българите за балами, защото ние помним неговите "заслуги и действия" и за Либия и за Косово .Хайде Райко бегом, да си хапнеш от копанята на ГЕРБ !
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБаджийската *** Марин Райков : "Вчера бяхме свидетели на истерични политически реакции." Не знаех, че 350 000 бюлетини - 10% за ГЕРБ и реагирането на българите е истерия !Я върви Райков да си получиш надницата от Цецо .
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напротив - манипулацията е постигната ако хората гласуват!
68
5
 
9
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Това беше целта на занятието!Да се закара народът до урните за гласуване!Тежко ви и горко мили българи!Вместо да плямпа едно и също господин министърът да обясни обратния вариант-какво би станало ако българите не гласуват или си задраскат бюлетините отгоре до долу?Защо не обяснява нито той,нито никой друг политик!Недоумявам как имат наглостта да се показват по телевизиите въобще!?
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В 13.00 часа синоптиците отчетоха най-висока температура в района на Позитано в столицата. В този час термометрите показваха 31 градуса.В същото време около НДК се появиха облаци и температурите започват да спадат. В същия час там бе измерена температура от 28 градуса.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 83: добре си направил !...сега те очаква "светлото бъдеще" !
65
1
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 10 години
Оти да гласувам, като знам, че некой че "гласува" и за мене !?
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя на фотографията е типичен пример за кукла на верига - много хубав филм от едно време, а съдейки по цвета на косата му и той е от това време.
63
7
 
7
 
! Отговори
DDD преди 10 години
Аз няма да гласувам. Никога до сега няма не съм гласувал и докато съм жив няма да гласувам.Много поздрави от Мадрид Испания. Всеки, който иска добър живот да си събира багажа от тая мафиотска държава.Взимам 1700 евро и живота е песен. Тук мога да си позволя всичко, Iphone Галакси S4 , Лаптопи таблети, имам хубава кола за 20 000 лв.В България не можех да си купя нищо с 500 лв, а сега не правя сметка.
62
7
 
9
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
ДОБРО УТРО -ОТИДЕТЕ НА САЙТА НА ПРОКУРАТУРАТА-ИЗБОРИТЕ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ-СЛЕДОВАТЕЛНО ЦИК И ПРЕМИЕР-СЛУЖЕБЕН -КУПЕНИ -ВСИЧКО ПАК СЕ ОКАЗА ТЕАТЪР ПЪЛЕН -КОЙ ЩЕ ПЛАЩА РАВНОСМЕТКАТА ПАК БЪЛГАРИНА Е СЕГА ВЕЧЕ ЗНАМ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА БЯГАМ С 2ТЕ СИ ДЕЦА И ТУРЦИ ДА СТАНЕМ ПАК Е ПО ДОБРЕ ОТКОЛКОТО БЪЛГАРСКИЯ ЦИРК И БЕНОТИЯ
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има риск ромите да "манипулират" изборите и отново да изберат тези на които сме яли попарата 70 години !
60
5
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ПРИ ТАКЪВ МИШОК КАТО РАЙКОВ МАНИПУЛАЦИЯТА Е СИГУРНА .ГАРАНТЕРАНО ОТ ГЕРБ !
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, Марине, да, ;) Точно така ще им говориш, нека така да си мислят, пък ние истината си я знаем. Нали?

Спонсорирани публикации