Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват

"Възможността да има проблеми с изборния вот е кошмарен сценарий"
Обновена: 12 май 2013 14:12 | 12 май 2013 11:01, Елка Василева
195
Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват
Марин Райков. Снимка: БТА

Няма манипулация, която да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас, каза премиерът Марин Райков, след като гласува в 32-ра секция в столичния кв. "Княжево".

Той призова всички български граждани да гласуват.

Министър-председателят подчерта, че правителството няма да позволи вотът да бъде опорочен. Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори, каза Райков.

Възможността да има проблеми с изборния вот и служебното правителство да остане по-дълго на власт е кошмарен сценарий, който дори не бих искал да коментирам, каза още Марин Райков.

Премиерът определи реакциите на политическите сили след намирането на бюлетини в печатница в Костинброд като истерични и призова ЦИК да положи всички усилия, за да се види дали и кои са нарушили закона във вчерашния ден за размисъл.
 
Райков подчерта, че въпросните намерени бюлетини са идентифицирани и поставени под охрана след реакцията на държавните структури. Охраната на бюлетините се извършва от правителството в лицето на МВР.

„Нашите действия бяха насочени към това да не допуснем повод за сценарий за злоупотреба с тези бюлетини. На всички трябва да е ясно, че тези бюлетини не могат да послужат за подобна злоупотреба”, обясни премиерът Марин Райков. Той отбеляза, че въпросните бюлетини нямат необходимите два печата, което ги прави невалидни и те не могат да участват в манипулации на изборния вот. „Превенцията обаче, която ние извършихме, даде повод за много неоснователни спекулации”, посочи Марин Райков.

Българският народ трябва да бъде сигурен и да не забравя, че няма по-голяма лъжа от тезата, че вотът ще бъде манипулиран или пък излишен, заяви Райков. Според него именно тази лъжа отваря пространство за сценарии и развързва ръцете на политическите брокери.

Запитан дали би се явил за разпит относно скандала, премиерът Марин Райков каза: „Всеки български гражданин, който теоретично би бил поканен, е длъжен да се яви. Служител на Министерския съвет е бил обект на въпроси, като тези въпроси са получили съответния отговор и аз неслучайно още вчера казах, че образуваното досъдебно производство не касае Министерски съвет".

На въпрос как би коментирал това, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е приписал вината за откритите бюлетини на служебния кабинет, премиерът Марин Райков заяви: „Очевидно е, че няма нищо по-лесно от това някой да припише вина на служебния кабинет. Той затова е тук – за да бъде гръмоотвод. Не мога да коментирам въпроса ви, тъй като лично не съм чул подобни твърдения, но и всеки, който обвинява, трябва и да го доказва", каза Райков.
 

Информацията е актуализирана в 11.12 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: избориМарин Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Райков! Тук има едно "ако"....Ами ако хората не гласуват масово, не давате ли шанс на манипулаторите? Давате, нали?! Вижте, не сме и очаквали да постъпите по друг начин. Все пак сте от същите редици И колкото и да се мазните не можете да изтриете съмненията на хората за трети поредни нечестни избори
17
4
 
14
 
! Отговори
555 преди 11 години
Тези 350000 бюлетини са хванати на 10 ами тези от 9 къде са? Те ще ви стигнат ли.
16
4
 
0
 
! Отговори
Серьожата преди 11 години
Румене, трай си бе! Нали това ни крепи толкова години.
15
20
 
24
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
До всички гербери:Тиквата ви няма да се върне на бял кон! Той вече няма да коли и да беси в разнебитената ни Родина! Той НИКОГА!!! нямаше да бъде на върха,ако не бяхте вие хилядите простаци да го избутате на върха,където категорично не му беше мястото! Да повторите "подвига" си е АБСОЛЮТНО!!! НЕВЪЗМОЖНО!!!Никога нямаше да има мафия,грабеж и разруха,ако не бяхте вие с простите си кратуни! С ваша помощ други простаци ще се качат на върха,но Тиквата ви НИКОГА!!!
14
2
 
11
 
! Отговори
? преди 11 години
Нали подготви честни избори ???
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този го мислех за по-интелегентен, но явно всичките дечица на бившите ченгета са нагли простаци!
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв сценарии бе г-н РАЙКОВ.Ако журналисти не бяха разкрили за допълнителните бюлетини,какъв друг сценарии щеше да стане и кой щеше да се възползва от това.Като,че ли и Вие сте зависим като президента,защото говорите едни и същи неща,продиктувани ви от други,които са Ви назначили.
11
8
 
10
 
! Отговори
Румен О. до Серьожа преди 11 години
Серго, ама тия *** верно се вързаха на нашите сценарии, а? Супер сме! Добре, че народът е ***.
10
2
 
10
 
! Отговори
Турците пък гласуват преди 11 години
Ама и тоя къде се намира ?Тук е България , забрави ли ?Манипулации ... ? - вашите хора са спец !
9
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само 350 000 са хванали в повече ами колко не са хванали да бе ще гласуваме може пък вече и да сме гласували без да знаем.
8
7
 
17
 
! Отговори
райков е идиот преди 11 години
Ти си длъжен да осигуриш честни избори,*** френска.Не се оправдавай с избирателната активност.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако не гласуват и ни манипулират кой ще е виновен ,тоя пък егати тъпака открил не топла ами вряла вода направо.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 11Явно доста хора искат...
5
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Исках само да кажа ,че коментарите в интернет ми правят голямо впечатление.С просто око се вижда ,че има страшно много коментари във форумите ,които си приличат на 90%. Използвани са еднакви думи в тях , стилът на писане е еднакъв, но подписът и името са различни. Един вид се опитват едва ли не да внушат подкрепа или вина за някого тези 10-15 души дежурни от двете големи партии.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват"Маринчо, тук е България, а не Франция. В България няма невъзможни неща.
3
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие ненормални ли сте бе ? Пак ли искате комунисти да ни управляват ????
2
19
 
6
 
! Отговори
Stilchev преди 11 години
Мръсен комунист.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз гласувах.