Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват

"Възможността да има проблеми с изборния вот е кошмарен сценарий"
Обновена: 12 май 2013 14:12 | 12 май 2013 11:01, Елка Василева
195
Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват
Марин Райков. Снимка: БТА

Няма манипулация, която да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас, каза премиерът Марин Райков, след като гласува в 32-ра секция в столичния кв. "Княжево".

Той призова всички български граждани да гласуват.

Министър-председателят подчерта, че правителството няма да позволи вотът да бъде опорочен. Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори, каза Райков.

Възможността да има проблеми с изборния вот и служебното правителство да остане по-дълго на власт е кошмарен сценарий, който дори не бих искал да коментирам, каза още Марин Райков.

Премиерът определи реакциите на политическите сили след намирането на бюлетини в печатница в Костинброд като истерични и призова ЦИК да положи всички усилия, за да се види дали и кои са нарушили закона във вчерашния ден за размисъл.
 
Райков подчерта, че въпросните намерени бюлетини са идентифицирани и поставени под охрана след реакцията на държавните структури. Охраната на бюлетините се извършва от правителството в лицето на МВР.

„Нашите действия бяха насочени към това да не допуснем повод за сценарий за злоупотреба с тези бюлетини. На всички трябва да е ясно, че тези бюлетини не могат да послужат за подобна злоупотреба”, обясни премиерът Марин Райков. Той отбеляза, че въпросните бюлетини нямат необходимите два печата, което ги прави невалидни и те не могат да участват в манипулации на изборния вот. „Превенцията обаче, която ние извършихме, даде повод за много неоснователни спекулации”, посочи Марин Райков.

Българският народ трябва да бъде сигурен и да не забравя, че няма по-голяма лъжа от тезата, че вотът ще бъде манипулиран или пък излишен, заяви Райков. Според него именно тази лъжа отваря пространство за сценарии и развързва ръцете на политическите брокери.

Запитан дали би се явил за разпит относно скандала, премиерът Марин Райков каза: „Всеки български гражданин, който теоретично би бил поканен, е длъжен да се яви. Служител на Министерския съвет е бил обект на въпроси, като тези въпроси са получили съответния отговор и аз неслучайно още вчера казах, че образуваното досъдебно производство не касае Министерски съвет".

На въпрос как би коментирал това, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е приписал вината за откритите бюлетини на служебния кабинет, премиерът Марин Райков заяви: „Очевидно е, че няма нищо по-лесно от това някой да припише вина на служебния кабинет. Той затова е тук – за да бъде гръмоотвод. Не мога да коментирам въпроса ви, тъй като лично не съм чул подобни твърдения, но и всеки, който обвинява, трябва и да го доказва", каза Райков.
 

Информацията е актуализирана в 11.12 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: избориМарин Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя такива шамари бих му набил, че веднага би му изчезнала усмивчицата на мазното лице!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първото демократично правило е: да НЕгласувате, с опция да гласувате !
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо чудно новата коалиция да е БСП-ГЕРБ !!!Искрено вярвам че в крайна сметка *** ще се припознаят - за ужас на всички вассс...
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започвайте да изкарвате хората около вас да гласуват! В Турция масово гласуват без да знаят дори българска реч, искат да ни управляват и да ни казват как да си учим децата!Аз не искам ДПС да съществува въобще!Само нашите гласове могат да помогнат да спрем сценария, който си разиграха.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изборите са форма за прехвърляне на отговорноста за некадърноста на политицита върху народа !
53
1
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 11 години
Толкова е нелепо цялото изказване на сл.премиер, че човек направо се чуди - защо продължава да се държи като гербер в сянка, и не каже защо не са проконтролилрали какво става с бракуваните бюлетини от поръчката на правителството. Няма начин в договора да не е описано как се процедира с тях и как ще санкционират печатницата, че не си е изпълнила задълженията! Ако това въобще е "брак" разбира се, ама май са си съвсем редовни бюлетини готови за фалшифициране!!!
52
0
 
7
 
! Отговори
Врял и кипял преди 11 години
Колкото и да гласува човек, със сигурност ще избере фалшивия !
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето процедурата - след като приключи изборният ден се затварят комисиите и започват да броят. На това броене присъстват (без да се намесват, само гледат) ВСИЧКИ наблюдатели, които са пожелали. Резултатите се отразяват в протокола и извлечение от протокола ВЕДНАГА получават всички желаещи застъпници на партиите. Т.е няма как после да се подменя, след като вече е дадено копие. Хайде сега пак някой да ми обясни как ще се подменята бюлетините?!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП и ГЕРБ вървят равни за сега(поне така пишат 24часа.бг) От това кой ще вземе превез зависи новото правителство дали ще е БСП-ДПС или ГЕРБ-Атака. Атака ако откажат на ГЕРБ, ГЕРБ горят, но аз съм 100% сигурен че Волен такава възможност няма да пропусне.
49
5
 
9
 
! Отговори
негласуващ преди 11 години
Гласуването за престъпници си е живо прецакване.
48
7
 
5
 
! Отговори
ДО 59 преди 11 години
Какви фалшиви бюлетини, бе рибо. Хората ви обясниха на български за какво става дума. Слава Богу, че такива *** като тебе са малко, само от това губите половината избори.
47
3
 
5
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
Гласуването е начин да се узаконят простаците които ще доят овцете после!
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вий набутайте 300 000 фалшиви герберски бюлетини, фалшифицирайте изборните протоколи, пък после ми обяснявайте, че изборите не могат да се манипулират.
45
3
 
11
 
! Отговори
Фактите преди 11 години
Бивш министър на ГЕРБ /Найденов/ с обвинение за злоупотребиБивш министър на вътрешните работи със спряно разследване заради имунитет, от който той отказва да премахне. Бивш министър председател/Станишев/, който при сигнал сам свали имунитета си. Хванати 350 000 бюлетини готови за спедиция ден преди изборите. Всички опозиционни партии поръчаха паралелно преброяване заради съмнения за злоупотреби.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Висока избирателна активност в северокорейските части на България ! Победата е в кърпа вързана !
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вива Фидел
42
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Райков твърди, че ще има манипулации, защото не всички ще гласуват......
41
2
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
"Иначе ромските и турските гласове ще определят бъдещето на България!"Досега като гласувах, кои определяха бъдещето ми?! Вече 23 г. всяко правителство работи срещу българите. Независимо от предизборните крясъци, политиката им е една - последователно, постепенно, неизменно и жестоко унищожаване на българщината. Очевидно нещата се диктуват от хора, за които нямаме право да гласуваме. Това е най-голямата манипулация и пародия на демокрацията.
40
2
 
15
 
! Отговори
Прост Човек преди 11 години
Продавам:- парламентарен глас - 1 брой / срок на годност до 12ти май 18:00ч.Очаквам оферти само от сериозни... ако не се намери желаещ, този глаас ще бъде изхвърлен в коша за ***, където по принцип отиват всички гласове Турция на 3 морета, България в историята а аз в Норвегия Надежда има само ако видите Волен Сидеров да се взриви между Цветанов и Борисов докато е седнал върху Станшев
39
8
 
11
 
! Отговори
Прост Човек преди 11 години
Аз няма да гласувам!Защото нямам диплом за висше образование, следователно не съм интелигентен достатъчно за да определя кой от кандидатите ще краде най-малко