Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват

"Възможността да има проблеми с изборния вот е кошмарен сценарий"
Обновена: 12 май 2013 14:12 | 12 май 2013 11:01, Елка Василева
195
Райков: Манипулация е невъзможна, ако хората гласуват
Марин Райков. Снимка: БТА

Няма манипулация, която да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас, каза премиерът Марин Райков, след като гласува в 32-ра секция в столичния кв. "Княжево".

Той призова всички български граждани да гласуват.

Министър-председателят подчерта, че правителството няма да позволи вотът да бъде опорочен. Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори, каза Райков.

Възможността да има проблеми с изборния вот и служебното правителство да остане по-дълго на власт е кошмарен сценарий, който дори не бих искал да коментирам, каза още Марин Райков.

Премиерът определи реакциите на политическите сили след намирането на бюлетини в печатница в Костинброд като истерични и призова ЦИК да положи всички усилия, за да се види дали и кои са нарушили закона във вчерашния ден за размисъл.
 
Райков подчерта, че въпросните намерени бюлетини са идентифицирани и поставени под охрана след реакцията на държавните структури. Охраната на бюлетините се извършва от правителството в лицето на МВР.

„Нашите действия бяха насочени към това да не допуснем повод за сценарий за злоупотреба с тези бюлетини. На всички трябва да е ясно, че тези бюлетини не могат да послужат за подобна злоупотреба”, обясни премиерът Марин Райков. Той отбеляза, че въпросните бюлетини нямат необходимите два печата, което ги прави невалидни и те не могат да участват в манипулации на изборния вот. „Превенцията обаче, която ние извършихме, даде повод за много неоснователни спекулации”, посочи Марин Райков.

Българският народ трябва да бъде сигурен и да не забравя, че няма по-голяма лъжа от тезата, че вотът ще бъде манипулиран или пък излишен, заяви Райков. Според него именно тази лъжа отваря пространство за сценарии и развързва ръцете на политическите брокери.

Запитан дали би се явил за разпит относно скандала, премиерът Марин Райков каза: „Всеки български гражданин, който теоретично би бил поканен, е длъжен да се яви. Служител на Министерския съвет е бил обект на въпроси, като тези въпроси са получили съответния отговор и аз неслучайно още вчера казах, че образуваното досъдебно производство не касае Министерски съвет".

На въпрос как би коментирал това, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е приписал вината за откритите бюлетини на служебния кабинет, премиерът Марин Райков заяви: „Очевидно е, че няма нищо по-лесно от това някой да припише вина на служебния кабинет. Той затова е тук – за да бъде гръмоотвод. Не мога да коментирам въпроса ви, тъй като лично не съм чул подобни твърдения, но и всеки, който обвинява, трябва и да го доказва", каза Райков.
 

Информацията е актуализирана в 11.12 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: избориМарин Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
8
 
! Отговори
Прост Човек преди 11 години
Купуването и продаването на гласове е забранено?Продавам моя глас Ако не мога да се разпореждам с моя глас както аз желая, това означава че не живея в демокрация...Щом не живея в демокрация, то няма никакво значение какъв е моя глас
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dokazatelstvata sa genocida na balgarskia narod 24 god i razgrabvaneto na balgaria izmisleni zakoni za zakonno ograbvane i yzakoniavane na zagrabenoto ot predatelite prevratadjiite vragovete na naroda i rodinata raztrel.
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ *** ПАК СЕ ИЗ.РА ПО ВЪПРОСА. АМИ ТО ПО ТАЗИ ЛОГИКА И АКО НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ПАК ЩЕ СЕ САМОИЗБЕРАТ БЕ ДЪРТ КОМУНИСТЕ. ТЕ СА СИ ПРИГОТВИЛИ БЮЛЕТИНИТЕ ОТДАВНА. ГЛАСУВАНЕТО НА НАРОДА Е САМО ПРАХ В ОЧИТЕ НА ОВЦИТЕ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ОТ ТЕХНИЯТ ВОТ ЗАВИСИ НЕЩО КАТО НИЩО. МНОГО ОВЦЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ОТ ТЯХ ЗАВИСИ КОЙ ЩЕЕ НА ВЛАСТ. ДА АМА НЕ. ДРУГАРИТЕ ЗА ПРЕД ОВЦЕТЕ СЕ ПЛЮВАТ А ЗАД ГЪРБА ИМ ПРАВЯТ УГОВОРКИ И СИ ДЕЛКАТ МИЛИОНЧЕТА А ОВЦЕТЕ ЛАПАТ МУХИ И ГЛЕДАТ КАТО БИК У ПИЧ.А
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Манипулация е още по-замаскирана, ако хората гласуват
34
9
 
13
 
! Отговори
Прост Човек преди 11 години
Гласуват само глупаците,които не са се информирали, че такова нещо като демократични избори няма...Твоят глас е нищо, ти си жалък роб... Приеми го и се връщай на работа...
33
3
 
10
 
! Отговори
стоичков преди 11 години
Интересно че Цветанов и Бойко не направиха коментар на действията на Емо Фаса в хотела в Етрополе където се подготвяше купуването на гласове.Точно срещу зала "Универсиада" Емил Димитров има офис за ловен туризъм "Елен".Той в неделя не работи и винаги има спусната метална решетка.Интересно че днес офисът е отворен и се наблюдава движение на хора.Дали от там не се подменят изборните документи които се приемат в залата отсреща?ПРОВЕРЕТЕ СЛУЧАЯ
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 41Още нещо. Ти до като се чудиш и викаш че няма смисъл турците се не чудят. Махалите масово са купени инструктирани за ГЕРБ. И ти до като си викаш и философстваш че това не се управлявало от нас ами от марсианци утре новата коалиция ГЕРБ-ДПС ще прави вече правителство.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 42А ти какво предлагаш?
30
0
 
4
 
! Отговори
смях преди 11 години
До Анонименабе сменихте бенлитата с мерцедеси, естествено голямо "обедняване" пък и ЕС взе че ни съсипа милиончетата за джобни в Кипър мъка голяма
29
3
 
5
 
! Отговори
М преди 11 години
Няма управляваща партия, която е организирала избори да не е правила манипулации. Въпреки това, голямата избирателна активност си казва думата. Така получиха властта си НДСВ и ГЕРБ. Но българите вече не искат да бъдат лъгани, няма фаворит, няма избор, няма смисъл. Както и да гласуват получават едно и също - грабеж и разгонване на фамилията.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ние сме силните днесА вие май живеете 70 години назад. Аз поне днеска кръв не съм видял никъде.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама вие верно ли си мислите, че като гласувате ще промените нещо?Боже, колко овци има на тоз свят, прости им тяхното невежеството и наивитет. Та тези високоплатени актьори си пият кафето вечер заедно и се подиграват на избирателите си. Нещата далеч не се решават от тях нито пък от нас. Айде, дерзайте и се надявайте за по-светло бъдеще :D
26
1
 
5
 
! Отговори
Див звер преди 11 години
Тези избори приятели, не са последните
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, бе. Значи ако не гласуват е възможна. Демек ще гласувате вместо тях. Ей тия ГЕРБ са егати нахалните безсрамници.
24
7
 
4
 
! Отговори
ние сме силните днес преди 11 години
Тази власт с кръв сме я взели преди 70 години, сега ако трябва пак така ще я вземем.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райков , всичко ни изглежда манипулация сега -- И вашето избиране също , и изборите и това че Борисов се оттегли - Да , ама се оказа Не !
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво като гласуваме? После гейберите нали пак ще подменят бюлетините като на президентските избори.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 32: Искаш да кажеш, че троянските коне от Позитато стоят със скръстени ръце !?
20
5
 
4
 
! Отговори
Манипулация - невъзм преди 11 години
Каква връзка има ?Нали изловиха 350,000 !А колко не са , ще кажете ли ?
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, гласувайте! Ромите и турците масово гласуват. Гласувайте и убедете тези, които не смятат да гласуват да го направят! Иначе ромските и турските гласове ще определят бъдещето на България!