Близнашки поиска спокойствие в страната преди вота

"Всички българи трябва да могат да гласуват"
1 окт 2014 12:56,
42
Близнашки поиска спокойствие в страната преди вота
Снимка: БТА

Премиерът Георги Близнашки обяви за много важно осигуряването на спокойствие в навечерието на изборите. „Защото всички български граждани, където и да се намират по света, имат право да упражнят своето право на глас“, каза той, цитиран от БТА. Близнашки увери, че ще направи и всичко възможно да не се допуснат злоупотреби с това право, както и с гласуването на две места.

Той направи коментара си, след като участва в откриването на новата учебна година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той беше направен няколко часа след като ББЦ блокира границата с Турция, за да предотврати идването на турски граждани за вота у нас.

Премиерът обясни, че като цяло обстановката в страната е нормална. Той припомни, че за първи път са създадени изключително много изборни секции зад граница.

Повече са секциите в Турция, но и в редица други страни в Западна Европа, каза Близнашки. За него дори било по-важно, че броят на секциите в Европа расте, защото това означавало, че хората се самоорганизират.

Близнашки съобщи, че за първи път във Великобритания, Испания и Италия ще има над 30 изборни секции, а в Германия – 19.

Премиерът отново призова българите да излязат и да упражнят своето право на глас в деня на изборите. „И тогава всички онези негативни явления, за които говорим така настървено през последните години - като купуване на гласове и злоупотреби, ще загубят своя смисъл", каза още той.

Министър-председателят се застъпи за повишаването на цената на тока. "Трябва да се излезе от тази дупка, в която сме попаднали, и едно плавно нарастване на цените на тока е неизбежно", каза Близнашки. Той се застъпи това да стане с консенсус и заедно с компенсаторни мерки за социалнослабите  граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: избориБлизнашки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
masterblaster преди 9 години
Сетил се , че отговарят за изборите не за тока
29
0
 
0
 
! Отговори
ДИМО преди 9 години
До Анонимен: НЯМА ДА ГИ УСПОКОИ ,ЗАЩОТО ТОЙ Е СЛОЖЕН ТАМ ТОЧНО ЗА ТОВА , ДА ВДИГА ЦЕНИТЕ НА ТОКА ,ДА ПРОТИВОПОСТАВЯ ГЕРБ НА БСП И ДА ВДИГА НАРОДА НА БУНТ ,ЗА ДА ИЗКАРА ПОНЕ ОЩЕ СЕДЕМ МЕСЕЦА КАТО " СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР " ! БОЙКО ,СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВА ПРОТИВОЗАКОННА ДАЛАВЕРА ПРАВИ !
28
0
 
1
 
! Отговори
ВАСКО преди 9 години
До Анонимен: ТОЯ ,НЕ Е КОМУНИСТ-КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА И НЕ СА ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИ ! ТЕ НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ЛИКВИДАТОРИ НА ДЪРЖАВАТА СИ !
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя комунист кой го сложи от Герб
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРЕДИ 2 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ:ЯЙЦА ОТ ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ- 40 СТ.ОЛИО- 4 ЛВ. ЗА ЛИТЪРБАРЕЛ ПЕТРОЛ 89 ДОЛАРАНАФТА- 2.78 ЛВ. ЛИТЪРБЕНЗИН- 2.67 ЛВ. ЛИТЪР.....................................АПРИЛ 2014 Г. ПРАВИТЕЛСТВО "ОРЕШАРСКИ"ЯЙЦА- 19 СТ. БРОЙОЛИО- 1.89 ЛВ. ЛИТЪРБАРЕЛ ПЕТРОЛ- 101 ДОЛАРАНАФТА- 2.41 ЛВ.ЛИТЪРБЕНЗИН- 2.38 ЛВ. ЛИТЪРЕЛ. ЕНЕРГИЯТА БЕ НАМАЛЕНА 2 ПЪТИ- ЮЛИ 2013 Г. С 5%1 ЯНУАРИ 2014 Г. С 10%БЕЗРАБОТИЦА ПРЕДИ 2 Г. 14.6%АПРИЛ 2014 Г. 11.4%За кой ще гласувате мили хора?
25
0
 
2
 
! Отговори
anonimen do KLARK преди 9 години
A TI OT KOI SI???? AKO SADYA PO IMETO TI,TI NYAMA6 PRAVO DA GOVORI6 ZA EMIGRANTITE!!!!!!!!!!
24
2
 
3
 
! Отговори
KLARK преди 9 години
EMIGRANTITE SA PREDATELI ,KOTO GIVEIAT V CUGDI DARGAVI,TE SA KATO TURCITE OT ANADOLA.TE NIAMAT PRAVO DA GLASUVAT I OPREDELIAT BADESTOTO NA BALGARIA.
23
0
 
9
 
! Отговори
7 преди 9 години
Вдига тока, аиска спокойствие - *** като госпдаря си тиквун
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойствие, бюлетините, протоколите...българите в чужбина, които са големи родолюбци...Никак не съм спокойна, защо ли?
21
0
 
8
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
Спокойствие ще има САМО И ЕДИНСТВЕНО когато тая ***, продажна, крадлива и нагла ***, която 25 години унищожи цял един народ бъде изтребена до крак в буквалния смисъл!!! До тогава НЯМА ДА ИМА СПОКОЙСТВИЕ!! Ясен ли съм?
20
1
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Избори 5Аз ще ти кажа защо. Хората извън България смятат, че ГЕРБ са нормална дясна партия и повечето гласуват за тях и ГЕРБ се надяват да спечелят гласове от там, а както всички знаем Близалшки си е гербаджия!
19
0
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Тоя ухилен Пениуайз вече наистина сериозно ми лази по нервите и вероятно ако не беше на чело само за два месеца щеше да е първият служебен премиер свален от власт. Ако искаш спокойствие ухилен клоун такъв направи увеличението цената на тока с 0,9 процента иначе може и да не изтраеш до изборите и малко след това!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещастниците мръсни вече ни настройват едни срещу други на етнически принцип. Така е още по-лесно да се манипулират хората. Ромските тартори дърпат конците на ромите, турските бейове на турците, а нас няколко тиквеници ни правят на майнуни.
17
0
 
7
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 9 години
А дали ще сме спокойни, като дойдат сметките за тока?Ще сме спокойни ли, че отново оставяме тия крадци да ни управляват?Или нашето спокойствие, или тяхното!
16
2
 
12
 
! Отговори
плEVNелиев изЧЕЗни преди 9 години
Камъните падат, падат от небето, камък падна на плEVNелиев на тиквето!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лизашки успокой цените на тока
14
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Защо ли българите сме гневни и разтревожени?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немска медия: Умен бивш полицай пак ще става премиер на БългарияВ неделя в България отново се провеждат избори. Но гневът от последните две години отново е започнал да отстъпва място на депресията, коментира германският Weser Kurier. Тази незаинтересованост не касае само гласовете, необходими за да се определи властта в държавата,това е резултата от 25 годишният преход който се превърна в пародия.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да гласувам защо считам че всички кандидати кой повече кой по малко са виновни за сегашното положение на България следователно са престъпници. Този който подкрепя престъпник е съучастник в престъплението.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комуниста като вземе властта и иска спокойствие...