За кабинета е важна програмата, а не министерските постове

Президентът: Първо е въпросът какво, а после кой
Обновена: 20 окт 2014 16:01 | 20 окт 2014 13:14,
37
За кабинета е важна програмата, а не министерските постове
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев посъветва партиите да сформират кабинет не чрез раздаване на постове, а чрез обединение около програма. „Вярвам, че правилният подход не е раздаване на постове на партиен принцип, а ясна програма за действие", каза той. Според него това е единственият работещ подход. „Първо трябва да е въпросът какво смислено има за вършене, а после кой може да го свърши“, каза държавният глава.

Още по темата
Той обясни, че очаква втори кръг преговори, който да се проведе по същество. Плевнелиев отново призова политиците да заложат в програмата изпълними неща. „Това означава програма за действие, разписана месец за месец и обединение около нея“, каза държавният глава и допълни: „Дали тя ще бъде за четири години, или за една или две, аз съм убеден, че това ще свърши много повече работа, отколкото постове“.

Президентът изключи варианта да не може да се сформира правителство и да се стигне до провеждане на поредните предсрочни избори.

„За мен няма вариант нови избори, аз съм убеден, че народът много ясно зададе посоката в 43-то Народно събрание да се провеждат реформи и да се избере стабилно правителство“, каза държавният глава. Той похвали партиите за конструктивния тон, с който са провели първия кръг на преговорите за съставяне на кабинет.

„Радвам се на това, че се влиза в конкретика за важните теми за държавата, приоритетите и реформите, които са спешни и ни чакат", каза още държавният глава.

Той коментира хода на разговорите за ново правителство, след като откри Десетата световна среща на българските медии, организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света.

„Нека не експлоатираме със сензацията за сметка на положителното, което ни заобикаля“, призова по време на словото си пред форума президентът. Той допълни, че е важно да се показва доброто и малките победи на човека. Плевнелиев призова институциите, политиците и медиите да подкрепят чувството за единност, да го създават и развиват.

Държавният глава беше категоричен, че медиите не трябва да са трибуна на езика на омразата, а да създават възможност различните култури и народи да се опознаят.  Той припомни, че не веднъж е защитавал ефективната саморегулация на сектора, както и необходимостта от допълнителни законови механизми. Според него е нужна и ефективна защита на авторските права на журналистическите материали.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
ima nuvda преди 9 години
Много е важно да с е спрат всички канали за източване на милиарди ограбвани от народа..народа няма пари колкото и данъци да въвеждат мизерниците няма кой да ги плаща..тн "держава" не може д а плати нито заплати на над 880 000 хранени от бюджета граждани нито осигуровки камо ли да ограби още десетки милиарди от бедните оставени без доходи за да прави простотии по градове и села чрез партиiно подставени компаниики..
25
0
 
0
 
! Отговори
a преди 9 години
NE KAKVO A KOI----KOI I ZA KOLKO PRODADE BALGARIA v 1990 godina---CPAVKA PLAN RANAT
24
0
 
2
 
! Отговори
LoGIKA преди 9 години
Кабинет няма и по всяка вероятност няма да има. Сега самозваните като управляващи проточват във времето следващите избори, те яко си уреждат роднини и съпартийци в държавната администрация. За да бъде държавата още по нестабилна и да не действат държавните органи. Пред проблем са КТБ, и още 9 банки. Въпреки, че уж нещо се прави, България я чака люта зима! Високи цени на тока, парното, държавните такси, и непосилни данъци. И това ако е демокрация, *** !
23
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Такива сладки приказки сме ги слушали от кого ли не, но накрая се оказва, че държавните службици (министерски и други край тях) са си доста важно нещо. Но иначе всички работят "на полза роду". Просто трябва да ги следим изкъсо, това е истината.
22
1
 
7
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
NITO EDIN OT TEZI NA SNIMKATA I EDIN DEN NE E RABOTIL-ZIAL GIVOT SA IALI I PILI NAGOTOVO.
21
1
 
4
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
какво стана с електронното гласуване Плевньо? Къде потънаха средствата по проекта? пп. видя ли Плевньо се сещам, че за черна дупка в която потъват всичко и все не му стига нищо ? това ли е символът на БГ - черна дупка, м? И днешното изказване е опит да замаже ла*ната на Плевньо и обкръжение, но вонята от овчарката немож скрият!
20
1
 
10
 
! Отговори
MAO преди 9 години
Ей, тез ни баламосват ЯКО!Както "програма" от банкянската мутра бе, негодници?!?!?Банкянската мутра има само една единствена програма - "Ми Даде, Му Взех!!!!"Това е "програмата" на банкянската мутра!
19
1
 
7
 
! Отговори
#КОЙ преди 9 години
Плевнелиев, а ще дадеш ли отговор на въпроса #КОЙ?????
18
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 9 години
A...извинете ме за невежеството, но какво точно представлява "Десетата световна среща на българските медии" или просто си падаме по гръмките имена, както обикновено?!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво, ама какво "какво"? Какво ще се краде ли? Все си мислех, че на изборите хората отиват и гласуват за точно това какво и избират представителите си, ама според господинчото не е така, да де, то той и парламента не го интересува, тъй че няма проблем.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обединителю, ако БСП трябваше да съставя правителство какво щеше да извъртиш - Моментално свикване на Народното събрание и моментално мятане на папката с мандата, плюс това щеше да КОЙКАШ, ДА КОЙКАШ? :-)
15
0
 
10
 
! Отговори
МухоБойко преди 9 години
Абе Росене, нали ти казах да не се изказваш без да питаш бе? Какви са тия приказки сега? Ще си опъваме ушите пак ми се струва
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мислите ли че Пухльо, вярва на една дума от написаното и че би се жартвал за вас, а не за пари?
13
0
 
9
 
! Отговори
jj преди 9 години
Много достоверно звучи...ВСИЧКО Е ЗА КОКАЛА!!!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от кога "КОЙ" не е важно гусин Президент? Цяло лято беше най-важно именно КОЙ... Ти каква си хитра лисичка........
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей вземете се в ръце и направете нещо добро за бедния българин щото вече няма да ви търпи без значение какви сте мутри,олигарси,министри,депутати,президенти ще заиграее майдана та ще е чудо е то вече не се търпи по добре да умираме и кой остане да живее като бял човек
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ни взимат за канарчета, не били моля ти се за постове. Че нали те ви носят кинтите.
9
3
 
11
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Поканили са Антон Дончев (на снимката) да пише новия роман"Време разделно в БКП".
8
0
 
14
 
! Отговори
Каквото и да преди 9 години
отговорите на въпроса Какво?, винаги на въпроса Кой? отговорът е Борисов Велики, пенкилер, от всичко разбира. Може пък да вземем да миу викаме Боко Панацеята?!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой си взе урок и отново се върна в хунтата. Затова няма кой, щото е отново свой. :-)

Спонсорирани публикации