Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП

Мартин Димитров: БСП и ДПС са виновни за проблемите в България
Обновена: 21 окт 2014 13:56 | 21 окт 2014 10:04,
153
Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП
Снимка: архив Булфото

В Реформаторския блок се чуват недоволни гласове срещу решението на ГЕРБ да води втори кръг преговори и с БСП. Това стана ясно от думите на бившия лидер на СДС и новоизбран депутат на Реформаторите Мартин Димитров.

Още по темата
Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, са силно смущаващи“, каза Димитров пред БНР. Той обяви за много несериозно да поканиш на разговор за управление хората, които са виновни за всички сегашни проблеми в България.  „Кабинетът „Орешарски“ не дойде някъде извън земята, той беше с ясен мандат на БСП и с ясната подкрепа на ДПС“, припомни реформаторът.

Затова според него двете партии нямат никакво морално право да участват в следващото управление и разговори с тях не бива да бъдат водени. Иначе той призна, че не може да се забрани на никого да подкрепя в залата определени политики. „Но когато се правят консултации за управление, има знаци, които са важни – с кой се преговаря, с кой се преговаря два пъти“, каза още Мартин Димитров.

Бившият лидер на СДС беше категоричен, че България трябва да формира дясноцентристко правителство. „И някак мястото на БСП и ДПС не е там“, заключи той.

Димитров и други представители на Реформаторския блок ще имат среща днес със служебния финансов министър, за да обсъдят бюджета и предстоящата актуализация. Според  депутата е притеснително, че в подготвения от служебния кабинет ремонт на бюджета дефицитът, който ще се образува в края на годината, ще е 4%. „Това означава, че Европейската комисия ще започне процедура по свръхдефицит и че България ще бъде санкционирана“, каза Мартин Димитров.

Той обясни и че по време на срещата с финансовия министър ще се търси отговор как с бюджета догодина България да се върне към финансовата стабилност и ниските дефицити.

Димитров обяви и че по време на срещата ще бъде обсъдена ситуацията около КТБ. Реформаторите остават на непроменена позиция, че искат пълно разследване и отговорност. Те настояват и одитният доклад да бъде публикуван. По време на разговорите ще бъде обсъден и ангажиментът на министъра от ноември да започне изплащане на средства от КТБ. „Искаме да видим какво се случва с неговия план. Но и не трябва да се създават очаквания за неща, които няма да се случат“, каза Мартин Димитров.

Възможно е парламентарната група на Реформаторите да бъде оглавявана от съпредседатели по модела на Блока, стана ясно още от думите му. Окончателно решение обаче няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 9 години
Този не е ли Лидера на Партията ,която остана без членска маса .
104
0
 
3
 
! Отговори
rustam преди 9 години
за тоя няма порция реве като вдовичка за ...
103
0
 
8
 
! Отговори
1957 преди 9 години
Не се ядосвайте този цирк ще продължи още две седмици и правителство НЯМА ДА ИМА!!!!Ще има нови ИЗБОРИ ФЕВРУАРИ - МАРТ 2015 г.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ся на племето се готви четвъртит с контра и кант по края, за да види простотията до къде води! Скоро възелина ще изчезне от аптеките за да се поеме по безболезнено управленито на герп. Айде плескайте с бузи за загрявка.
101
2
 
6
 
! Отговори
до Спонги преди 9 години
Спонги, гъбо червена, *** спешно в Драгалевци при *** Джуки и си пуснете по един език за да успокоиш малко нервите! А и ще ти даде някой лев!
100
1
 
10
 
! Отговори
майка ни жална преди 9 години
Как да не е сериозно да се преговаря с БСП?! Та нали са си всичките БЕКАПЕТА по всичките земни кълбета...
99
17
 
6
 
! Отговори
Тоягов преди 9 години
Всички досегашни управляващи партии без ГЕРБ сте за е***ане,особено БСП мафиоти.Ще гледаме под лупа и Бойко.Ако и той е клонинг на комунистите ,с България е свяършено.От тоя мандат ще разберем дали ще има ревизия на бандитския преход ,в който участва и Иван Костов? Ще видим,и ако не видим ,ще има Видов ден.
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE IM LI E IASNO NA VSICHKI V TAIA DARJAVA CGE BOIKO E DOLEN TIP ALCHEN ZA PARI I CHE TOVA MU E POSLEDNIAT HOD,ZACHTOTO ZNAE KAKVI GI E VARCHIL I TOI I NEGOVIAT SLUGA ULIGOFRENA ZVETANOV NA KOGOTO MIASTOTO MU OTDAVNA TA E NA TOPLO V NORMALNA DARJAVA
97
4
 
22
 
! Отговори
МУТРИТЕ НА ГЕРБ преди 9 години
ТОКУ ЩО СЪОБЩИХА ПРЕДВИЖДАНИТЕ ПРОМЕНИ В ПЕНСИОННОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА Т.НАР. ПРЕЗИДЕНТСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ВЪРШЕЩО МРЪСНАТА РАБОТА НА ГЕРБ И МУТРАТА БОРИСОВ. ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ И ЗА МЪЖЕ И ЗА ЖЕНИ, ДА ЖИВЕЯТ ПО-МАЛКО СТАРИТЕ ХОРА СЛЕД ПЕНСИЯ, АКО МОЖЕ ДА РАБОТЯТ ДОКАТО УМРАТ И ДА СЕ ОРЕЖАТ НАДБАВКИТЕ ЗА ИНВАЛИДИТЕ!!! ПОСЯГА СЕ ОТНОВО НА НАЙ-СЛАБИТЕ, БЕЗЗАЩИТНИ И БЕДНИ ХОРА В МУТРОБЪЛГАРИЯ.ПОСЯГАТ НА ПОЛИЦАИТЕ И ВОЕННИТЕ. МИСЛЯ,ЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ОЛИВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО
96
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те БСП са съгласни всеки да ги клати стига да са във властта. така доган ги клати,сега и боко ще ги клати. гея ги лъга сто пъти за Брюксел, сега им се лези с моника от Брюксел,въобще БСП си е една пълна пародия а избирателите й са пълни шарани
95
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смут сред Реформаторите - май ще останат на сухо заради изхвдърлянията на Пърдан Кънев - пинчерчето на *** Джуки от Драгалевци!
94
7
 
22
 
! Отговори
ОТ СЪЩОТО, ДО КОГА! преди 9 години
ИМА ЛИ ОЩЕ НАИВНИЦИ ДА ВЯРВАТ НА БОКО. ПРОЕКТ НА ЧЕРВЕНИТЕ, НА КРЪГА КАПИТАЛ, ПОДКРЕПЯН ОТ СЪРАТНИЦИТЕ СИ МУТРИ - ПАШАТА, МАДЖО ,МАРГИНИТЕ, БРАТЯ ГАЛЕВИ/А БЕ, КЪДЕ СА ПОСЛЕДНИТЕ-ИЗЧЕЗНАХА ПО ВРЕМЕТО НА БОКОВОТО УПРАВЛЕНИЕ/.ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СА В ПЛЕН НА МАФИОТИТЕ ОЛИГАРСИ. БОКО Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ОКТОПОДА,НА СРАСНАЛАТА СЕ С МАФИЯТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА,НА ОЛИГАРХИЧНО-МУТРЕНСКОТО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО.ТИЯ РЕФОРМАТОРИ ДА НЕ ПАДНАХА ОТ МАРС.КОСТОВ ОГРАБИ ПЕНСИОНЕРИТЕ,РАЗПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА-И СЕГА ПАК
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не извадите пак вувузелите и тъпаните?Изглежда отговорът е: тези, които плащаха повече не искат да плащат.Въведохте платена демокрация, хак ви е сега
92
5
 
10
 
! Отговори
хх преди 9 години
Видях това в "Фрогнюз" и смятам , че е точно:Няма какво да се лъжем! РБ са законспириран клон на БСП от същата утроба, която роди и ДПС. По-двулични и по-меркантилни създания не съм виждал особено катъра Рамадан и глиста Москов! Зад тях прозира твърде силно дебелата сянка на гърбавия индийски биволар с *** джуки, за да им се има каквото и да било доверие. Баце им дава шанс като на коалиция, която е член на ЕНП, но и в ръководството на самата ЕНП вече разбраха за какви точно хора
91
3
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Само ги чуйте какви сигнали изпращат, после обяснения, коментари върху изказвания и опровержения, накрая ти съобщават, че темите са Ви неясни и че нищо не разбирате. Кой би ги търпял и 5 мин. ми е чудно?
90
5
 
6
 
! Отговори
нека нека преди 9 години
Що бре СДС и НДСВ каквито са тн реформатори проведоха редица нагли изключително вредни разоряващи нашата нация завинаги мероприятия вкл затварянето на малките блокове ,въвеждането на визи за традиционните ни партньори,ликвидация на кооперациите и на милиони преродени като крави,овце,магарета,***,подариха БТК и енергото а БСП им помагаше с ментажи през цялото време нека видим новите начело с Миков
89
4
 
6
 
! Отговори
Понко преди 9 години
Защо въобще си губите времето да коментирате теми, които са ви неясни. Ходете вдигайте палци и се радвайте на червените знаменца....
88
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновни за всички проблеми в България хахахахаха.. А Костов и сините приватизатори нямат никаква вина така ли ?
87
3
 
29
 
! Отговори
аз преди 9 години
Ами вие се надухте като циреи с кирливите си 9 процента подкрепа!
86
4
 
32
 
! Отговори
налюдател преди 9 години
Първо беше без Бойко.Второ ще извиват ръце. Реформаторите омръзнаха на всички, не само на гробарите. Сега без консултации с БСП. Утре ще измислят нещо друго.Пълни са с изненади, а политиката обича предсказуемост. Държат се като свекърви и най- много да им покажат вратата на политиката, в нея няма място за орел, рак, щука, командир и Кънева. Дори и електоратът им се изнерви от тях.

Спонсорирани публикации